Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum caută supraviețuitori, echipele de salvatori români. Momente teribile între ruinele cutremurului din Turcia

Publicat

Pe o vreme geroasă, echipele de salvatori trimise de România cautau vineri supraviețuitori, între ruinele cutremurului din Turcia. 

Sunt multe ore de la cutremur, iar șansele de a mai găsi supraviețuitori, scad dramatic. Totuși, ei nu renunță.

De zile bune, caută metru cu metru printre dărâmături. Unii dintre salvatori lovesc ritmic în plăcile prăbușite și așteaptă apoi secunde bune un răspuns.

Sunt momente pline de speranță, însă răspunsul victimelor, cel mai adesea, nu vine.

Până acum au scos de sub dărâmături patru persoane, printre care și un tânăr de 16 ani.

Un moment teribil a fost trăit de români zilele trecute, când au reușit să scoată de sub o clădire prăbușită doi părinți și pe bebelușul acestora.

Au fost găsiți ținându-l în brațe pe cel mic, mort, potrivit Digi24.ro.

Pompier: „Nu am mai văzut așa ceva, poate doar în filme, o imagine apocaliptică. Mai bine de 90% dintre clădiri nu mai pot fi locuite.”

Romică Daniel Chințoiu, salvator: „E un dezastru total, ăsta a fost primul gând: e un dezastru total.” Pompier: „Situatia este gravă, vorbesc de oameni care și-au pierdut acoperișul și membri ai familiei.”

Bilanțul provizoriu din cele două țări a crescut la 21.051 de decese. Dintre aceștia, 3.377 de morți s-au înregistrat în Siria.

În prezent, în Turcia sunt prezente două echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR,.

Este vorba despre medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor internaţionale venite în sprijin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax