Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum se plantează corect un copac în pământ. Sfaturi de la experții prezenți la Târgul Grădinarului din Alba Iulia

Publicat

A venit sezonul grădinăritului, iar cei care nu sunt tocmai familiarizați cu fenomenul, sau sunt la prima experiență de acest gen, plantarea unui copac, a unui arbust în pământ poate fi o provocare. 

Din fericire, la Târgul Grădinarului din Alba Iulia, eveniment ce are loc în acest weekend la Alba Iulia, cei care vor să planteze un copac în grădină găsesc de la puieți, flori sau arbuști și până la cele mai utile informații și sfaturi de la experții grădinilor.

Am stat de vorbă cu Daniel de la Toskana Garden care a explicat pentru cititorii alba24.ro cum se plantează corect un copac în pământ.

Unul dintre cele mai importante elemente, chiar dacă pare neimportant este modul în care se sapa groapa în care va fi plantat copacul.


Groapa trebuie să fie adâncă și mai largă decât balotul pomului. Mai exact trebuie să i se ofere spațiu în pământ rădăcinii pentru dezvoltare, explică Daniel.

Cei care plantează trebuie să fie atenți ca balotul copacului să nu prindă aer, adică rădăcina să fie poziționată cât mai confortabil în pământ.

Dacă copacul prinde aer în pământ există pericolul ca acesta să se usuce, chiar dacă a fost plantat.

Apoi foarte important este îngrășământul, turba. Se pune un strat de turbă, apoi un strat de pământ care se tasează bine și iar un strat de turbă, peste care se mai adaugă un strat de pământ.

Groapa trebuie acoperită uniform, până când balotul pomului este acoperit, mai explică Daniel.

De la plantare, în fiecare zi pomul trebuie udat. Nici foarte puțină apă, dar nici foarte multă, ci doar atât cât rădăcina pomului să fie udă.

Cum ne dăm seama că puiul de copac s-a prins în pământ

Cel mai bine ne dăm seama după coaja copacului explică expertul de la Toskana Garden. La cea mai simplă zgărietură se poate observa dacă pomul este verde și nu dă semne de uscăciune.

La Târgul Grădinarului, peste 50 de producători locali din județul Alba, care oferă o gamă variată de produse sau servicii din domeniul horticulturii, își prezintă oferta flori de sezon, plante aromatice, viță de vie, zmeur și mur, plante decorative, arbuşti și pomi fructiferi şi ornamentali.

VEZI ȘI: VIDEO: Târgul Grădinarului și-a deschis porțile la Alba Iulia. Program: evenimente pentru copii și adulți pasionați de agricultură

De asemenea sunt prezentate oferte de mobilier pentru grădină sau terasă, sisteme de irigaţii, piscine și unelte şi echipamente pentru amenajări sau întreţineri grădini.

Pe durata celor 3 zile, organizatorii au pregătit un program pentru toate preferințele: demonstraţii şi prezentări de produse, sfaturi de specialitate, ateliere pentru copii şi adulţi, momente artistice, dar și alte surprize pe care vă invităm să le descoperiți.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax