Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Hava’s Dreams: UOP, UOP!!!… Primăria mea!! Mircea Hava a intrat sub pielea albaiulienilor și preia al șaselea mandat

Publicat

hava palariaDouăzeci de ani și cinci mandate de primar. Acum l-a luat fără probleme și pe cel de-al șaselea. Mircea Hava a reușit să intre atât de bine sub pielea albaiulienilor, încât a câștigat din nou alegerile pentru Primăria Alba Iulia. Șase candidați au făcut figurație în competiția cu actualul primar și îi vor legitima următorii patru ani de „domnie” în Cetatea Alba Iulia. Hava a câștigat Cealaltă Capitală cu peste 63 %  după numărarea a 32 de secții din municipiu dintr-un total de 50.  Principalul său contracandidat PSD-istul Călin Potor a obținut 17%, iar Mircea Trifu 9%. 

La Consiliul Local scorul după numărătoarea rezultatelor de la secții este de 56%, iar la Consiliul Județean 61%. 

UPDATE ora 5,30: Rezultate din 48 secții de votare dintr-un total de 50 secții:

Mircea Hava ( PNL)- 60,68%

Călin Potor (PSD) – 17,91% ( sub scorul partidului )

Mircea  Trifu ( independent) – 9,73%

Ovidiu Jidveian (ALDE) – 5,52%

Dorin Șerdean (UNPR) – 2,81%

Anca Iuliana Sava ( independent) – 2,51%

 

Partide puternice, care au guvernat țara în ultimii patru ani nu au reușit nici măcar să găsească personajul care să îi dea emoții. Aventurieri, politicieni erodați sau iluștri necunoscuți, s-au lăsat trași în lupta contra lui Hava nu pentru a câștiga ci mai mult pentru a-și face notorietate sau pur și simplu ca să se afle în treabă.

Este incredibil cum PSD, un partid extrem de bine organizat la nivel național, care a guvernat țara ani de-a rândul nu a reușit să găsească la Alba Iulia decât un candidat care nu și-a convins nici măcar colegii de partid că vrea să câștige primăria și nu încă un mandat în parlament. Potorina electorală a PSD a gripat motoarele și a blocat zelul de luptă al activiștilor din organizație. Atunci când toți oamenii tăi știu că ți-ai depus candidatura la primărie, nu ca să te lupți să câștigi, ci ca să drenezi apele politice spre un nou mandat în parlament, atunci ai toate șansele să ajungi pe locul doi, cu mult sub scorul partidului pentru care a candidat.

Hava ar putea să le dea un Urbis Grates liderilor din partidele de opoziție pentru că i-au asigurat succesul prin faptul că și-au depus candidatura. Pentru că i-au făcut cadou nu numai un nou mandat la Primăria Alba Iulia ci și la Sebeș.  UOP, UOP… Primăria Mea, asta cânta Hava de vreo două luni încoace de când Potor, Dîrzu și ”rebelul” Jidveian i-au împlinit visul. Trei zâne bune, care așa cum se întâmplă în povești, îți îndeplinesc dorințele și dispar.

Rezultatul alegerilor de anul acesta este unul devastator pentru restul partidelor în Alba. Mircea Hava și-a distrus la propriu contracandidații, iar după centralizarea primelor rezultate acesta a obținut un procent de 63%.

„Este ceea ce estimam, peste 60%, o să vedem până la final cât va fi dar nu mă interesează acest lucru ci mă interesează că am câștigat, că politic suntem peste 50% și asta este lucrul cel mai bun și mai mult la nivel de județ suntem peste 60%, ceea ce se spune înainte. La Sebeș îl avem pe Dorin Nistor primar cu un scor devastator, Aiudul e ok, Zlatna e ok, avem 8 din 11 orașe” spune primarul Mircea Hava.

VIDEO: Hava’s Dreams: UOP, UOP!!!… Primăria mea!! Mircea Hava a intrat sub pielea albaiulienilor și preia al șaselea mandat »

Citește și Numărătoare paralelă: NOUA componență a Consiliului Local Alba Iulia. PNL a făcut majoritatea și va avea minim12 consilieri. PSD ar putea obține șase locuri »

PNL câștigă Consiliul Județean cu peste 60% și obține 58 de primării. PSD are 13 primării, ALDE și UDMR câte două, iar PMP are o primărie

REZULTATE parţiale ALEGERI LOCALE 2016 Sebeş: Dorin Nistor câștigă primăria cu o diferență de aproape 1.500 de voturi »

BLAJ: REZULTATE parţiale ALEGERI LOCALE 2016: Gheorghe Rotar și-a zdrobit concurența în „Mica Romă” cu un procent de 80% »

AIUD: REZULTATE parţiale ALEGERI LOCALE 2016. Candidata PNL, Oana Badea, câștigă cu peste 1.000 de voturi diferență »

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ionela

    luni, 06.06.2016 at 11:47

    Peste tot, indiferent de culoare politică, aleşii aduc în discuţie procentele, mai mari sau mai mici, obţinute. OK. Din ce? Din câţi participanţi la vot? (10% , sau 80%, sau 17,91% din aproximativ 30%- 35% participanţi la vot.)

  2. Roşu Alexandra Sidonia

    marți, 07.06.2016 at 03:13

    Ofofof..
    Doamna Liliana…ori dumneavoastra nu sunteti din Alba Iulia si nu ati fost niciodata aici,ori ati adresat o intrebare gresita.Da!!!! Normal ca a facut, altfel nu il alegea nimeni.Probabil ca cei care nu l-au ales, ori sunt ofensati de faptul ca voiau mai mult,ori de faptul ca nu li s-au aprobat niste cereri.Dar sa gandim putin logic…cautati pe youtube un filmulet cu proiectarea cetatii din Alba Iulia, si veti vedea cum primarul nostru spre deosebire de altii care vor sa ciupeasca din buget doar pt buzunarul lor, Domnul Hava , a stiut sa multumeasca localnicii si plus de asta, multe autocaree sa ne viziteze orasul in fiecare zi!!! Avem o cetate care cu aprobarea si ideiile dansului a iesit la iveala! Avem un oras minunat!!!

    • albanezul

      miercuri, 08.06.2016 at 05:34

      Cetatea nu este orasul.
      .incetati sa mai amestecati totul.Plimbati va voi toata ziua intre betoane fara viata,tot terasele de pe bulevard sunt mai animate,oare dc?!Altceva ce avem?? Sala polivalenta..nu! Aqua park sau macar un strand public cum.au toate orasele…nu! Piata din cetate jalnica,inghesuita si fara locuri de parcare! Nu am loc si timp sa scriu toate,dar m am saturat sa aud mereu de cetatea asta,pazita de austrieci”..calaiii motilor! Orasul este si in afara cetatii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax