Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Cum își întâmpină Școala Smart din Ciugud elevii, la începutul anului școlar

Publicat

Noul an școlar începe și la Școala Smart din Ciugud. Elevii sunt așteptați în spațiile moderne și curate ale unității de învățământ, pentru activitatea la cursuri.

Spațiile au fost igienizate și dezinfectate și au fost făcute verificări pentru funcționarea în bune condiții a sistemului de control inteligent al școlii.

Pe fiecare bancă au fost puse manuale și gustări, iar elevii vor primi și o informare despre regulile de respectat pentru siguranța sănătății, alături de un mesaj de bun venit la școală.

Unitatea de învățământ beneficiază și de stații speciale, care vor dezinfecta și purifica aerul.

Cele mai recente tehnologii – laborator de realitate virtuală

Profesorii vor folosi cele mai recente tehnologii, pentru a face orele cât mai interesante, inclusiv cea de realitate virtuală.

Școala din Ciugud este și prima școală publică din România care folosește în activitatea didactică un laborator de realitate virtuală, copiii fiind transferați în lecții interactive cu ajutorul căștilor VR.

”Acest „laborator de realitate virtuală” introduce un concept complet nou în tehnologia educațională: un set de căști de realitate virtuală complet „autonome”, cu o interfață unică, prietenoasă cu elevii, control și navigare prin gesturi, resurse educaționale integrate și elemente de control simplu de utilizat de către cadrele didactice”.

Aproape 200 de elevi încep noul an școlar la Ciugud

Noul an școlar începe la Școala Smart din Ciugud pentru 185 de elevi, din clasele zero-VIII.

În primul an de funcționare al școlii smart, 2019, erau 108 elevi, iar în 2020 numărul acestora a crescut la 165 și acum la 185.

Primul grup strategic național pentru dezvoltarea și reforma școlii din mediul rural

”Vrem să arătăm un model funcțional al școlii viitorului din România și vrem să creăm primul grup strategic național pentru dezvoltarea și reforma școlii din mediul rural (creat la firul ierbii, cu cei care se chinuie să mențină calitatea în educație).

Ciugud Smart School este deja un model de bună practică și un proiect care se multiplică în multe comunități rurale.

Din 2019, când am lansat prima școală smart din mediul rural din România, ne încăpățânăm să credem că școala de la țară are viitor și că putem face mai mult pentru copiii din satele României.

Din 2019, am primit alături de noi în programul de mentorat – Ciugud Mentoring School – peste 200 de comunități sau școli rurale cu care am împărtășit din experiența noastră.

Este, din păcate, singurul program public de mentorat pentru dezvoltarea educației din zona rurală. Nu este susținut guvernamental, ci este derulat doar prin implicarea și dedicarea dascălilor din Ciugud și a echipei primăriei. Până aici am făcut totul singuri, însă de acum avem nevoie de sprijin guvernamental pentru a putea continua.

Ținta noastră este să construim o nouă școală, o școală pilot care să ne permită continuarea proiectului de mentorat pentru dezvoltarea și reforma învățământului din zona rurală. Am demonstrat că se poate și vom reuși!”, este mesajul autorităților locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax