Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Interes scăzut din partea tinerilor la Bursa locurilor de muncă din Alba Iulia. Câte persoane și-au căutat de lucru

Publicat

În două ore și jumătate, 319 persoane au trecut ușile Casei de Cultură a Sindicatelor, în vederea căutării unui loc de muncă. Un număr relativ redus, au precizat organizatorii pentru alba24.ro

Mai exact, au mers la bursa locurilor de muncă, un eveniment  în care companiile vin și își prezintă locurile de muncă disponibile. 

Însă și numărul companiilor prezente a fost unul redus. Din 208 companii din Alba contactate pentru a participa la eveniment, doar 28 au fost prezente vineri, 27 octombrie.

Au fost prezentate un total de 281 de locuri de muncă.


Din cele 319 persoane prezente la eveniment, 98 au fost absolvenți recenți ai unei forme de învățământ. Ceea ce în opinia organizatorilor este un număr destul de redus.

”Cred că este o problemă în special în rândul tinerilor, pentru că nu a fost o prezență prea numeroasă, deși ne-am fi dorit să fie mai mulți. Problema este că decisiv este modelul familiei și care îi influențează foarte mult pe tineri prin ceea ce văd acasă.

Probabil nu sunt corelate așteptările cu abilitățile pe care le au și cu ceea ce poți să oferi. Deoarece trebuie să oferi ceva la schimb, dar acel ceva nu poți să îl oferi deocamdată”, a declarat pentru alba24.ro, Sorin Lazăr, directorul adjunct al AJOFM Alba.

Din cei 98 de absolvenți prezenți, 53 au fost selectați pentru a fi încadrați.

De asemenea la evenimentele de acest gen vin persoanele care au indemnzație de somaj. Persoanele care beneficiază de ajutor de șomaj sunt obligate să ia parte la astfel de evenimente.

Însă parte din ei vin doar să bifeze prezența și să primească ștampila pe documentele care să ateste faptul că au participat la o bursă a locurilor de muncă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. albaiulian

    vineri, 27.10.2023 at 20:59

    „Problema este că decisiv este modelul familiei și care îi influențează foarte mult pe tineri prin ceea ce văd acasă” – derbedeul asta chiar are tupeu ca sa afirme asa ceva! Chiar nu iti este rusine sa spui ca tinerii nu vreau sa munceasca? Intrebarea mea este cu ce-i motivati sa o faca? Cu salariul minim pe economie + bonuri de masa, iar costul vietii (exceptand chiria) este la fel ca in occident? Asta este si motivul pentru care au plecat din Romania peste 4 milioane de oameni si sunteti nevoiti sa aduceti „colorati necalificati” din Nepal. Sincer acest personaj ar trebui demis instant din cadrul AJOFM Alba, daca are asemenea concepte.

  2. Dorina

    sâmbătă, 28.10.2023 at 18:07

    Nu mai mințiți nici măcar 50 de absolvenți nu au fost

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax