Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini rare cu un jder de copac, surprinse de camerele de supraveghere ale Parcului Natural Apuseni

Publicat

Un jder de copac face senzaţie într-un material video filmat într-o pădure din Apuseni de către reprezentanţii Parcului Natural.

”Jderul de copac (Martes martes) despre care se zice că «în pândă» are răbdarea ursului, isteţimea vulpii, agerimea vulturului şi mişcările şarpelui”, astfel descriu cei de la Parcul Natural Apuseni imaginile surprinse pe timpul nopţii.

Jderul de copac sau jderul de scorbură (Martes martes), este un mamifer carnivor nocturn din familia mustelidelor, cu blană brună-roşcată şi puf ce bate spre galben şi cu o pată alb-gălbuie la gât şi o coada neagră.

  • Are greutatea de până la 1,0 -1,5 kg şi trăieşte 10-12 ani. Vânează în timpul nopţii animale mici (şoareci, şobolani, iepuri), păsări (fazani etc.), culege fructe de pădure şi seminţe. Hrana preferată o constituie veveriţele şi pârşii.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Natională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate