Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) Cum își petrec liderii PDL ziua referendumului? Mircea Hava: „Pe undeva, ceva nu se potrivește. Sunt prea mulți turiști în Alba”

Publicat

YouTube video

În timp ce liderii USL numără voturile adunate de la persoanele care au ales să participe la referendum, liderii PDL își petrec timpul în sediile partidelor, monitorizând, la rândul lor, prezența la vot. Dacă până la ora 14.00, Biroul Electoral Județean raporta o prezență de 16,1% în secțiile din județul Alba, liderii PDL Alba s-au arătat sceptici în privința corectitudinii procesului de votare, mai ales că pe listele suplimentare apăreau aproximativ 760 de persoane. Cât despre rezultatul referendumului, aceștia se arată optimiști, convinși că acesta le va fi favorabil.

„Eu v-am spus demult că nu mă duc la vot! Astăzi suntem la sedii, mergem la secții, fără să încălcăm legea, le ducem oamenilor apă, mâncare, ca să poată sta acolo, să se asigure că tot ce se întâmplă acolo este așa cum trebuie. Până la ora 14.00, aveam aproximativ 760 de persoane pe listele suplimentare, din toată țara: Filiași, București, Brașov, Sibiu, Răchițele. Pentru mine este și o bucurie că există turism în Cetate. […] Oricum, toate persoanele de pe listele suplimentare intră într-un sistem de verificare, din care nu scapă nimeni […] Cred că nimeni nu se joacă cu libertatea lui. Am văzut că deja 5-6 persoane au fost dovedite deja. Nu cred că merită nici atâta dragoste, nici atâta ură încât să faci pușcărie. Ne miră și pe noi că sunt atâția turiști pe la Arieșeni etc. E interesant, localnici au votat, să zicem, 50 și cei de pe listele suplimentare sunt 200. Toate cabanele sunt pline și arhipline. Pe undeva, ceva nu se potrivește. Vom vedea până la sfârșit, nu ne speriem. Noi credem că nu vom ajunge la 30%”, a declarat Mircea Hava.

Întrebat dacă își va schimba decizia de a nu participa la referendum, în cazul în care prezența la vot va depăși 50%, Mircea Hava susține că își menține declaraţia inițială: „Nu voi participa la această mascaradă. Vă mai spun un lucru pe care vi l-am mai spus, indiferent de ce se întâmplă, noi tot aici suntem. Președintele se va întoarce la Cotroceni, într-o lună vor încerca din nou să îl suspende și vom avea o circotecă teribilă”. Vedeți mai jos, în video, declarațiile primarului și președintelui PDL Alba, Mircea Hava.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prezent la sediul PDL, și-a exprimat, de asemenea, neîncrederea față de scrutin, dar și certitudinea că Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni:„Astăzi sunt absent motivat de la referendum. Am dubii în ceea ce privește corectitudinea scrutinului. Sunt probleme în toată țara, sunt probleme și la noi. Sunt foarte mulți oameni pe listele suplimentare și sunt greu de verificat. Avem și președinți de secții de votare care își depășesc atribuțiile, bineînțeles, puși de USL, după regulile care nu sunt reguli. În ceea ce privește rezultatul final, sunt convins că va fi unul favorabil nouă și președintelui Traian Băsescu”.

Cât despre ceea ce se va întâmpla dacă președintele Traian Băsescu va reveni la Cotroceni, Ion Dumitrel și-a exprimat convingerea că „țara va reveni din punct de vedere al percepției europene și internaționale”.

FOTO-VIDEO: Cosmin NISTOR

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax