Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: DOCUMENTAR Discovery despre tragedia din clubul Colectiv. Filmul cronologic al incendiului soldat cu 64 de morţi

Publicat

lumanari colectiv Documentarul „Dezastrul din Colectiv”, realizat de Discovery Networks, a avut premiera, duminică, în România pe Discovery Channel. Filmul prezintă în ordine cronologică faptele care s-au petrecut în noaptea de 30 octombrie 2015, în clubul bucureștean, acestea fiind relatate din perspectiva martorilor de la fața locului.

UPDATE: Numărul celor care au decedat în incendiul de la clubul Colectiv a ajuns la 64. Persoana decedată luni, 14 martie, este un tânăr în vârstă de 21 de ani din Petroşani. Acesta s-ar fi stins din viaţă în jurul orei 12.35 în urma unor complicaţii hemoragice.

Pentru realizarea documentarului „Dezastrul din Colectiv”, au fost intervievate persoane din fiecare categorie reprezentativă în succesiunea evenimentelor din seara tragediei, potrivit Discovery.ro.

Personajele au fost alese dintre supraviețuitorii care au fost sau nu răniți, rudele acestora, personalul medical și autoritățile implicate în operațiunile de salvare.

YouTube video

Unul dintre supravieţuitorii tragediei din Clubul Colectiv, Paul Grigoriu, care se afla în clubul groazei în noaptea fatidică de 30 octombrie 2015, a făcut o dezvăluire cutremurătoare despre momentul în care a izbucnit incendiul. „În primă fază, era o flacără care, dacă ar fi fost la înălţimea unui om (n.r. artificiile au atins stâlpul la o înălţime mai mare), putea fi stinsă cu mâna. Era o flacără de brichetă”, a declarat Paul Grigoriu în cadrul documentarului Discovery.

O altă mărturisire emoţionantă a fost făcută de unul dintre primii pompieri care au intrat în club după producerea tragediei. „S-au găsit aproximativ 15-20 de telefoane mobile. Le-am adunat pe toate într-un colţişor, iar toate sunau şi pe toate scria Mama sau Tata, erau toate aprinse”, a declarat căpitanul Ştefan Olteanu.

De asemenea, în documentar apar și un expert internaţional în efecte speciale și probleme ce țin de siguranță, respectiv un expert în chimie aplicată.

Tragedia întâmplată în noaptea de 30 octombrie 2015 la București, în clubul Colectiv, a provocat moartea a 63 de persoane și rănirea gravă a altor câteva zeci.

Citește și Proiect de lege, după tragedia din clubul Colectiv: Instalații anti-incendiu în instituții publice și localuri

sursa: discovery.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax