Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: După o vară fără ștrand, o toamnă fără Bazin Olimpic, la Alba Iulia. PROBLEME GRAVE la structura piscinei

PublicatPreluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.


<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILG94Niww"></script></p>
Probleme grave la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, unde există infiltrații la nivelul pereților piscinei și apa se scurge din aceasta în subsolul clădirii. Mai mult de atât, există probleme cu instalația de apă caldă și afișajul electronic.

Sigurul loc din oraș unde sportivii de performață, dar și pasionații de înot își pot desfășura activitatea rămâne închis pentru lucrări de reparație. Deși se preconiza inițial că în 10 septembrie și apoi că în 1 octombrie bazinul va fi redeschis publicului, acest lucru se pare că nu este posibil din cauza problemelor apărute.

Potrivit reprezentanților primăriei, ar exista, în total, peste 20 de probleme care necesită intervenții și reparații.

Pe lângă lipsa unui ștrand, unde cetățenii orașului se răcorească și să înoate în timpul verii, acum și Bazinul Olimpic din Alba Iulia va rămâne închis pentru o bună perioadă de timp.

Luni, 9 septembrie, viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul și viceprimarul Raul Tudorașcu și-au dat întâlnire cu reprezentanții firmei de construcții, și ai CNI, chiar în interiorul bazinului.

În timp ce peste 10 reprezentanți ai Primăriei, constructorului și ai Companiei Naționale de Investiții dezbăteau intens problemele grave ale bazinului, doar doi muncitori se aflau în cuva acestuia și dădeau jos, cu dalta, gresia specială de pe pereții bazinului, gresie ce trebuie înlocuită cu alta, din Italia.

Mai mult de atât, recepția finală încă nu poate fi făcută de către beneficiar, adică Primăria Alba Iulia, deoarece lucrările de reparație, din perioada de garanție nu sunt terminate și nu vor fi gata prea curând.

”(…) Cele mai importante care sunt la această lucrare sunt infiltrațiile din cuvă, sunt scurgeri care merg în partea tehnică la subsolul clădirii, sunt lucrări care nu s-au finalizat nici acum, de peste 5 ani de zile, la partea de automatizare, la partea de apă caldă, la partea de afișaj electronic…”, a declarat Voicu Paul.

De asemenea, Primăria Alba Iulia se află în proces cu Compania Națională de Investiții, din cauza lucrărilor, iar firma constructoare se află în insolvență.

Pe de o parte, reprezentanții constructorilor acuză că încă din perioada de execuție banii au fost virați către ei cu întârziere, pe de altă parte șefii Primăriei Alba Iulia se scuză și spun că ei sunt doar beneficiari și că plățile le face Compania Națională de Investiții.

Cert este că în data de 15 iulie 2014 a existat o recepție pentru ca bazinul să fie dat în folosință pentru publicul larg, iar de atunci se tot execută lucrări de reparații, în perioada de garanție, bazinul fiind închis și deschis la intervale regulate de timp.

Cei afectați de problemele grave ale construcției în sine și de birocrație sunt sportivii de performanță și cetățenii orașului care doresc să înoate în Bazinul Olimpic din Alba Iulia.

”(…) Până când nu se deblochează recepția finală și până când nu se spune DA, sunt lucrări de calitate, garanția nu poate fi deblocată, tocmai pentru asta încă se lucrează aici.

Noi am spus inițial la data de întâi octombrie, dar nu cred că vom termina lucrările până atunci, astea sunt niște termene pe care ei trebuie să vi le spună, dirigintele de șantier și cei de la TIM.

Ce vă pot spune este că oricum suntem îm proces cu CNI și din partea noastră acest proces nu se va încheia niciodată, până când nu avem bazinul la toți parametrii nominali și normali de funcționare și până când nu mai avem lucrări și intervenții la fiecare jumătate de an, încât să putem folosi acest bazin pe termen lung”, a declarat viceprimarul cu atribuții de primar Voicu Paul.

”(…) Totdeauna a avut bazinul probleme grave, chiar dacă s-a făcut un proiect, chiar dacă s-a făcut o licitație, chiar dacă s-a lucrat la el, totdeauna a avut probleme grave după ce l-am recepționat parțial și am scris de la început ce problematici trebuie să refacem…”, a mai spus Voicu Paul.

UPDATE: Comunicat al Primăriei Alba Iulia

”Problemele existente la Bazinul Olimpic sunt mult mai grave decât s-a estimat la data închiderii (9 august 2019) pentru efectuarea lucrărilor de reparații curente și revizie anuală.

Primăria Alba Iulia, ca beneficiar final al lucrărilor, a semnalat în mod constant în cei 5 ani de la finalizarea lucrărilor derulate de Compania Națională de Investiții (CNI) – prin contractul încheiat cu TIM SA Cluj-Napoca, că Bazinul Olimpic are o serie de probleme extrem de grave: infiltrații din cuva bazinului, vanele termostatate defecte, pompa de rezervă nu a funcționat niciodată, blockstart-urile prezintă coroziuni (rugină) și materialul plastic s-a desprins ș.a.

În toți acești 5 ani, problemele semnalate de Primăria Alba Iulia au fost tratate cu superficialitate, astfel că acestea reapar în corespondența purtată cu CNI și TIM, drept defecțiuni nesoluționate.

Pentru că ceea ce primăria a semnalat în mod repetat nu a fost reparat și pentru că în mod constant Compania Națională de Investiții și TIM SA Cluj-Napoca au realizat doar intervenții de slabă calitate, în pripă și de fațadă, în anul 2018 Municipiul Alba Iulia a intentat un proces CNI, proces câștigat anul acesta în primă instanță de Primăria Alba Iulia. Prin hotărârea emisă judecătorii au dispus obligarea CNI să inițieze procedurile pentru contractarea unui terț antreprenor care să remedieze toate defecțiunile existente la Bazinul Olimpic Alba Iulia. Valoarea lucrărilor urmează a fi suportată din garanția de bună execuție constituită. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată de către CNI.

„La această oră știm că avem dreptate, că problemele semnalate de noi sunt reale și că nu au fost soluționate. La această concluzie a ajuns și instanța de judecată, dar asta nu ne încălzește. Problemele de la bazinul olimpic sunt realități care nu au fost rezolvate din indolență, comoditate sau poate din aplicarea celebrului “las’ că merge și așa”. Acum cei ce suferim suntem noi, albaiulienii. A început școala și copiii nu pot continua proiectul educației prin înot, elevii de la liceul sportiv nu-și pot derula orele de specialitate, iar sportivii de performanță nu se pot pregăti pentru competiții din cauza nepăsării și indiferenței celor două companii.” – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia.

Pentru a dezamorsa situația și a găsi soluții într-un mod constructiv, în cursul zilei de azi, 09.09.2019, dar și mâine vor avea loc întâlniri și analize cu toate cele trei părți. Obiectivul administrației locale este acela de a remedia cât mai repede toate deficiențele și a redeschide bazinul olimpic publicului. Din păcate, din estimarea noastră, în varianta optimistă, reluarea funcționării va putea avea loc doar la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie” au transmis reprezentanții Primariei Alba Iulia.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bărbatul din Alba Iulia dat dispărut după ce a plecat de la fiul său, a fost GĂSIT de polițiști

Publicat

Bărbatul în vărstă de 61 de ani dat dispărut după ce a plecat de la locuința fiului său din Alba Iulia și nu a mai revenit a fost găsit de polițiști, vineri, după câteva ore de căutări. Potrivit IPJ Alba, bărbatul nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit. Polițiștii din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

În weekend: Arena Freestyle Open, concurs spectaculos de snowboarding și freeski la Păltiniș. Programul de extrasezon

Publicat

Arena Freestyle Open aduce în acest weekend, la Păltiniș, cei mai spectaculoși boarderi și freeskieri din țară, temerari pentru care săriturile, rostogolirile aeriene și aterizările spectaculoase fac parte din cotidian. Evenimentul a ajuns la cea de-a 9-a ediție și este de departe, cel mai important eveniment de profil din țară, un concurs ce a influențat […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Controverse legate de începerea cursurilor la ora 8.30, în câteva școli din Alba Iulia. Precizările IȘJ Alba și ce spun părinții

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean a transmis un punct de vedere cu privire la începerea cursurilor cu o jumătate de oră mai târziu, adică la 8.30, la unele școli din centrul municipiului Alba Iulia, pentru evitarea aglomerației din oraș la orele de vârf. Practic, autoritățile mizează pe faptul că dacă părinții își duc copiii cu mașina la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Casele locale de pensii trebuie să reamenajeze zona de lucru cu publicul. Ministru: Pensionarul nu stă cu capul plecat la ghișeu

Publicat

casa pensii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că, până în 31 ianuarie, Casele locale de pensii din Bucureşti trebuie să reamenajeze zona de lucru cu publicul, pentru a înlătura pereţii dintre angajaţi şi cetăţeni”. Ordinul este valabil pentru municpiul București, dar ulterior, această măsură ar urma să fie implementată în toată țara. „Pensionarul nu stă în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate