Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INCENDIU violent la Alba Iulia: Sala de sport 1 Mai din centrul orașului a ars complet. Pompierii au protejat Tribunalul

Publicat

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de joi spre vineri în centrul municipiului Alba Iulia. Acoperișul unei clădiri dezafectate din zona Pieța Iuliu Maniu a fost cuprins de flăcări, au anunțat pompierii la momentul intervenției.

Alarma s-a dat în jurul orei 01:00. În fapt era vorba despre sala de sport 1 Mai, clădire care se află lângă Tribunalul Alba. 

Au fost chemați 26 de pompieri de la trei unități din Alba: Alba Iulia, Sebeș și Aiud pentru a stinge focul.

Aceștia au reușit să protejeze clădirea Tribunalului Alba, însă sala de sport a ars în întregime, au precizat pompierii. 

Cauza incendiului ar fi foc în spații deschise. În zonă, oamenii străzii își fac veacul, iar în trecut au mai existat incendii la containerele de gunoi de lângă sala de sport.

Incendiul a fost provocat de trei oameni ai străzii care au făcut un foc din paleți, în interiorul sălii de sport. Cei trei au fost identificați de polițiști și sunt cercetați în libertate pentru distrugere din culpă.

Citește în articolul de mai jos cum s-a  produs incendiul și ce se întâmplă cu cei trei.

VEZI ȘI: VIDEO: Trei oameni ai străzii din Alba Iulia au distrus prin incendiere sala de sport ”Marius Vizer”. Cum au pornit focul

Știrea inițială 01:30 – Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit în jurul orei 01:00 pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiu, zona Piața Iuliu Maniu.

Focul a cuprins acoperișul unei clădiri dezafectate, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

La fața locului s-au deplasat inițial trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj de prim ajutor.

Din cauza faptului că incendiul se manifesta cu flăcări violente și exista posibilitatea propagării acestuia la vecinătăți, forțele și mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu încă două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Aiud și Sebeș.

În jurul orei 02:00, incendiul a fost localizat. În continuare pompierii militari au lucrat pentru stingerea în totalitate a incendiului și înlăturarea efectelor negative produse de acesta.

Intervenția la fața locului a fost coordonată de către Prim Adjunctul Inspectorului Șef – lt. col. Cîmpean Cristian.

Suprafața afectă a acoperisului este de aproximativ 400 mp.

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 10 noiembrie: În cursul nopții de 9 spre 10 noiembrie 2023, a ars în întregime Sala de sport 1 Mai din Alba Iulia, situată în spatele fostului magazin Romarta (aflată în proprietatea Primăriei Municipiului Alba Iulia) pe o suprafață de aproximativ 400 mp.

Pompierii militari au reușit să protejeze clădirea Tribunalului Alba și alte două obiective aflate în proximitatea obiectivului incendiat.

De asemenea, o porțiune din zidul sălii de sport la care s-a manifestat incendiul s-a prăbușit spre exterior, fiind avariat un autoturism.

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-a intervenit cu 6 autospeciale de stingere cu apă si spumă, 1 autoscară și o ambulanță SMURD, cu 26 de pompieri de la 3 subunități (Alba Iulia, Aiud și Sebeș), precum și câte 1 echipaj de la IPJ Alba și Poliția Locală.

Acțiunea de intervenție a fost condusă de prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Alba, sprijinit de Grupa Operativă.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca: Foc deschis în spații deschise.

Nu au fost înregistrate victime.

sursa foto, video: ISU Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax