Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Fost medic legist la Spitalul din Alba Iulia, condamnat după ce a condus fără carnet. Ce au decis magistrații

Publicat

Fostul medic legist al Spitalului din Alba Iulia, Daniel D., a fost condamnat în primă instanță de magistrații Judecătoriei Alba Iulia, după incidentele din data de 25 august 2021. Decizia magistraților a fost dată în data de 23 iunie 2022. 

În data de 25 august 2021, medicul, deși avea permisul de conducere suspendat, s-a urcat la volan și a provocat două accidente rutiere. Într-un video făcut de unul dintre proprietarii mașinii lovite se putea observa că medicul legist ar fi fost la momentul respectiv sub influența băuturilor alcoolice.

Filmarea în cauză a devenit probă la dosar, fiind folosită în procesul public, proces desfășurat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

Însă bărbatul nu a acceptat să fie testat cu etilotestul, iar după ce a fost condus la spital pentru prelevarea de probe de sânge a părăsit unitatea medicală. Drept urmare, legal nu s-a putut stabili dacă a condus sub influența băuturilor alcoolice.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Medicul legist de la Spitalul Județean Alba, REȚINUT de polițiști. Ar fi fost beat, dar a refuzat testarea

La aproape două luni de la incidentul respectiv, medicul, într-un comunicat transmis către alba24.ro, și-a cerut scuze publice pentru ceea ce a făcut și a anunțat că și-a dat demisia din funcția de medic legist a Spitalului din Alba Iulia.

În motivarea instanței, motivare disponibilă pe rejust.ro, magistrații au notat că medicul după ce și-a dat demisia s-a dedicat unor acțiuni de voluntariat.

Ce s-a întâmplat în ziua respectivă, potrivit motivării instanței

”Din analiza materialului probator administrat în cursul urmăririi penale rezultă că în data de 25.08.2021, în jurul orei 17:47, Poliţia Municipiului Alba Iulia – Biroul Rutier a fost sesizată prin apel telefonic la SNUAU 112, cu privire la aceea că, o persoană de sex masculin a condus, deși emana halenă alcoolică, autoturismul marca BMW  pe str. Fântânele din Alba Iulia, iar în dreptul imobilului cu nr. 24 a acroșat un autoturism, în urma impactului rezultând pagube materiale.

Organele de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier s-au deplasat la fața locului, unde l-au identificat pe inculpatul Daniel D.,, precum și pe numiții(…).

CITEȘTE ȘI: Scuze publice din partea medicului legist din Alba Iulia care a condus beat și a provocat două accidente rutiere

Cu această ocazie, discuția fiind înregistrată și pe suport optic aflat la dosarul cauzei, martorul (…), a precizat că în cursul zilei de 25.08.2021, în jurul orei 13:00, în timp ce conducea autoturismul marca Land Rover la sensul giratoriu din zona pieței din cartierul Cetate al Municipiului Alba Iulia, a fost acroșat de către autoturismul marca BMW, condus de către inculpatul Daiel D.,, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, aspect constatat de martor din faptul că inculpatul se clătina și emana halenă alcoolică.

În continuare, martorul a relatat faptul că a coborât din mașină, iar inculpatul Daniel D., i-a oferit suma de 500 euro pentru ca cel dintâi să nu anunțe poliția cu privire la tamponare.

Martorul (…) a refuzat și i-a spus inculpatului că va suna la poliție, motiv pentru care cel din urmă a început să îl înjure, s-a urcat în autoturism și a plecat de la fața locului.

Martorul a precizat că s-a prezentat la poliție, unde a completat o declarație de avarii, aflată în copie la dosarul cauzei, fiindu-i eliberată autorizația de reparație.

Mai mult, martorul a relatat că anterior apelării SNUAU 112, în jurul orei 18:00, a observat în trafic, în zona Mercur, pe bld. Revoluției 1989, autoturismul marca BMW, condus de către inculpat, pe care l-a urmărit în trafic, spre str. Fântânele, apelând între timp la SNUAU 112.

În momentul în care echipajul de poliție a ajuns la fața locului, inculpatul Daniel D., se afla la volanul autoturismului, având intenția de a pleca, după ce a lovit autoturismul marca Ford, motiv pentru care martorul a deschis portiera dreapta față a autoturismului și a apăsat butonul de oprire al autoturismului, aspect ce poate fi observat și în filmarea publicată de site-ul de știri www.alba24.ro în articolul „Medic de la Spitalul Județean Alba, dus la Poliție după ce ar fi condus băut și ar fi provocat două accidente”.

De asemenea, aceste aspecte au fost relatate și de către martorii (…) proprietara autoturismului marca Ford avariat.

Ambii au relatat că inculpatul Daniel D.,  se afla sub influența băuturilor alcoolice, adresa injurii și a refuzat să se legitimeze, precum și să se supună testării cu aparatul etilotest.

Toate acestea rezultă și din materialul video aflat pe suportul optic de la dosarul cauzei. La solicitarea expresă organelor de cercetare penală, inculpatul Daniel D., a refuzat să se legitimeze, precum și să se supună testării cu aparatul etilotest, iar ulterior, condus fiind la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, în prezența personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii gradului de îmbibație alcoolică din sânge, părăsind incinta instituției medicale, astfel cum se poate observa din înregistrarea video aflată la dosarul cauzei, din declarația martorului (…), precum și din cuprinsul copiei fișei UPU nr. 24492/25.08.2021”, se arată în motivarea instanței.

Ce au decis magistrații

Pentru fapta sa, magistrații Judecătoriei Alba Iulia, au decis în data de 23 iunie 2022: ”stabilește inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 8 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv 4 luni, urmând ca în final inculpatului să-i fie stabilită pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare. În temeiul art. 91 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei rezultante pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei”.

Mai exact, Daniel D., a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gheorghe

    sâmbătă, 25.06.2022 at 13:41

    de ce nu cu executare?

  2. Petru

    sâmbătă, 25.06.2022 at 15:06

    Păi nu mai are cine consuma alcool.Dacă era unul fără studii era ascuns deja.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax