Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: De la copac la scaun, fără tâmplărie. O fermă de mobilă din Anglia „crește” scaune și mese. Cât costă piesele de mobilier

Publicat

Pe un teren de aproape un hectar aflat în zona Midlands din Marea Britanie, Gavin și Alice Munro duc sustenabilitatea la un alt nivel: cresc copaci astfel încât aceștia să poată fi folosiți drept scaune și mese.

Cuplul are o „fermă de mobilă” în Derbyshire, unde sunt „crescute” 250 de scaune, 100 de noptiere și 50 de mese. Gavin și Alice consideră că tăierea copacilor pentru a fabrica mobilă este un proces ineficient, potrivit Reuters.

YouTube video

Ideea de a crește mobilă i-a venit lui Gavin în copilărie, când a văzut un bonsai care avea forma unui scaun. Bărbatul a început să experimenteze în 2006, când a încercat să crească primele scaune pe două parcele situate undeva în centrul Angliei. Abia în 2012, la un an după ce s-au căsătorit, Gavin și Alice au fondat compania Full Grown și i s-au dedicat 100%.

Una dintre primele lor încercări de a obține o recoltă s-a sfârșit cu un dezastru, după ce plantele au fost călcate în picioare de vaci și mâncate de iepuri. Cei doi au fost nevoiți să găsească cea mai eficientă cale de a da formă unui copac fără a-i afecta creșterea. Cuplul a învățat să ghideze lăstarii care se îndreaptă deja în direcția bună, mai degrabă decât să îi forțeze pe cei care se îndreaptă într-o direcție greșită.

Datorită faptului că se investește mult timp și muncă în producerea pieselor de mobilier, acestea nu sunt ieftine. Scaunele se vând pentru 10.000 de lire sterline (12.480 de dolari), lămpile pentru 900 – 2.300 de lire sterline (1.120 – 2.870 de dolari) și mesele pentru 2.500 – 12.500 de lire sterline (3.120 – 15.600 de dolari).

Un scaun are nevoie de șase până la nouă ani pentru a „crește” și încă de un an pentru a se usca. Comanda cea mai îndepărtată în timp este pentru anul 2030, respectiv un scaun pe care clientul îl va cumpăra când va ieși la pensie.

foto, sursa: reuters.com, fullgrown.co.uk

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax