Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Expoziție specială, semnată de sculptorul Aurel Vlad. De ce nu trebuie să ratezi ”Eclipsa” de la Museikon

Publicat

Museikon din Alba Iulia găzduiește o expoziție specială, semnată de sculptorul Aurel Vlad.

”Eclipsa” va putea fi văzută până în data de 15 iunie 2023 și este organizată de Museikon și Filiala Alba, împreună cu U.A.P.R., în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

”Aurel Vlad este unul dintre cei mai remarcabili artiști români contemporani, cu o carieră internațională strălucită, da și în România este cunoscut, mai ales pentru lucrarea dedicată martorilor tăcuți ai libertății românești, executați de regimul comunist în închisoarea de la Sighet.

Expoziția este o chintesență a ceea ce artistul a încercat să spună pe parcursul unei îndelungi cariere, și anume, de câte feluri poate să fie suferința și în câte feluri, din păcate, pe parcursul existenței întregii umanități, omul a fost nevoit să dea piept cu ea și mai ales să îi facă față.

De aceea, lucrările pe care vă invităm insistent să le vedeți pentru că sunt absolut remarcabile, nu sunt ilustrative în primul rând prind frumusețea figurilor, a personajelor, a posturilor; valoarea lor artistică constă în primul rând în sentimentul pe care sculptorul reușește să îl degaje” a spus Ana Dumitran, șefa secției Museikon.

Este profesor universitar la Universitatea Națională de Arte București, personalitate de prim rang a artei românesti contemporane. Din 1990 Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Cunoscut ca autor al „Cortegiului sacrificaților”, grupul statuar din bronz amplasat în curtea interioară a fostei închisori, actualmente Muzeu Memorial al Victimelor Comunismului din Sighet, Aurel Vlad este o personalitate de prim rang a artei contemporane românești și universale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax