Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum își motivează susținătorii preotului Pomohaci prezența la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia: șefii Bisericii s-au antepronunțat!

Publicat

IMG_20170626_111801 Susținătorii preotului Cristian Pomohaci, chemat la ordin de șefii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru că ar fi încercat să ispitească sexual un tânăr de 17 ani, și-au motivat prezența la Alba Iulia prin aceea că șefii Bisericii s-au antepronunțat în legătură cu situația acestuia. Este vorba despre o declarație a ÎPS Irineu, care a spus că  ce a făcut preotul ”este un mare păcat, foarte mare păcat”, recunoscând că a auzit înregistrarea. 

Aproximativ 300 de membri ai parohiei în care slujea Cristian Pomohaci precum și apropiați acestuia au ocupat timp de câteva ore curtea interioară a Catedralei Încoronării din Alba Iulia în încercarea de a-l susține moral, dar și pentru a-i presa pe șefii bisericii care audiau în sediul Arhipeiscopiei cazul acestuia. Mulțimea s-a rugat, a plâns și a cântat, fiind la un moment dat străbătută de un fior de emoție, atunci când oamenii l-au observat pe preot traversând curtea și făcându-le cu mâna.

”Nu cred că putem să-l lăsăm pentru că nici el nu ne-a lăsat singur niciodată. Ăsta-i unul dintre motive. Iar al doilea, pe care-l știu cu toții, îl știe toată țara, poate chiar toată lumea: verdictul conducerii de aici de la Alba Iulia înainte de a fi vreo ședință, cum este astăzi, o analiză a cazului, iar noi am venit să vedem de ce s-a dat acest verdict înainte de a fi judecată cauza. De bun simț este ca un conducător să fie obiectiv, dar prima dată să zică: o să cercetăm cauza să vedem despre ce este vorba” le-a spus celor prezenți liderul susținătorilor lui Pomohaci.

De altfel, acesta le-a cerut oamenilor să nu vorbească cu presa, să nu dea nici un fel de declarații și tot el a fost și cel care a negociat cu jandarmii condițiile în care urma să se desfășoare manifestația de susținere a lui Pomohaci. Oamenii l-au ascultat și au refuzat să dea orice fel de declarații. De câte ori vreo unul dintre ei era abordat de un jurnalist, cineva îl trăgea imediat înapoi în mulțime.

Preotul Cristian Pomohaci a fost chemat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia după ce pe internet a apărut o înregistrare audio care surprinde, se pare, o discuţie între preotul Cristian Pomohaci şi un adolescent de 17 ani căruia preotul i-ar propune să întreţină raporturi sexuale în schimbul banilor. Surse din cadrul bisericii au declarat că Pomohaci a negat autenticitatea înregistrării în fața șefilor Arhiepiscopiei dar cu toate acestea a fost oprit de la oficierea slujbei religioase timp de 30 de zile, perioadă în care ar trebui să își pregătească apărarea. Deocamdată, autenticitatea înregistrării nu a fost probată sau infirmată.

Ceea ce i-a supărat pe susținătorii lui Cristian Pomohaci a fost declarația ÎPS Irineu, arhiepiscopul de Alba Iulia, care, după ce a ascultat înregistrarea, a spus că ”un preot care face așa ceva se face vinovat de cădere din har și nu mai este vrednic de haina preoțească și să slujească la masa Sfântului Altar sau să invoce Duhul Sfânt. Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie să fie oprit de la săvârșirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Răsăritului”.

YouTube video

YouTube video

VEZI ȘI:

FOTO-VIDEO: Zeci de credincioşi, la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, pentru a-l sprijini pe preotul Cristian Pomohaci, acuzat că i-a făcut avansuri sexuale unui minor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rika Fara Frika de Lege si Politica

    marți, 27.06.2017 at 18:17

    Care din oameni is credinciosi ? =]] ca multi pupa icoane si oase putrezite si dau banii la popi ca la lautari !

    Popii cer continu bani ! Dumnezeu nu are nevoie (banul e ochiul dracului)

    * Să nu faceţi dumnezei de argint şi dumnezei de aur ca să-i puneţi alături* de Mine; să nu vă faceţi alţi dumnezei.

    Mai bine cititi Apocalipsa decat sa iesiti la mitinguri si proteste ! Sunteti Manipulati si spalati pe creieri de POPI , Guverne si Instituti !

    http s://biblia.resursecrestine.ro/apocalipsa uite aice e test si audio 😉

    Si pentru eia ce zic ca negru e moartea se inseala si nu se pot numi credinciosi !

    M-am uitat* şi iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce sta pe el se numea Moartea şi împreună cu el venea după el Locuinţa morţilor. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului ca să** ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă şi† cu fiarele pământului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax