Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: De ce tariful la canalizare, în Alba, este printre cele mai mari din țară. Explicațiile șefului APA CTTA, Ștefan Bardan

Publicat

Locuitorii din Alba plătesc 7,21 lei metru cub, tariful la canalizare. Tariful situează județul Alba în top 10 al celor mai mari prețuri la canalizare din România. 

Mai exact, pe locul opt. În județul vecin, Sibiu, prețul este cu trei lei mai ieftin, 3,89 lei. Locuitorii din Cluj, plătesc 5,43 lei, iar localnicii din Bihor, 5,52 lei. Și la Turda tariful este mai ieftin, de 7,01 lei. 

Directorul APA CTTA Alba, Ștefan Bardan, a explicat într-o conferință de presă de ce este așa de mare tariful la metrul cub de apă la canalizare, în Alba.

Potrivit acestuia, de vină ar fi doi factori principali: prețul mare pentru epurarea apei și costul ridicat de întreținere al utilajelor. Mai pe scurt, ar fi mai scump deoarece Alba beneficiază de utilaje mai moderne față de județele vecine.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Ce salariu ”curge” în buzunarul șefului APA CTTA Alba, Ștefan Bardan. Care este salariul mediu din companie

De asemenea, ar fi foarte mare prețul pentru eliminarea și transportul nămolului, undeva la 40 de euro pe tonă. Cel puțin asta reiese din explicațiile directorului APA CTTA.

Acestea pot fi ascultate și în declarația video de mai jos.

De ce este prețul la canalizare pe locul opt în țară

”Odată să epurezi aceste mizerii, să cureți aceste mizerii, să cureți aceste stații de pompare de apă uzată, este mult mai costisitor ca să ajungi cu apă limpede. Pe noi ne verifică Apele Române și Mediul în permanență.

Este mult mai scump să iei o apă din râu și să o faci potabilă. Este mult mai scump. Tehnologiile de tratare, gândiți-vă că rezultă nămoluri. Mediul și legislația ne impune să eliminăm aceste nămoluri.

Plătim undeva la 40 de euro pe tona de nămol la o firmă care a câștigat licitația. (…)

(…) Vă spuneam mai devreme, noi la ora asta avem stații de epurare în toate municipiile și orașele din județ, cu excepția celor două unde se lucrează acum, la Baia de Arieș și Abrud. Plus, avem toate comunele unde sunt stații de epurare și sunt foarte costisitoare.

De asta este prețul pe locul opt din țară.

(…) Aceste investiții ca să le întreții costă mult. Întreținerea utilajelor costă mult”, a explicat Ștefan Bardan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. Claudiu

    joi, 14.03.2024 at 14:27

    Nu mai mancati rahat cu polonicul. Pe valea Ariesului doar Campeni are statie de epurare. In amonte si in aval de Campeni canalizarea este deversata in raul Aries. Cat despre utilaje , n-are rost sa vorbim. Incercati in alte judete sa vedeti acolo utilaje noi. Mai bine spuneti ca pretul mare al apei+canalizare se oglindeste in salariile nesimtite ale celor care o bat in cap toata ziua si la partid ?! Care partid ? Pai nu consiliul judetean a stabilit pretul ? Pai si consiliul asta judetean al cui joc il face ? Sa va fie rusine , daca stiti ce e aia desi ma indoiesc.

  2. Budacu

    joi, 14.03.2024 at 14:46

    mintea! problemă e salarii mari ce au directorii, la pușcărie cu ei 🤬

    mizeria sun ei nu apa 😉

  3. IGO

    joi, 14.03.2024 at 15:55

    Asociatia apa alba are ceva de spus? Sau e in incompatibillitate crasa?

  4. Raul

    joi, 14.03.2024 at 16:42

    Uitativa pe declaratia de avere cate terenuri si imobile are hotul cu salar mare !

    DNA pe ei !!!

    APA CTTA Alba e partid politic marca pnl !

  5. Codru

    joi, 14.03.2024 at 20:50

    sa vedem cum scot camasa; o gramada de politruci trecuti pe linie moarta in ale politicii liberale, pile, beizadele, cheltuieli cu masini, combustibili si altele si altele umfla pretul la apa … Sunt judete in tara cele din sud care duc apa la sute de kilometri din munti nu ca ai nostri care o aduc de la muntii sebesului o distanta de cativa zeci de kilometri si au tarife normale, mici cei din sud. Liberalii astia macar de faceau si ei ceva productiv in atatia ani de cand conduc judetul sa aiba unde sa se angajeze ei si urmașii lor nu sa paraziteze populatia Un lucru bun face presa ca ne facem cunoscuți si noi cei din Alba cu pretul la apa

  6. Fica Tudorel

    joi, 14.03.2024 at 22:23

    În comuna Corund din Harghita e 8 lei, apa la fel. aici e ca în București…

  7. Adrian Geamanu

    vineri, 15.03.2024 at 23:54

    Odata spune dl Bardan ca pretul mare este pentru investitii si alta data ca sunt utilaje moderne care au condus la cresterea preturilor. Pai nu utilajele moderne sunt mai eficiente si genereaza costuri mai mici? Deci la Alba CTTA este invers totul. Huooooo

  8. Randi nu.

    sâmbătă, 16.03.2024 at 18:41

    Hoții, Hoții!! hoți politruci.

  9. Godja Ion

    miercuri, 20.03.2024 at 17:52

    Ați scumpit apa să vă crești salariile, nu aveți un pic de rușine rușine 😳

  10. APA MARO!!!

    vineri, 12.04.2024 at 12:37

    Pai cum justifica asta, tarifele mari prin costurile mari de intretinere a utiljaelor (apropo, se numeste mentenanta) din moment ce, cum incepe vara, ne spalam cu apa maro?Si raspunsul lor este trebuie sa lasati apa sa curga la robinet sa se curete – pai noi ce platim ma????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax