Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cum s-a produs explozia de fabrica de armament din Cugir. Declarațiile secretarului de stat Cristian Simu

Publicat

Explozia produsă, vineri, la fabrica de armament din Cugir, a avut loc pe linia de fabricație a trasoarelor, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, prezent la locul incidentului.

Potrivit acestuia, în timpul încărcării cu substanță pirotehnică a trasorului, acesta a luat foc, a sărit lângă alte trasoare aflate în incintă și a cauzat o ardere violentă.

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO: EXPLOZIE la Uzina Mecanică din Cugir, urmată de un incendiu. Două victime cu arsuri. A fost chemat elicopterul SMURD

În urma incidentului, o femeie în vârstă de 53 de ani a suferit arsuri grave, iar alta, în vârstă de 58 de ani a suferit arsuri minore la un braț.

”În cursul tehnologiei de încărcare a glonțului, la un moment dat trebuie pusă o încărcătură pirotehnică pentru glonțul trasor și practic dumnealor (n.red. cele două victime) încărcau această compoziție”, a explicat oficialul din minister.

Oficialul din Ministerul Economiei a mai spus că astfel de incidente se pot întâmpla frecvent și sunt cauzate de mai mulți factori (temperatură, umiditate, calitatea materialului din compoziția trasoare), iar în cele mai multe cazuri, ele se produc fără urmări grave pentru persoanele aflate în apropiere.

Cristian Simu a precizat că a fost deschisă o anchetă internă, în cadrul fabricii, în timp ce procuratura a deschis un dosar și cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

Potrivit prefectului de Alba, Nicolae Albu, în urma incidentului au fost două victime, ambele femei, dintre care una cu arsuri grave, care va fi transportată cu elicopterul la București, iar alta cu arsuri minore.

Potrivit ISU Alba, la locul în care s-a produs explozia se mai aflau 11 persoane, care s-au autoevacuat și nu a fost un alt pericol de incendiu sau de explozie.

Explozia s-a produs într-un spațiu al UM Cugir dat spre folosință Fabricii de Arme pentru testări din cauza faptului ca tunelul acestora de încercari a fost afectat de explozia de anul trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax