Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Explozie, urmată de un incendiu puternic la Combinatul chimic Azomureș. Mesaj RO-Alert. UPDATE: Cauzele exploziei

Publicat

O explozie urmată de incendiu s-a produs, în noaptea de marți spre miercuri, la statia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureș din Târgu-Mureș. Locuitorii din zonă au fos avertizați prin mesaj RO-ALERT.

Potrivit ISU Mreș, deflagrația s-a produs în jurul orei 01.00, iar la fața locului au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul ISU Mures si Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgență din cadrul operatorului economic.

Potrivit ISU Mureș, explozia s-a auzit în jurul 01.00 și a fost urmată de incendiu.

Explozia a avut loc la stația de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureș.

Au intervenit pompierii militari din cadrul ISU Mureș și Serviciul Privat Pentru Situații de Urgență din cadrul operatorului economic.

Incendiul a fost localizat și lichidat în jurul orei 3.30.

A fost transmis un mesaj RO-ALERT către populația care locuiește în zona limitrofă a operatorului.

Un bărbat de 50 de ani a suferit o fractură la nivelul mâinii.

Potrivit ISU Mureș, nu există niciun pericol în prezent, pentru populație sau pentru angajații Combinatului.

După ce incendiul a fost stins, la fața locului a rămas o autospecială de stingere din cadrul operatorului economic.

Vezi și VIDEO: Momentul exploziei de la Petromidia, surprins de un turist care filma delfinii. Bubuitură urmată de un nor – ciupercă

Cauza exploziei de la Azomureș

Cauza evenimentului a fost identificată chiar de operatorii instalației.  Potrivit reprezentanţilor combinatului, este vorba de fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare. Incendiul a avut loc în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platformă.

„Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet”, dă asigurări Azomureș. 

Persoana rănită a fost externată din Serviciul de Urgență, mai precizează compania.

Azomureș este cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din România și este deținut de o companie elvețiană. 

Purtătorul de cuvânt al companiei, Ovidiu Maier, a declarat la Digi24 că stația Amoniac 3, unde s-a produs explozia tocmai trecuse prin revizia tehnică, iar procedura de repornire se face în 3-4 zile. Astfel de revizii au loc o dată la doi ani. 

Explozia de la Azomureș intervine la câteva zile de la un alt accident produs pe platforma Rafinăriei Petromidia Năvodari.

Un tânăr de 32 de ani a murit, iar alte patru persoane au fost rănite, dintre care două au suferit arsuri pe o suprafață destul de extinsă a corpului și au fost transferate pentru tratament în străinătate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax