Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Trei oameni ai străzii din Alba Iulia au distrus prin incendiere sala de sport ”Marius Vizer”. Cum au pornit focul

Publicat

Un miros puternic de ars se simțea vineri dimineață (10 noiembrie) în centrul municipiului Alba Iulia. Timp de cinci ore, 26 de pompieri, polițiști și polițiști locali s-au luptat cu flăcările pentru a preveni un dezastru: propagarea unui incendiu puternic la clădirea Tribunalului Alba. 

Mai mulți oameni ai străzii au provocat cel mai mare incendiu din ultimii ani din Alba Iulia. Mai exact au distrus prin incendiere fosta sală de sport 1 Mai, redenumită Marius Vizer.


Nu este pentru prima dacă când persoanele fără adăpost care își fac veacul prin centrului orașului au provocat un incendiu în zonă. În urmă cu un an aceștia au incendiat o clădire de lângă fosta sala de sport. Autoritățile par să nu ia nici o măsură, chiar și după incendiul de vineri noapte.

Ce s-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri

Din primele date, trei oameni ai străzii, cunoscuți prin centrul orașului, au dat foc la mai mulți paleți, pentru a se încălzi. Rapid focul a scăpat de sub control, iar în jurul orei 01.00, în noaptea de joi spre vineri, alarma s-a dat în sediul pompierilor.

CITEȘTE ȘI: VIDEO ȘTIREA TA: Incendiu în centrul municipiului Alba Iulia, în spatele magazinului Romarta unde își fac veacul oameni ai străzii

Șase autospeciale cu apă și spumă și o autoscară au ajuns rapid la fața locului. De la ora 01.00 până la ora 5 dimineața, 26 de pompieri ajutați de polițiști ai IPJ Alba și polițiști locali au luptat cu flăcările.

Cum au protejat Tribunalul Alba

Clădirea sălii de sport era o ruină aflată chiar în spatele Tribunalului Alba. A fost un pericol foarte mare ca focul să se propage și asupra clădirii Tribunalului.

CITEȘTE ȘI: VIDEO INCENDIU violent la Alba Iulia: Sala de sport 1 Mai din centrul orașului a ars complet. Pompierii au protejat Tribunalul

Pentru a preveni un dezastru pompierii au făcut un ”zid de apă”. Mai exact două autospeciale au udat și răcit o parte a Tribunalului care se afla chiar lângă zona în care focul ardea foarte puternic.

Distanța dintre clădirea Tribunalului Alba (stânga) și sala de sport

Urmările incendiului: Oamenii străzii cercetați în libertate. Sala distrusă în întregime.

Clădirea fostei săli de sport a fost distrusă în totalitate și o parte a zidului s-a prăbușit. Acoperișul distrus complet și la fel și interiorul clădirii.

Reprezentații IPJ Alba au precizat pentru alba24.ro că s-a deschis un dosar penal deschis pentru distrugere din culpă.


Cei trei oameni ai străzii au fost identificați și sunt cercetați în stare de libertate. Cel mai probabil vor rămâne în libertate, pe străzile din Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Parcul din centrului orașului Alba Iulia, plin de oameni ai străzii și bețivi violenți. Autoritățile par să evite problema

Momentan aceștia nu au fost reținuți de polițiști, iar o măsură preventivă ar putea fi luată doar dacă procurorul de caz consideră că este cazul.

Este vorba despre trei oameni ai străzii care își fac veacul în zona parcului din fața de Casei de Cultură a Studenților, pe scările din fața parcului Iuliu Maniu și în zona magazinului Mercur.

CITEȘTE ȘI: Cine se ocupă de înmormântarea unui om al străzii. Cazul lui Johnny din Alba Iulia, care a murit lovit de o autoutilitară de gunoi

Aceștia sunt cunoscuți pentru scandalurile pe care le provacă prin magazinele din zonă, dar și pentru mizeria pe care o lasă în urmă. În trecut grupul era mai mare, dar unul dintre ei, Johnny a decedat, în urma unui accident de mașină.

Cei trei oameni ai străzii erau prezenți vineri, 10 noiembrie, în jurul orei 8.40, în zona magazinului Mercur City Center.

Sala de sport redenumită după șeful federației de judo din România, prieten bun cu Vladimir Putin

În anii de glorie, sala era folosită preponderent pentru antrenamente și competiții din sfera artelor marțiale, dar și pentru alte sporturi individuale.

Sala avea o tribună de 200 de locuri, iar la momentul la care a fost concepută avea un sistem complex de podea pentru competițiile sportive. Mai exact, sub podea erau prinse în tensiune cauciucuri de mașină.

CITEȘTE ȘI: O sală de sport din centrul municipiului Alba Iulia trece în administrarea primăriei, pentru modernizare, prin hotărâre de Guvern

Sala inițial se numea 1 Mai, dar a fost redenumită Marius Vizer, după șeful federației de judo, un prieten bun al președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Lăsată în ruină de Ministerul Sportului, recent, sala a fost preluată de Primăria Alba Iulia care voia să o modernizeze pentru a fi folosită de cluburile de judo, karate și kickbox din Alba Iulia.

Acum sala a a fost distruă în totalitate.

UPDATE 10.27: Poziția oficială a IPJ Alba după incendiu

Potrivit IPJ Alba, la data de 10 noiembrie 2023, în jurul orei 00.30, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că la un imobil dezafectat, situat în Piața Iuliu Maniu din Alba Iulia, a izbucnit un incendiu.

Acesta a fost stins de către pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al Județului Alba, fără a fi înregistrate victime omenești și fără ca incendiul să se extindă la alte imobile.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat 3 bărbați de 54, 43 și 28 de ani, care ar fi făcut foc în apropierea imobilului, pentru a se încălzi.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, urmând ca, în funcție de rezultatul acestora, să fie luate măsuri legale.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 10.11.2023 at 12:07

    Bravo lor ! Numai aşa se pot înlătura toate râciurile din municipiu, la care Primăria se strofoacă să le restaureze, pe când ele sunt nişte epave ale trecutului. Aşa s-a întâmplat şi cu tribuna de lemn a vechiului stadion, acum mall, care a fost refăcută doar după ce a fost incendiată. Eram acolo.Urmarză clădirile de lăngă casa Velican, nişte jeguri în centrul municipiului.

  2. Dan

    vineri, 10.11.2023 at 15:05

    în trecut când am semnalat astfel de evenimente pe de o parte pompierii m au certat că de ce sun și de ce nu sting eu focul iar pe de altă domnul procuror care s a ocupat atunci de caz a considerat că nu poate fi identificată persoana și mai bine închide cazul. m a plimbat pe mine pe la tribunal să confirm că sunt de acord cu clasarea dosarului. culegeți ce ați semănat

  3. Pamfil

    marți, 14.11.2023 at 19:01

    unde credeti c-o sa se mute bosquetarii? eu zic ca se vor auto-caza la fostul cinema Columna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax