Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Grefierii din Alba protestează. Sunt nemulțumiți că nu primesc salariile integral de câteva luni

Publicat

Grefierii din cadrul Curții de Apel Alba Iulia protestează, vineri, nemulțumiți de faptul că nu și-au primit integral salariile de mai multe luni.

Potrivit acestora, protestul se va desfășura până la ora 12.30. Vezi și DOCUMENT Voucherele și ajutoare tăiate în 2024. Bugetarii rămân fără tichete de vacanță. Orele suplimentare plătite cu zile libere


Motivele protestului:

  • neplata integrală a salariilor timp de 7 luni
  • nerespectarea hotărârilor judecătorești
  • rezultatul întâlnirii din 7 decembrie de la Ministerul de Finanțe; nu se vor aloca bani pentru plata integrală a salariilor și nici pentru achitarea tranșelor scadente în anul 2023, din hotărâri judecătorești și acte administrative

Proteste similare sunt desfășurate vineri și de către grefieri de la instanțe subordonate Curții de Apel Alba Iulia, dar și de la alte instanțe din țară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Pamfil

    vineri, 08.12.2023 at 13:34

    nu va convine? nu mai votati hotii! sau mai bine haideti in mediul privat, sa vedem cat sunteti de competenti si cat rezistati!

  2. facsimil

    vineri, 08.12.2023 at 13:40

    când cresc mare mă fac grefier.

  3. Un nene

    vineri, 08.12.2023 at 15:30

    Nu e nimeni la fel de competent ca tine Pamfile.
    Dacă nu erai tu în privat cine ținea economia țării ăsteia? Bine că te avem pe tine. În caz că se întâmplă ceva cu vreun funcționar public bun te vom ruga pe tine să îl înlocuiești fie că vorbim de fonduri europene, agricultură sau finanțe.
    Am vorbit cu toți grefierii din țară și mi-au promis că nu mai votează hoți.
    Oare câte diplome de profesională ai că te văd pornit pe reforme diverse?

  4. Dolfi

    vineri, 08.12.2023 at 19:29

    Nene, Pamfil are dreptate. Pana-ti da Pamfil replica, iti raspund eu. De 33 de ani aceasta tara este in cadere libera. Presiunea e mereu pe mediul privat, in timp ce sistemul bugetar e supradimensionat. Rar sau aproape deloc nu auzi vreun protest de la „stat” care sa se planga ca-s legile strambe. Profesorii parca au incercat ceva. In rest, batista pe tambal. Nu vor si grefierii astia o pensie speciala ceva?

    Spitalele sunt jegoase, putrede si pline de bacterii mortale si spagari. Justitia e o gluma, cu pedepse de forma. CFR-ul e varza, autostrazi foarte scumpe in pas de melc iar „fonctionarii publici” de care zici tu nu fac nimic. Doar voteaza cu cine da ceva in plus.

    Unde-s criteriile de performanta? dar evaluarile anuale? Linsul de dosare sau dosuri nu se pune!
    Sindicatele voastre sunt sub control politic. Iau liderii o spaga grasa, adio protest.

    Diplomele au valoare doar pentru voi, in privat trebuie sa demonstrezi ce stii sa faci. Si asta aproape zilnic.
    Eu nu am lucrat niciodata la „stat” doar in privat de peste 25 de ani. Cu taxele platite la zi!
    Indiferent de situatia economica globala sau furtisagurile executate la comanda de „functionarii” tai publici. Noroc ca am proprietati si „dincolo” si pot inchide oricand „sandramaua” de aici desi oamenii o sa-i pastrez ca angajati pentru ca sunt compententi si muncitori.

    Nu-ti doresc decat sa fii sanatos si sa apuci sa traiesti exclusiv din ce produc bugetarii si asta cat mai repede!

  5. Un nene

    sâmbătă, 09.12.2023 at 00:08

    Mie nu trebuie să îmi răspunzi pentru că nu îmi spui nimic nou. Și eu trăiesc în țara descrisă de tine și nu am bani să îmi educ copiii afară pentru a-i feri de mizeria de aici.
    Copiii mei și probabil ai tăi vor trăi în gunoiul despre care vorbești. Ce ai făcut tu să schimbi mizeria noastră și nu am făcut eu?
    Eu sunt funcționar public într-o agenție mai mult decât eficientă condusă de un om venit din politică și lipsit complet de orice calități.
    Tentativa de explicație începută de tine e doar părtinitoare și puțin nedreaptă. Să spui că toți fp ling dosuri și dosare e și nedrept și lipsit de imaginație. Nu uita că firmele ca a ta tind spre Europa cu ajutorul fondurilor.
    De asemenea nu uita că în privat enorma majoritate a „antreprenorilor” se agață de orice scăpare a legilor strâmbe pentru un euro în plus și își țin oamenii pe minimul impus de stat. Și aici sunt de vină funcționării puturoși și inutili?
    Evident că o societate modernă se bazează pe businessul privat. Dar ia spune-mi cine din privat a avut inițiative legislative pentru schimbarea legilor strâmbe? De ce firmele mari și medii fac bani din forțarea legilor proaste? De ce polarizezi discuția pe faptul că toți fp sunt de rahat?
    De ce uiți să spui că patronii cu bani mituiesc funcționari politici pentru un avantaj? Cum sunt eu corupt fără unul ca tine? De ce eu sunt de kkt că iau mita ta iar tu ești ok dacă mă mituiești?
    Nu mai mâncați rahat spunând doar o versiune a poveștii. În felul ăsta nu vom îndrepta niciodată țara.
    Stăm cu nasul pe sus, o ardem superior și așteptăm să se schimbe lucrurile în timp ce ne plângem de milă.

  6. Pamfil

    luni, 11.12.2023 at 10:35

    Nene, jura-te ca in acea agentie unde lucrezi nu exista loaze incompetente, pile si amantlacuri!

    Acum mai bine de 13-14 ani cand lucram „la patron”, (om cu „prietenii” prin zona politicului – am aflat dupa ce-am demisionat) firma respectiva avea contracte (mana a 3-a) cu institutii: Finante, Invatamant, CJAS, Pensii… etc.

    Acolo, am putut vedea oameni decenti, profesionisti care aratau ca Bator (calul ăla sleit de muncă) dar si multe putori. Amante, amanti, frecatori de menta politica. Toti, țiplă. Multe dintre Ele parcă erau coborâte de pe podiumu de modă. Ei, costumati gata de nuntă. Restul, așa mai amarati ca lipitorii de afise.

    Cei profesionisti erau exploatati ca „afro-americanii” pe plantatie, ca trebuiau ca pe langa „norma” lor, sa faca treaba si pentru loaze.

    Ii vedeau pe primii din povestea asta in fiecare zi. Ii vedeau ca apar la birou pe la ora 10 iar pe la ora 15 maxim rupeau ușa.

    M-am intrebat si atunci si ma tot intreb de atunci. De ce ii tolerati? voi ăia profesionistii?

    La CJP „stiau” cei corecti ca au colegi care fac chestii ilegale. Cand s-au descoperit pensiile false la CJP eram deja demisionat de la „patron” pentru ca printre altele nu avea nici caracter, nici coloana vertebrala. El cu firmele lui era in faliment pentru ca toti „prietenii” lui din partide, toti directorii pusi politic la institutii i-au fost prieteni pana in momentul in care le-a ajuns flacara la partile dorsale.

    De atunci am deschis foarte bine ochii inainte sa ma angajez la orice alta firma privata.

    A spus-o Dolfi mai bine decat mine. Dar completez: Tainuirea nu e o forma de complicitate?

  7. Un nene

    luni, 11.12.2023 at 16:57

    Eu nu te-am contrazis la modul absolut așa cum ai făcut tu afirmația. Eu am lucrat în privat pentru patron infractor – nu zic eu ci instanța iar în public, șefa instituției și -a angajat fina, apoi fiica mai mică, iar apoi domnițele s-au certat astfel încât „a bătrână” a dat-o afară pe fină.
    Sub nici o formă nu vreau să iau apărarea cuiva, cu atât mai puțin a șefilor din domeniul public, dar să urăști generic e o boală care nu repară nimic ci doar ne învrăjbește inutil.
    Greșelile ultimilor 30 de ani au fost mari dar să găsești vinovat doar într-o parte și să te faci că nu vezi tunurile și salariul minim pentru câteva milioane de oameni?
    Oare 30+ ani nu ne-au fost suficienți? Nu suntem suficient educați să înțelegem sursele răului? De ce vedem doar ce ne convine?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax