Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum arată strada din Alba Iulia, despre care primarul Pleșa spunea că nu va deveni parcare după instituirea sensului unic

Publicat

O stradă din Alba Iulia, cu două benzi și cu trotuare, a ajuns parcare pentru riverani, după ce primăria a transformat-o în stradă cu sens unic. Asta cu toate că primarul Gabriel Pleșa spunea că acest lucru nu se va întâmpla. 

Este vorba despre Strada Nichita Stănescu, pe care s-a instituit sensul unic în urmă cu 9 luni. Administrația locală nu a putut motiva atunci decizia prin studii de trafic sau nevoia de fluidizare a circulației cu date concrete ci doar prin ”dorința unor riverani”.

Decizia a stârnit atunci nemulțumire în oraș și a adus zeci de amenzi șoferilor care au trecut pe acolo fără să observe noul semn.

Întâi sensul a fost dinspre Toporașilor spre Detunata, apoi a fost inversat, din cauză că genera confuzii majore în trafic și elimina ruta alternativă dinspre Micești spre cartierul Cetate, mai ales dimineața.

Timp de luni bune, Poliția Locală trimisă de primărie a pândit zona respectivă, amendând zeci de cetățeni. Au fost inclusiv situații în care polițiștii locali și-au camuflat mașina în spatele unui autoturism parcat la jumătatea străzii.

Ce spunea primarul Gabriel Pleșa: nu va fi parcare

”Da, a fost o solicitare a riveranilor de pe Nichita Stănescu, eu am fost chiar în teren, și dânșii au solicitat nu pentru a parca mașina în fața casei ci îmi arătau la orele 17.00 după masa ce trafic infernal este și în ce viteză se circulă” explica în urmă cu 6 luni, primarul Gabriel Pleșa.

”Nu pentru a parca mașina în fața casei”, spunea primarul, însă a fost contrazis încă din ziua declarației, când pe stradă erau deja parcate mașini.

Treptat, unul dintre sensurile de mers a fost ocupat de mașini, mai ales seara, când toată lumea este acasă.

Măsura i-a mulțumit pe unii, dar i-a nemulțumit pe alții

Primăria a decis să renunțe la sensul unic, dar măsura nu a fost aplicată.

După reacțiile cetățenilor, în ședința comisiei de circulație din 25 ianuarie 2022, a fost aprobată renunțarea la sensul unic, urmând obținerea avizului Poliției Rutiere pentru revenirea la circulația pe ambele sensuri” au transmis reprezentanții instituției, pentru Alba24. Detalii AICI

Măsura nu a fost pusă în practică, tot din cauza presiuilor unor personaje importante care locuiesc pe acea stradă și care nu vor să fie deranjate de trafic sau au nevoie să își lase mașinile pe carosabil.

Sensul unic i-a mulțumit pe unii, dar i-a nemulțumit pe alții: a creat disconfort cetățenilor domiciliați pe străzile Vânătorilor, Detunata, Tulnicului, Toporașilor, Nazareth Illit, Fântânele, etc.

Cu toate acestea, primăria l-a menținut și în final a ajuns exact ceea ce asigura primarul că nu va deveni: o parcare.

Dincolo însă de mulțumirea unora sau a altora, primăria nu a putut pune la dispoziție un document care să arate cum ese motivată necesitatea măsurii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Unul

    vineri, 30.09.2022 at 15:37

    Posibil sa fie transformata in strada privata cu acces doar pentru riverani.

  2. marius

    vineri, 30.09.2022 at 20:05

    In orice caz tot orasul este dat peste cap si arata jalnic de la drumuri cu 2 benzi circulabile doar 1, gropi surpari de carosabil, parcari neregulamentare in zonele zero ale orasului si nu vede nimeni, nu cred ca mai pupa Plesa PRIMARIE desi am votat cu el dar acum pa si pupi

  3. dolfi

    sâmbătă, 01.10.2022 at 10:20

    de ce nu ii obligi dom’ primar pe lenesi sa-si bage rablele in curti pe strazile unde exista case cu curti ? Le e lene sa-si tina rablele in curti, mai bine le lasa in fata portii pe carosabil ca sa incurce circulatia.
    Sunt o gramada de „spatii comerciale” inghesuite pe spatiul verde, lipite de apartamente aflate la parter de bloc. De ce mai exista asemenea monstruozitati?
    De ce se aproba construirea de cladiri noi in zonele deja inghesuite?

  4. Rbk

    duminică, 02.10.2022 at 16:59

    Unde ai vazut domnul Dolfi ,sa oblige primaria cetatenii sa parcheze masinile in curte ,doar ca stau la casa.Pe domeniul public unde nu este interzis poate parca oricine.Si daca erau doua sensuri pe strada aia, la poarta putea parca propietarul masina in limita bunului simt si sa nu blocheze circulatia ,asta daca stii la se refera acest aspect.Este oare singura strada cu sens unic pe care se parcheaza?Eu nu locuiesc in zona si nici pe aproape ,dar ceea ce comenteaza anumite persoane depasesc bunul simt si arata ca sant impotriva oricarui Primar care o sa fie in Alba.Pe placul tuturor nu poate face nimeni.

  5. Aneta

    luni, 03.10.2022 at 09:02

    RBK, n-ai intles nimic, e clar ca nu stii zona. Pe strada Detunata, în continuarea străzii ăleia se poate parca si se merge pe două benzi, se circula foarte greu, oglinda la oglinda și acolo nu s-a luat aceeași măsură deși chiar era necesară. dincolo nu se renunță la ea pentru că stau mai mulți care pe lângă că au nevoie să parcheze, au și relații la primărie, poliție și SRI. Că așa stă treaba la noi. Ia să publicați voi de la Alba24 lista cu cei care stau pe strada și locurile unde lucrează, să vedețicare e explicația de fapt. Bine, nu puteți ca e GDPR. Dar puteți măcar să enumerați instituțiile, cum am făcut eu.
    ca sa revin: normal că se poate parca, dar pe un drum/stradă, prioritară e circulația, nu parcarea. Și viceversa.

  6. Pamfil

    luni, 03.10.2022 at 11:06

    e de bun simt daca ai curte sa-ti tii masina in curte, nu in fata portii ca melteanul. Strazile sunt pentru circulatia vehiculelor, trotuarele pentru pietoni – nu pentru parcat!
    In tot orasul e problema asta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax