Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum vrea Primăria Alba Iulia să amenajeze o parte din șanțurile Cetății: Rulote cu mâncare, băuturi și alte produse

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDF4TWQsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat într-un interviu pentru alba24.ro că autoritățile locale caută modalități de a pune în evidență șanțurile Cetății. 

Mai exact, într-o bună parte a șanțurilor care înconjoară Cetatea Alba Carolina nu există facilități, nu există operatori economici care să aibă spre vânzare măcar un minim de produse, iar, despre o terasă în zona de nord a Cetății, nici nu a fost pusă problema până acum.

Însă Gabriel Pleșa a făcut în timpul interviului o serie de declarații referitoare la planurile pentru punerea în valoare a șanțurilor.

Acesta a declarat că, după votarea bugetului pe anul 2021, a fost realizat un PUZ pentru șanțuri: ”vrem să le dăm viață, să le punem în evidență”.

CITEȘTE ȘI: VIDEO INTERVIU cu primarul Gabriel Pleșa: Cum va arăta sezonul turistic la Alba Iulia. Evenimente și reprezentații artistice

Din punct de vedere turistic, aceasta a declarat că au fost identificate 10-12 zone în care ar putea fi amenajate puncte de alimentație publică. În zonele respective există utilități, la care puncte de vânzare similare celor din interiorul Cetății se pot racorda.

Va fi realizat un regulament ca în punctele respective să fie instalate rulote sau locații în care să se servească mâncare sau diferite produse alimentare sau chiar să fie amenajate standuri cu suveniruri.

Gabriel Pleșa a declarat că la nivelul administrației sunt multe cereri din partea operatorilor economici de a activa în zona șanțurilor. Mai mult de atât, primarul a declarat că în maxim o lună ar putea pătrunde primii comercianți în șanțurile Cetății.

De asemenea, spațiile din interiorul șanțurilor, care momentan sunt într-o stare precară, vor fi scoase din nou la licitație pentru concesionare.

Tot în planurile primăriei pentru a da viață șanțurilor se află și ideea de a muta o bună parte din terasele sezoniere în interiorul acestora.

Planurile primarului Pleșa despre șanțurile Cetății pot fi ascultate și văzute de la minutul 4.00 al interviului realizat de alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax