Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum se fac acțiunile de dezinsecție, până în 20 septembrie, la Alba Iulia. Precizările primăriei

Publicat

Până în 20 septembrie, la Alba Iulia se desfășoară acțiuni de dezinsecție. Primăria atenționează locuitorii să nu intre în raza direct de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

”Acțiunile de dezinsecție sunt în desfășurare în municipiul Alba Iulia, conform graficelor agreate împreună cu societatea care prestează aceste servicii în Municipiul Alba Iulia.

Substanțele utilizate în cadrul lucrărilor de dezinsecție sunt Cymina Ultra, Vectobac WG si Deltatim Plus. Toate substanțele sunt avizate de către Ministerul Sănătății – Comisia Națională de Produse Biocide”, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Acțiunile de dezinsecție sunt derulate de DD Chim SRL, pentru combaterea insectelor, pe raza domeniului public al municipiului Alba Iulia.


Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

În cazul condițiilor meteo nefavorabile termenul de executare a lucrărilor va fi prelungit.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a atenționat recent primăriile, dar și celelalte instituții publice și firmele, despre obligativitatea procedurilor de dezinsecție și deratizare.

Vezi și Cazurile de infecție cu virusuri transmise de țânțari. Verificări DSP Alba privind obligațiile de dezinsecție și deratizare

Atenționările sunt transmise ”în contextul semnalării pe teritoriul României a mai multor cazuri de infecție cu virusul West Nile trasmis de țânțari, dar având în vedere și răspândirea pe arealuri tot mai largi a țânțarului tigru care poate transmite boala zika”.

sursă imagini: Facebook/Gabriel Pleșa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate