Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Guvernul ia în calcul permiterea organizării de nunți și botezuri în restaurante după 15 mai. Precizările ministrului Vela

Publicat

După data de 15 mai, când măsurile luate pe timpul stării de urgență vor fi mai permisive, autoritățile iau în calcul permiterea organizării nunților și botezurior în restaurante. Totul după ce se va stabili numărul maxim de persoane care ar putea participa dar și regulile pe care acestea ar trebui să le respecte.

Intenția a fost anunțată de curând de către Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela pe pagina sa de Facebook, într-un video în care a răspus unor întrebări puse de cetățeni, referitoare la situația actuală din țară. Răspunsul ministrului Vela, legat de nunți poate fi urmărit de la minutul 10 al video-ului.

„În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, din 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. Cât și cum, va fi o analiza absolut științifică făcută de către epidemiologi și de infecționiști. Analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență„, a declarat Vela.

Reprezentanții restaurantelor și hotelurilor admit că s-au întâlnit de mai multe ori cu autoritățile pentru a discuta pe tema regulilor care ar putea fi impuse după 15 mai. Printre acestea s-ar putea număra limitarea numărului de participanți, distanța obligatorie între mese, echiparea corespunzătoare a angajaților și, nu în ultimul rând, montarea de termoscanere.

„Sunt vehiculate diverse opțiuni, adică păstrarea distanței între mese, la o masă să stea doar membrii aceleași familii, ospătarii și bucătarii să poarte echipamente de protecție, să aibă analizele făcute. Se discută tot felul de măsuri de genul asta. În lifturi să intre numai o persoana sau doar membrii aceleiași familii. La intrarea în unități, restaurante sau hoteluri, să existe termoscanere care să masoare temperatura”, a declarat pentru TVR, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, potrivit G4media.ro.

De asemenea și organizația patronală HORA, care reprezintă industria ospitalității din România a propus un proiect pentru redeschiderea barurilor, cafenelelor și restaurantelor. Proiectul este adresat guvernului și potrivit celor de la HORA respectă regulile de distanțare socială și protecție.

În proiect este prevăzută deschiderea treptată a restaurantelor, cu data de 16 mai, la o zi după ce în România ar urma ca măsurile luate în stare de urgență să devină mai permisive.

CITEȘTE ȘI: În ce condiții ar putea fi redeschise restuarantele, barurile și cafenelele, după 15 mai. Propunerile reprezentanților HORECA

După faza din 16 mai, faza doi ar fi preconizată pe data de 1 iunie, iar faza trei în 15 iunie.

Proiectul prevede ca distanţa între mese să fie de 2 metri, mese de maximum 8 persoane, nu mai mult de 200 de oameni în acelaşi timp în restaurant şi măsuri sanitare obligatorii pentru angajaţi.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax