Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: INCIDENTUL de la Casa de Pensii Alba. Bărbat amendat după ce a pulverizat cu un spray lacrimogen în instituție

Publicat

Un bărbat de 43 de ani din Alba Iulia este vinovat pentru incidentul din interiorul Casei de Pensii din Alba Iulia, unde 30 de persoane au fost evecuate joi, 16 martie. 

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, bărbatul a pulverizat în mod accidental conținutul unui spray iritant, în timp ce se afla în zona relații cu publicul. 

Acesta a fost amendat cu 500 de lei de către polițiști.

Un spray lacrimogen a fost descoperit de oamenii legii în coșul de gunoi din fața Casei de Pensii din Alba Iulia.

Ce spun reprezentații IPJ Alba

Joi, 16 martie, în jurul orei 12,20, în urma unui apel prin 112 prin care era semnalat faptul că la Casa de Pensii din Alba Iulia se simte un miros înțepător, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, pentru efectuarea de verificări cu privire la cele sesizate.

Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi pulverizat, în mod accidental, conținutul unui spray iritant – lacrimogen, în timp ce se afla în zona de relații cu publicul, situată la parterul clădirii.

În urma incidentului, mai multe persoane au acuzat o stare de disconfort, iar o femeie a primit îngrijiri medicale.

Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei, în conformitate cu art. 2 alin 4 din Legea 61 din 1991 privind ordinea și liștea publică.

Ce s-a întâmplat

Alarma s-a dat în jurul orei 12.30. Atunci pompierii din Alba Iulia au fost chemați la fața locului, la Casa Județeană de Pensii Alba, unde persoanele din instituție au spus că au simțit un miros înțepător înecăcios.

În jur de 30 de persoane s-au autoevacuat, iar pompierii militari au efectuat măsurători cu aparatul multigaz din dotarea autospecialei, valorile de detecție fiind normale.

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO: Casa de Pensii Alba, EVACUATĂ din cauza unui miros puternic și înecăcios: 30 de persoane au ieșit din clădire

De asemenea și inspectorii Agenției pentru Protecția Mediuli Alba au efectuat măsurători suplimentare, însă nu au descoperit valori de poluare.

Dintre cele 30 de persoane aflate în instituție (angajați și cetățeni) o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Polițiștii de la fața locului au început la un moment dat să inspecteze coșul de gunoi din fața Casei de Pensii. Un polițist și un pompier au scos capacul tomberonului, iar din interior, polițistul a scos un spray cu piper.


După aproximativ 40 de minute de la evacuare, activitatea instituției a fost reluată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax