Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Hora Unirii la Colegiul Militar din Alba Iulia. Cum au sărbătorit elevii 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Publicat

Elevii militari de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au sărbătorit 161 de ani de la Unirea Principatelor Române prinși într-o mare Horă a Unirii.

Elevii militari au participat săptămâna aceasta la o serie de activități dedicate Unirii Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire.

Citește și 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

În cabinetul de istorie al colegiului au avut loc, sub coordonarea profesorului de istorie Dan Anca, o expoziție de carte și artă plastică și o sesiune de referate, prelegeri și expuneri cu tema „Mica Unire – crearea României Moderne”.

În cadrul sesiunii, elevele caporal Felicia Boca și Alexandra Ojog și elevii fruntaș Sebastian Andronescu, Marian Goraș, Mihai Rus și Andreea Timiș, din clasa a X-a E, au prezentat lucrări referitoare la principalele evenimente care au condus la Mica Unire, contextul geopolitic european în care s-a realizat aceasta, despre alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române sau despre recunoașterea internațională a Unirii.

Elevii au vizionat apoi documentarul istoric cu titlul „Alexandru Ioan Cuza – între greșeală și faptă” și au ascultat Hora Unirii, discutând despre semnificația versurilor scrise de Vasile Alecsandri.

La finalul cursurilor, elevii militari au dat mână cu mână într-o mare Horă a Unirii.

video: David Hulea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax