Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini inedite cu o familie de râși, surprinse în Parcul Natural Apuseni. „Vânează prada prin ambuscadă”

Publicat

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au publicat recent noi imagini inedite cu o familie de râși. Potrivit rangerilor, specia este nocturnă și crepusculară, pe timpul zilei dormind în tufărișuri dese sau alte ascunzitori. 

Râsul este al treilea mare prădător al Europei, după urs și lup. Zona de vânătoare a acestuia poate ajunge la suprafețe mari de peste 400 km pătrați, în funcție de disponibilitatea hranei.

Potrivit reprezentanților Parcului Natural Apuseni, râsul vânează prada prin ambuscadă. Acesta intră adesea în conflict cu lupii atunci când încalcă teritoriul haitelor.

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii ianuarie, rangerii Parcului Natural Apuseni au identificat un exemplar de caprioara prinsă de către un râs și au decis să monteze o cameră de monitorizare.

„În imagini se poate observa cum acest redutabil și discret prădător se hrănește câteva nopți la rând. În primă fază cei doi pui care au o vârstă de aproximativ 10 luni doar asistă în timp ce mama mănâncă, după care sunt lăsați și ei să se apropie de pradă. Le-au rămas doar două luni în care să deprindă și să invețe de la mamă abilitățile de a trăi pe cont propriu. La final ca orice felină încearcă să își ascundă prada acoperind-o cu frunze”, au transmis pe 29 ianuarie reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax