Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Cum arată viitorul tehnologiei de salvare: Demonstrație în Alba, la Rimetea, cu un Jet-Suit care costă sute de mii de lire

Publicat

Un pilot într-un jet suit a zburat către vârful de pe Piatra Secuiului, de la Rimetea în aproximativ două minute. A fost vorba despre o demonstrație care a avut loc luni, 20 mai, în premieră în România. 

Echipamentul utilizat de pilotul Richard Browning este inventat de el și de compania pe care o deține, Gravity. Este o companie din Marea Britanie, care în ultimii șapte ani a dezvoltat un sistem care îi permite unui om să zboare. 

Sistemul are un cost extrem de ridica, undeva la aproximativ 380.000 de lire. Compania Gravity nu vinde echipamentele către publicul larg ci doar sistemelor medicale sau către armată.

Acesta a fost și scopul demonstrației de luni. Un test pentru a arăta în cât timp poate zbura un pilot, pe un traseu pe care salvamontiștii îl fac în aproximativ 90 de minute.

Ce este jet suit-ul

Tehnologia a fost dezvoltată în ultimii șapte ani și prezentată în aproape 40 de țări. Pe lângă partea de divertisment, acum compania Gravity dezvoltă tehnologia și pentru trupe speciale, dar și pentru serviciile medicale care intervin pe teren accidentat.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO Premieră națională în Alba: Iron Man de România. Un jet-pack cu pilot a fost testat cu succes la Rimetea. Exercițiu DSU

Aceștia au făcut o demonstrație pe Piatra Secuiului din Rimetea. Unde de obicei o intervenție a Salvamont Alba, doar urcarea ajunge până la 90 de minute.

Pilotul a ajuns cu jet suit-ul în doar două minute.

Jet-suitul este format din mai multe motoare de dimensiuni mai mici, care propulsează costumul în funcție de comenzile pe care le dă pilotul.

Echipamentul poate fi folosit în aproape orice tip de condiții de climă. De la ploaie, furtuni sau vânt puternic. Singura problemă ar fi fulgerele. Reprezentații companiei au spus că au pilotat jet-suit-ul și în condiții mai rele decât ar putea un elicopter să zboare.

Un sistem complet ajunge să coste suma de aproape 380.000 de lire.

Sistemele nu sunt vândute către publicul larg a mai explicat, Richard Browning. Acestea sunt vândute doar către sistemele medicale sau către armată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax