Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Gabriel Pleșa anunță stadiul proiectului de demolare a blocului ”Turturica” din Alba Iulia și construcție a unei parcări

Publicat

t

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat că demolarea blocului G2, ”Turturica”, este în faza de analiză a dosarelor pentru selectarea constructorului, mai precis a clarificărilor, după ce perioada de depunere a ofertelor s-a încheiat. 

Acolo ar urma să fie construită ulterior, o parcare supraetajată de 144 de locuri, care să rezolve o parte din criza locurilor de parcare din cartierul Cetate.

”De mare interes este și dărâmarea blocului G2 Turturica, cum este cunoscut, de pe Strada Arnsberg. Îi anunț pe albaiulieni că s-au depus oferte până în data de 24 iunie.

În această perioadă comisia studiază ofertele tehnice, cer clarificări, după care trecem la oferta financiară.

Sper să avem un constructor cât de repede pentru a începe demolarea până vremea este bună, și construcția acelei parcări supra-etajate” a spus Gabriel Pleșa.

Potrivit proiectului, acolo ar urma să fie ridicată o clădire cu parter și două etaje cu funcția de parcare.

Parcarea propusă va fi deschisă complet pe zona de parter. Pentru etajul 1, etajul 2 și terasa clădirii s-a optat pentru o închidere din panouri de tablă perforată.

Pe terasă vor exista spații verzi de promenadă precum și locuri de joacă pentru copii.

Cum arată acum clădirea, puteți vedea aici:

VIDEO REPORTAJ: Timpul s-a oprit loc în blocul Turturica din Alba Iulia. Cum arată camerele din care au fost evacuați locuitorii

În blocul Turturica locuia o comunitate formată majoritar din romi. O parte dintre oamenii care stăteau acolo au fost evacuați cu forța, acum 5 ani, într-o dimineață de octombrie.

Restul, care erau proprietari, au fost convinși treptat să își vândă micile garsoniere la prețuri modice, de câteva mii de euro, bani cu care nu își pot achiziționa o altă locuință.

Cei mai mulți dinre foștii chiriași au ajuns pe stradă, sau în locuințe improvizate din placaje, ridicate peste noapte în zona vechiului Talcioc.

Unii dintre foștii proprietari au primit locuințe modulare și au fost și ei mutați în zona industrială.

Atât reprezentanții vechii administrații, cât și cei de acum, s-au încurcat în explicații legate de evacuarea oamenilor.

Măsura a scandalizat o mare parte dintre locuitorii orașului, inclusiv pe unii cei din zonă, care vor trăi, cel mai probabil de anul viitor, în vecinătatea unei parcări zgomotoase și a unui trafic permanent.

Construcția parcării este absolut necesară administrației, inclusiv din rațiuni electorale. Asta după ce sute de locuri de parcare din cartierul Cetate vor dispărea din cauza lucrărilor la proiectele de așa-zisă ”mobilitate urbană” din oraș.

Subiectul dispariției parcărilor a devenit subiect electoral între principalii candidați la funcția de primar, însă nici unul până acum nu a fost capabil să furnizeze o soluție reală în acest sens.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax