Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum se produce săpunul din lapte de capră, la Rimetea. Secretele unui produs cosmetic natural explicate de Zsuzsa Tulit

Publicat

Zsuzsa Tulit face la Rimetea săpun natural. Însă nu orice fel de săpun, ci unul făcut din lapte de capră. Capre care pășunesc plante medicinale. Săpunul pe care în produce, îl scoate la vânzare în magazinul de suveniriuri.

Magazin care este situat la subsolul uneia dintre cele mai vechi pensiuni din Rimetea.

Am stat de vorbă cu Zsuzsa la deschiderea sezonului turistic de la Rimetea, iar aceasta ne-a explicat care este secretul din spatele produsului pe care îl face. 

”Săpunurile mele sunt făcute cu lapte de capră proaspăt din Rimetea. Capre care pășunesc plante medicinale. Folosesc uleiuri foarte bune. Am început să le fac pentru mine și pentru prietenii mei.


Foarte important ceea ce punem pe piele trebuie sa avem grija. Este foarte important să folosim săpunuri naturale pentru piele”.

VEZI ȘI: VIDEO: Ce poți să faci la Rimetea, comuna în care vizitatorii nu sunt turiști, ci oaspeți. De la rafting, la gulaș și pălincă

La vânzare aceasta are o gamă variată de săpunuri. Spre exemplu are săpunuri din Roiniță, cu argilă verde, sau cu alte tipuri de plante medicinale.

Cum produce săpunul din lapte de capră

Aceasta merge la crescătorii de animale care au capre și cumpără lapte. Laptele îl pune la congelator. Apoi strânge plantele și din ele face un ceai foarte concentrat. Iar ceaiul concentrat îl pune și pe el la congelator.

”Când se întâlnește cu soda caustică trebuie să ajungă la un 40 de grade, iar atunci toate proprietățile bune ale plantelor vor rămâne în laptele de capră. În laptele de capră secretul este că are vitamine și minerale și acidul AH, care merge foarte bine cu pielea umană.

Eu nu folosesc chimicale sau nimic chimic”, a explicat Zsuzsa Tulit.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax