Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, despre justiția din România, statutul polițistului și societatea actuală

Publicat

YouTube video

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a oferit un interviu pentru TVR 1, în care a vorbit despre sistem judiciar din România, imaginea actuală a polițistului român și despre cartea ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”.

Fostul comisar a ținut să precizeze încă de la începutul emisiunii, că Poliția Română are oameni capabili care își fac datoria cu profesionalism. Totuși, acesta a subliniat că mare parte a cazurilor grele soluționate de polițiștii români, nu sunt prezentate opiniei publice ci doar eșecurile, care sunt aspru criticate și mediatizate.

Referitor la sistemul judciar, fostul comisar a declarat că acesta a fost atât de afectat de acțiunile din ultimii doi ani încât va fi nevoie de „minim 10-15 ani” pentru a reveni la „la nivelul la care eram acum 5-6 ani”.

 ”Ceea ce s-a stricat în ultimii ani, nu doar ca ne-a ținut pe loc, ne-a tras în urmă rău de tot. Ca să putem să reparam și să ajungem la nivelul la care eram acum 5-6 ani cred că ne trebuie minim 10-15 ani. În perioada asta s-au schimbat generații în structurile de aplicare a legii.

Foarte mulți profesioniști au plecat prin pensionare sau prin mutare în alte structuri. Au venit foarte mulți lucrători tineri, fără experiență iar cei de la care pot să învețe sunt tot mai puțini”, a declarat fostul comisar.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Traian Berbeceanu şi-a lansat cartea autobiografică numită „Radiografia unei mârşăvii judiciare”. Volumul cuprinde memoriile recente ale unui polițist angajat în lupta împotriva crimei organizate din România. Din funcția de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu a trăit evenimente care merită consemnate de istoria contemporană și care constituie o mărturie asumată în totalitate de către autor.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, care are competenţă în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu, din anul 2005 până în 2011.

În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea unei grupări specializate în furt de fier vechi din judeţul Hunedoara, denumită „Hidra”. Un număr de 49 de persoane au fost atunci trimise în judecată pentru activităţi de furt de fier vechi în valoare de milioane de euro din zona industrială a municipiului Hunedoara.

De la momentul respectiv, BCCO Alba Iulia a ocupat în fiecare an primul loc pe ţară în competiţia cu structurile similare. Supranumit “Comisarul Cattani”, Berbeceanu este unul dintre cei mai apreciați polițiști din România, recunoscut pentru integritate și eficiență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax