Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum acționează noul coronavirus în organismul uman. Epidemiolog: este cea mai periculoasă boală pe care am întâlnit-o

Publicat

YouTube video

Cercetătorii din China au folosit microscopia crioelectronică pentru a indica modul în care coronavirusul infectează oamenii. În SUA, un epidemiolog celebru spune că noul coronavirus generează cea mai periculoasă boală pe care a întâlnit-o în carieră.

Un celebru epidemiolog american, fost consilier al președintelui Barack Oabma și care acum conduce o organizație pentru prevenirea epidemiilor, sponsorizată de Bill și Melinda Gates, spune despre coronavirus că este cea mai periculoasă boală pe care a întâlnit-o de-a lungul carieriei sale de 20 de ani, potrivit digi24.ro.

10 martie 2020: OFICIAL: Numărul cazurilor de coronavirus din România a ajuns la 28. 11 infectări, CONFIRMATE într-o singură zi

Este o concluzie luând în calcul boli ca Ebola, MERS sau SARS. Ceea ce îl sperie sunt capacitatea de contagiune și modul de acțiune al virusului.

Un studiu publicat în revista „Science” arată că virusul atacă receptori care se regăsesc în plămâni, inimă, rinichi și intestine.

Un studiu anterior, publicat tot în aceeași sursă, a arătat că proteina spike a virusului (COVID-19, n.r.) are două domenii de legare a receptorilor, sau RBDs, cu fața în jos și alta cu fața în sus. Acestea permit virusului să se lege și să invadeze celulele umane.

Potrivit noului studiu, virusul atacă receptorii enzimei de conversie a angiotensinei 2, ECA2 (subtip despre care nu se știa până acum), legat cu un transportor de aminoacizi.

Virusul folosește receptorul de legare, RBD, a proteinei spike (a noului coronavirus, n.r.) pentru a se conecta de structura enzimei de conversie a angiotensinei și infectează celula umană.

Cercetătorii cred că descoperirea poate ajuta la dezvoltarea unui tratament sau a unui vaccin.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax