Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum arată Cetatea din Alba Iulia, în dimineața de după serbările de 1 Decembrie, unde au participat peste 15.000 de oameni

Publicat

Momentele în care cei peste 15.000 de cetățeni prezenți la Alba Iulia, de 1 Decembrie, umpleau Cetatea Marii Uniri au devenit deja o amintire.

O amintire păstrată în mii de fotografii, video-uri sau live-uri pe rețelele de socializare. 

Străzile pe care joi, 1 decembrie, erau mii de oameni în continuă mișcare, unde la fiecare pas zăreai un tricolor, vineri 2 decembrie, de dimineață erau pustii. 

Cetatea Alba Carolina revenise la normal, la normalul ei de dimineață, când comerciații de la căruțele de lângă statuia lui Mihai Viteazul așează pernele pe scaune și pornesc aparatul de cafea în așteptarea turiștilor.

Singurele zgomote care se auzeau prin Cetate veneau din partea scenei unde în seara de 1 Decembrie, Damian Drăghici, Surorile Osoianu, Irina Rimes și Zdob și Zdub au cântat pentru peste 8000 de oameni prezenți la concert.

Însă nu se auzea muzică, ci suntele scoase în timpul dezmembrării scenei de către muncitori.

Un pic mai jos, pe panta de la Poarta I către poarta a II-a, doar un banner făcut de suporterii de fotbal strânși în grupul ”Camarazii” mai amintea vineri dimineață de Ziua Națională a României.

În rest liniște. Mai sus, în zona Muzeului și a Sălii Unirii, liniștea era ruptă de muncitorii de la curățenie care de dimineață măturau străzile.

 

Au făcut curat în toată Cetatea și lucrul asta chiar se vedea. Am mers prin Cetate pentru a vedea dacă gunoaiele făcute de peste 15.000 de oameni prezenți la Alba Iulia erau strânse vineri dimineață, sau erau încă acolo.

Dar când am ajuns în zonă, muncitorii lucrau de zori. Am dat și de Claudiu Nemeș, consilierul primarului, care supraveghea curățenia prin Cetate. Nu au fost mari probleme a spuns acesta când l-am întâlnit, însă a fost de muncă în ceea ce privește curățenia stradală.

Cel mai mult s-a lucrat în șanțuri, în zonele unde au fost amplasați comercianții cu produse alimentare pe tot parcursul zilei de joi. S-au produs gunoaie multe, deci automat au existat și încasări, a explicat Nemeș.


Am continuat drumpul până la Monumentul Unirii, pe podul de sticlă, unde joi în jurul orei 10.00, oameni din toate colțurile țării mergeau spre inima cetății.

De pe pod, jos în șanțuri se putea observa același lucru, câteva persoane care își plimbau câinii, comercianți care strângeau standurile și angajați de la firma de salubritate care încărcau gunoaiele în tomberoane.

După serbările de 1 Decembrie, Cetatea se pregătește pentru cele de Crăciun, iar elementele decorative au început să își facă deja apariția prin unele zone.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax