Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini foarte rare cu doi râși, în Parcul Natural Apuseni. Specialiștii estimează populația de râși la 20-30 de exemplare

Publicat

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au postat luni pe Facebook o serie de imagini în care pot fi observate două exemplare superbe de râs.

Animalele descoperă camera video și se joacă cu ea. Imaginile sunt cu atât mai rare cu cât, așa cum spun și rangerii parcului, șansele să întâlnești un asemenea animal sunt extrem de mici. 

”O plimbare nocturnă în doi. Șansele să te întâlnești cu un râs sunt extrem de mici. Râșii sunt animale izolate și nu frecventează potecile montane.

Se estimează că actualmente în Parcul Natural Apuseni există între 20 – 30 râși.

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) și 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații și monumente ale naturii) incluse în Parcul Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Natională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 75.784 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj #Bihor și #Alba.

Credit: Mircea Șușman și Ghita Floca” au scris pe Facebook, reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax