Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum a reacționat Iulia Stănilă, primarul din Șpring, la izbucnirea unui incendiu. În acel moment dădea un interviu la PROTV

Publicat

Primarul din Șpring, Iulia Stănilă, a fost protagonista unui episod al campaniei Știrilor PRO TV: „Fonduri europene, succese românești.

Însă, episodul nu a început clasic, cu prezentarea primarului care schimbă o comunitate, ci cu un incendiu care a cuprins două case și care a început chiar când echipa PROTV a ajuns în comuna pentru a filma. 

Iulia Stănilă a fost prima care a invervenit în timpul incendiului și a scos oamenii din casă și s-a asigurat că nimeni nu este rănit, până la ajungerea pompierilor.

Tânăra de 31 de ani este prezentată de reporteri ca primarul care a făcut în doi ani ce nu a reușit fostul edil în 16 ani. Fostul primar al comunei este actualul deputat de Alba, Daniel Gheorge Rusu.

Locuia încă la București când a început campania pentru alegerile locale în 2020, dar a lăsat capitala pentru Șpring.

CITEȘTE ȘI: Iulia Stănilă, cel mai tânăr candidat din Alba, care a ajuns primar. La 29 de ani, aceasta preia conducerea comunei Șpring

Aceasta s-a născut în 1991, în satul Șpring. La vârsta de 14 ani a plecat la studii în Alba Iulia, apoi în Sibiu, unde a urmat Facultatea de Jurnalistică din cadrul Universității ,,Lucian Blaga”.

De aproape 5 ani a locuit împreună cu soțul ei în București, unde a lucrat ca și consultant pentru fonduri europene, la o companie de profil.

„Pot să zic că am o moştenire grea, am preluat comuna fără utilităţi, străzi neasfaltate, proiecte începute, unele în 2007, unele în 2017, finalizate în proporţie de 3%, avize expirate, documente, de reluat toate procedurile”, a spus Iulia Stănilă în interviul acordat pentru ProTV.

Nicio stradă nu era reabilitată când a venit în Primărie. În doi ani de când e în funcţie, le-a asfaltat pe toate, din cele patru sate ale comunei, prin PNDL, programul naţional de investiţii, mai susțin reporterii televizunii.

A depus deja 15 proiecte pentru fonduri europene şi guvernamentale. Unele au fost deja aprobate, printre care cabinetul medical sau reabilitarea energetică a clădirii primăriei.

„La momentul de faţă, câte oportunităţi de finanţare sunt, fondurile europene sunt salvarea. Dar din păcate, cred eu, şi costurile pe studii de fezabilitate, proiecte tehnice, documentaţiile aferente unui proiect pe fonduri, costă mult prea mult. Şi lucrările sunt supraevaluate în ţara noastră”, a precizat în fața camerei, tânăra primar din Șpring.

Fondurile europene vor încălzi grădiniţa şi şcoala primară din comuna Șpring. Şi vechea administraţie a cumpărat o centrală termică, dar a lăsat-o în curte, în aer liber. A plouat pe ea până a ruginit şi nu mai putut fi folosită, a mai declarat Iulia.

sursă: protv.ro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax