Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO: Imagini din dronă cu traseul variantei ocolitoare a municipiului Blaj. Când vor începe lucrările la noul drum

Publicat

Imagini cu traseul variantei ocolitoare a municipiului Blaj. Primarul Gheorghe Valentin Rotar a publicat sâmbătă o filmare cu traseul variantei ocolitoare a Blajului.

Noua centură ocolitoare va avea o lungime totală de 6,8 km, un viaduct spectaculos în lungime de aproximativ 300 de metri și patru sensuri giratorii. Potrivit edilului, lucrările efective vor începe în luna iulie. Valoarea investiției se ridică la 145 milioane de lei. 

Imagini cu traseul variantei ocolitoare a municipiului Blaj

Contractul de proiectare și execuție a variantei ocolitoare a municipiului Blaj, un proiect în valoare de peste 145 milioane de lei, a fost semnat pe 16 ianuarie. Câștigătoarea licitației este asocierea Prenis SRL – Dacia Faber SRL – Explan SRL – Infra Expert AD.

Citește și Noua centură ocolitoare a municipiului Blaj: a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție. Când ar urma să fie gata

Potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, lucrările ar urma să fie finalizate la începutul anului 2026.

Varianta ocolitoare a municipiului Blaj va avea o lungime totală de 6,845 km, un viaduct spectaculos în lungime de aproximativ 300 de metri și patru sensuri giratorii.

Realizarea variantei ocolitoare conduce la scoaterea traficului greu și de tranzit din interiorul municipiului Blaj, asigurând dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului accidentelor, dar și reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului înconjurător (poluare fonică și atmosferică).

„Varianta ocolitoare a municipiului este cel mai important proiect de infrastructură din istoria Blajului, care ne va ajuta să asigurăm o conexiune rapidă a Blajului, prin intermediul viitorului Drum Expres Blaj – Teiuș, cu autostrada A10 (Sebeș – Turda), cu beneficii majore în dezvoltarea economică și turistică a întregii zone”, spus primarul din Blaj.

Traseul variantei ocolitoare a municipiului Blaj: Cum va arăta noul drum

Varianta ocolitoare, în lungime totală de 6,845 km, începe și se termină în partea sudică, din DN 14B, intersectează DJ 107 în partea nordică, traversând teritoriul administrativ al municipiului Blaj de la Vest la Est prin Nord.

Traseul propus pentru varianta ocolitoare începe din DN 14B km 22+230 partea stângă,  se desfășoară în zona de versant al luncii Târnavei Mici, traversează în aval de podul de la Petrisat, printr-un viaduct râul Târnava Mică, drumul comunal  DC 21 la km 1+498 și linia CF 320 Blaj – Praid la km 1+565,5, urmărește în paralel linia CF Blaj – Praid după care urcă pe platoul din partea de nord a municipiului Blaj.

Traseul intersectează drumul  județean  DJ 107 la km 53+669 și prelungirea străzii Izvorului după care coboară pe zona de versant și intersectează drumul DN 14B la km 26+900.

Lăţimea părţii carosabile urmează să fie de 2 X 3,5 m, în aliniament cu acostamente de 1 m. Se vor realiza benzi de încadrare de 2 x 0,50 m.

Platforma va avea o lățime de 9 m (2 x 3,5 m + 2 x 1 m) pentru deblee și minim 10 m (2 x 3,5 m + 2 x 1 m + 2 x w) pentru zona de rambleu incluzând în elemente de scurgerea apelor și un spațiu suplimentar.

Viteza de proiectare s-a ales de 60km/h, iar pe sectoare izolate de 40, respective 50 km/h.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax