Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Gabriel Pleșa anunță începerea lucrărilor de modernizare a străzii Alcala de Henares. Perioada de proiectare s-a încheiat

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat când vor începe lucrările de modernizare pe strada Alcala de Henares, proiect ce odată finalizat, ar urma să contribuie la decongestionarea traficului dintre Alba Iulia și cartierele Micești și Orizont.

Strada reprezintă una din soluțiile propuse de administrația locală pentru decongestionarea traficului între Alba Iulia și cartierul Micești. Odată cu realizarea investiției, strada va putea prelua mare parte din traficul dinspre Micești / Orizont spre Alba Iulia.

Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost lansată de Primărie pe 15 noiembmrie 2022. Valoarea totală estimată a investiției a fost de peste 8,6 milioane de lei, fără TVA.

„Începem într-o săptămână efectiv lucrările la strada Alcala de Henares, astfel, se va face legătura cu străzile Gheorghe Șincai, Albac și Gârda.

Practic s-a încheiat perioada de proiectare, prin urmare vom începe efectiv lucrările, care preconizăm că vor dura până la finalul anului în curs.

Vestea bună este că vom avea o stradă modernizată complet, care va face legătura cu cartierul Gheorghe Șincai, iar toți cei care vin din cartierul Orizont și din partea dreaptă a cartierului Micești, vor avea o alternativă pentru a ajunge atât în Ampoi, cât și în zona industrială”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pentru Alba24.ro.

Măsurile prevăzute în proiect constau, în principal, în următoarele:

  • amenajarea carosabilului cu beton asfaltic
  • amenajarea trotuarelor cu pavaj
  • amenajare pistă biciclete din beton asfaltic
  • realizare canale tehnice îngropate
  • realizare rețea de canalizare cu guri de scurgere pentru preluarea apelor pluviale
  • realizare rețea iluminat public

Principalele caracteristici tehnice ale investiției (capacități):

  • parte carosabilă: lungime 1.460 m, lățime 6 m
  • pistă biciclete: lungime 1.460 m, lățime 2 x 1 m
  • trotuare: lungime 1.460 m, lățime 2 x 1 m
  • canale tehnice îngropate: 6 bucăți, 2.421,37 ml
  • stâlpi de iluminat: 32 bucăți
  • guri de scurgere tip bordură: 75 bucăți

Vezi și: O stradă care va prelua o parte din traficul dintre Alba Iulia și Micești va fi asfaltată în curând. Licitația a fost câștigată

Lucrări la rețeaua electrică

Modernizarea străzii Alcala de Henares din Alba Iulia, o variantă de ocolire a traficului aglomerat în zona de acces spre Micești, include și lucrări la rețeaua electrică, estimate la valoarea totală de 1,6 milioane lei. Din suma totală, jumătate este suportată de Electrica, iar cealaltă jumătate va fi acoperită din bugetul local.

Vezi și: Modernizarea străzii Alcala de Henares în Alba Iulia: care este suma alocată din bugetul local pentru relocarea rețelei electrice

În total, investiția privind relocarea rețelei electrice este în valoare de 1.594.889,23 lei (inclusiv TVA), respectiv lucrări de construcții-montaj de 1.373.027,76 lei.

Durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni.

Finanțarea este:

  • 50% – DEER – 797.444,62 lei
  • 50% – bugetul local – 797.444,61 lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Danila Petru Florin

    duminică, 16.07.2023 at 13:14

    Mda…Alcala de Henares…Dar Emil Racoviță pe cind domnule primar? Sau pe E.Racovita nu locuiește cine trebuie? Se știe ca pe Alcala sta asociatul domnului primar din firma unde a lucrat…asa ca la ce sa ne așteptăm?

  2. Pripon Marius

    duminică, 16.07.2023 at 17:28

    Lasă vrăjeala,că după 3 ani de mandat ai ZERO realizări!Singurele tale realizării domnule primar sunt excursiile in străinătate pe banii cetățeniilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax