Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Detalii halucinante în cazul cadavrului descoperit în frigider. Trai în mizerie, bani la saltea roși de șobolani

Publicat

Detalii șocante ies la iveală în cazul bătrânului din Oiejdea (comuna Galda de Jos), găsit mort într-o ladă frigorifică din propria gospodărie. Bătrânul de 71 de ani locuia într-o mizerie greu de descris, împreună cu fiul său de 39 de ani, cel care l-a și pus în frigider cu aproape o lună în urmă.

În ciuda sărăciei aparente, bătrânul dormea, la propriu, pe un munte de bani. Rudele și vecinii spun că polițiștii au găsit, în cursul anchetei încheiate vineri dimineața, o mare sumă de bani ascunsă sub salteaua patului în care dormea bătrânul. Ar fi fost vorba de peste 36.000 de lei. O parte din bani au fost roși de șobolani și chiar târâți în găurile lor, de rozătoarele de care gospodăria nu ducea lipsă.

În curtea aglomerată de gunoaie, se observă sub stratul gros de zăpadă, un cărucior de invalid. Bătrânul de 71 de ani nu avea picioare, ca urmare a unei operații suferite în urmă cu câțiva ani. Locuia împreună cu fiul său, Cosmin, de 39 de ani, cel care de altfel îl și avea în grijă, în gospodăria prăbușită din toate părțile. Împreună trăiau de mulți ani, într-o mizerie greu de imaginat. Vecinii spun că locul se umpluse de șobolani, care mișunau peste tot, inclusiv în casă.oiejdea barbat mort frigider

Tot în curte, chiar în fața ușii de intrare în casă, lângă o mașină, o remorcă și câteva motociclete nefuncționale, tronează un frigider. Este locul în care criminaliștii au găsit corpul bărbatului, acoperit cu o pătură.

Se pare că bătrânul era mort din 10 decembrie 2018 și că a fost pus acolo chiar de fiul acestuia, care s-ar fi pierdut cu firea. ”Poate îi era frică să nu îl muște șobolanii” spune un vecin. De atunci și până acum, Cosmin a trăit ”normal”. A ieșit chiar, de revelion, cu o sticlă de bere pe stradă, pentru a ciocni cu vecinii. Le-a spus acestora că tatăl său e ”cu treaba lui”.

Cel care și-a dat seama că ceva nu este în ordine a fost poștașul care a venit cu pensia, singura persoană care avea acces în casă, în afara fiului. Negăsindu-l câteva zile la rând pe bătrân, acest a intrat la bănuieli și l-a întrebat pe băiat unde este tatăl său,iar acesta i-a spus că s-a dus la o rudă ”până se încălzește afară”. Atunci, poștașul a anunțat o mătușă și așa au intrat pe fir polițiștii.

Citește și: VIDEO: Caz ȘOCANT în Galda de Jos. Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o ladă frigorifică. Fiul, principalul suspect

Descoperirea a fost terifiantă. Aproape șapte ore au stat criminaliștii la fața locului, scotocind fiecare ungher al casei. Tot ei sunt cei care ar fi găsit suma de bani economisită de bătrân cu prețul mizeriei. Vecinii spun că polițiștii au găsit bani și în găurile de șobolan și tot ei cred că nu încasarea pensiei ar fi fost motivul pentru care tânărul a trecut sub tăcere moartea tatălui său, ci faptul că ar fi fost mai ”sărac cu duhul” și s-ar fi speriat.

Situația în care trăia bătrânul nu a atras atenția autorităților. Cu ambele picioare amputate, omul a fost lăsat în grija fiului său, el însuși cu probleme legate de alcool și de responsabilitate. Acesta se pare că primea o indemnizație pentru însoțitor de persoană cu handicap, iar bătrânul încasa și el o pensie destul de mare (aproximativ 2.500 de lei). Cu toate că aveau bani să trăiască decent, cei doi trăiau într-o mizerie deplină.

Fiul a fost deocamdată reținut pentru profanare de cadavre dar sâmbătă va fi efectuată necropsia corpului descoperit în frigider și polițiștii vor putea stabili mai clar în ce condiții s-a produs moartea.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Sediul ISU Alba, iluminat în culorile drapelului național

Publicat

isu

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a devenit tricolor, de vineri seară, grație unei instalații de iluminat. Culorile sunt cele ale steagului României, a transmis un cititor Alba24. ”Sediul pompierilor din Alba, la ceas de seară. Așa ar trebui să fie sediile tuturor autorităților publice de la noi în oraș. Cred că oferă prestanță instituțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest inedit al USR PLUS Alba, la finalul campaniei electorale, pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

p

Mai mulți membri și simpatizanți din USR și PLUS au încheiat campania electorală printr-un marș de la Alba Iulia la Sebeș. Inițiativa a avut ca scop mobilizarea electoratului să meargă la vot, dar și un protest la adresa actualei guvernări, care trebuia să finalizeze în 2017 tronsonul de autostradă de la Alba Iulia la Sebeș, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. A luat foc ghereta paznicului unităţii

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări ghereta de aproximativ 2 mp, folosită de paznicul unităţii. În apropiere se află un rezervor de motorină, însă potrivit ISU Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție. Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate