Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Cum arată Supremia-Solina după incendiul devastator. Declarația prefectului de Alba despre degajările de fum

YouTube video

Publicat

Un munte de table contorsionate cu o temperatură ridicată, prăbușite peste utilaje carbonizate și o întreagă afacere distrusă, reprezintă tabloul dezolant al incendiului care a distrus una dintre cele mai cunoscute fabrici din Alba Iulia. Sute de oameni și-au pierdut locurile de muncă.

Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, a spus că sunt în lucru probe cu privire la emisiile degajate în urma incendiului, dar a dat asigurări că din primele informații nu există substanțe care să pună în pericol sănătatea populației. 

Inspectorul șef al ISU Alba, Adrian Buia, a adăugat că fabrica era autorizată de ISU din punct de vedere al securității la incendiu, ultimul control fiind realizat în luna septembrie a anului trecut, fără a fi sesizate probleme. 

YouTube video

Incendiul a fost anunțat sâmbătă dimineață în jurul orei 06:20. Pompieri din patru județe s-au luptat ore întregi cu flăcările înalte de câțiva metri, care au cuprins întreaga fabrică. Martorii au auzit o serie de explozii.

Fabrica a ars complet, dar pompierii au reușit să salveze 8 tiruri care au fost mutate la timp de șoferii de pe autospecialele de intervenție. 

Vezi și: UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

Cine este Solina – Supremia

Grupul Solina este cel mai mare producător de condimente din România, după achiziționarea fabricii Supremia, în urmă cu un an și jumătate.

Supremia Grup a fost o companie construită de la zero de către omul de afaceri Levente Bara, din Alba Iulia. În urmă cu un an și jumătate acesta a vândut fabrica Grupului Solina pentru o sumă rămasă confidențială. Fabrica avea aproximativ 300 de angajați, fiind considerată o afacere de succes în zonă.

Supremia Grup, era și înainte de a fi cumpărat de Solina cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, cu peste 2.300 de clienţi, și cu vânzări de 52,1 milioane de euro şi peste 300 de angajaţi. Odată cu fabrica, Solina a cumpărat și intrarea pe mai multe piețe, Supremia având filiale în Danemarca şi în Moldova, dar și deschidere pe piețe estice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. un cititor

    sâmbătă, 02.02.2019 at 13:57

    pacat de aceasta investitie si de locurile de munca de acolo

  2. un cititor

    sâmbătă, 02.02.2019 at 13:58

    sa speram ca investitorul nu va abandona aceasta societate

  3. Radu

    sâmbătă, 02.02.2019 at 15:50

    Pacat de locurile de munca si de oamenii care poate au rate si au ramas fara job.Incendiul a fost din punctul meu de vedere suspect de devastator…,,dezbina si cucereste’’…

  4. haules baules

    duminică, 03.02.2019 at 11:37

    alba24 cam pe vremea comunismului alege ce comentari aproba si ce nu …. rusine !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax