Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: De ce a plecat Horațiu Josan din PNL la ALDE. S-a supărat pe liberali pentru că nu l-au vrut candidat la Primăria Aiud pe Alin Florea

Publicat

14800224_1259782330710031_1761498147_o (1)Mihai Horațiu Josan şi Ovidiu Jidveian au stat, vineri, pentru prima dată la aceeași masă și au răspuns întrebărilor jurnaliștilor în calitate de candidați ALDE Alba pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Cu această ocazie, Josan și-a explicat plecarea din PNL și decizia de a intra în ALDE.

Fostul primar al Aiudului, Mihai Horaţiu Josan a fost prezent vineri la prima conferință de presă ALDE Alba organizată după ce această formaţiune politică l-a pus pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaților. Horațiu Josan spune că încă de la alegerile locale s-a despărțit de liberali, de când s-a decis ca Oana Badea să fie candidat la primărie și nu omul susținut de el, Alin Florea.

Acesta și-a anunțat încă din vară intenția de a candida la parlamentare, motiv pentru care a şi renunțat la candidatura pentru primărie, însă din partea PNL. Josan spune că nu a avut discuții cu liberalii despre o posibilă candidatură a sa din partea lor.

„Nu am ajuns să ne punem pe liste. Eu am avut un proiect pentru parlamentare. După 24 de ani de administrație publică locală am considerat că experiența acumulată ar putea fi valorificată într-un proiect pentru Parlamentul României. Atunci nu am candidat la alegerile locale, am avut un alt proiect cu Alin Florea. Nu a fost acceptat de colegii de la fostul PD, au impus-o pe Oana Badea și din acel moment am întrerupt colaborarea cu PNL și am început discuțiile cu ALDE”, spune Horațiu Josan.

Referitor la perioada aleasă pentru a trece la ALDE, chiar înainte de alegeri, Josan spune că a fost în vacanța după alegerile locale din iunie.

Ioan Lazăr, copreședintele ALDE, pare să fie singurul care știa de intențiile lui Josan. Spune că din cauza lui Gheorghe Feneșer, copreședinte al partidului la acea vreme, nu a trecut Josan mai repede la ALDE.

De pe urma candidaturii lui Josan, singurul care are de suferit este Ovidiu Jidveian, care a fost pus pe lista pentru Senat.

Întrebat dacă regretă în acest moment trecerea lui de la PSD, unde exista posibilitatea să prindă un loc eligibil, Jidveian a spus că nu face politică pentru funcții în Parlament, ci pentru proiecte. „Nu cred că aș fi prins nici la PSD un loc eligibil”, a mărturisit Jidveian.

 

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax