Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Intervențiile în Apuseni, continuă în condiții grele, de 4 zile. Peste 12.000 de abonați nu au încă energie electrică

Publicat

Electricieni din Alba și mai multe județe acționează de patru zile în zona Munților Apuseni, pentru restabilirea alimentării cu energie electrică.

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a declarat pentru Alba24 că a fost informat că 12.000 de abonați mai sunt încă deconectați de la energie electrică, dar spune că toate instituțiile fac eforturi mari pentru a remedia situația.

Condițiile de intervenție au fost extrem de dificile: frig, zăpadă, întuneric. Mai mult, avariile s-au produs pe distanțe foarte mari, de multe ori în locuri greu accesibile, mai ales în condiții de iarnă.

Prefectul de Alba a mai spus că în zonă au fost duse și generatoare și că autoritățile sunt pregătite să ofere asistență acolo unde este cazul, dar a remarcat că majoritatea problemelor apărute sunt gestionate bine de primăriile locale.

De asemenea, prefectul a mai amintit și implicarea cetățenilor, care au sărit imediat în ajutorul autorităților la deblocarea drumurilor, la deszăpezire și la ce a mai fost nevoie.

Electricieni din mai multe județe, chemați la intervenție

Directorul Distributie Energie Electrica România – DEER Alba a spus că în zonă a fost dislocat între personalul operativ disponibil în sucursala județeană, dar și din județele Bihor, Sibiu, Mureș și Brașov.

„Pentru remedierea avariilor apărute pe 19 linii de medie tensiune şi o linie de înaltă tensiune în urma condiƫiilor meteo nefavorabile din weekend s-a intervenit permanent cu întreg personalul operativ disponibil în sucursala Alba, eforturile noastre fiind sprijinite şi de colegi din sucursalele Bihor, Sibiu, Mureş şi Braşov.

Aş vrea să remarc de asemenea suportul altor instituƫii care ne sunt alături, Instituƫia Prefectului judeƫul Alba, ISU Alba, primăriile din zona Apuseni, Direcƫia Silvică Alba, dar şi al altor cetăƫeni care ne oferă permanent informaƫii utile şi ne susƫin în activităƫile din teren.

Chiar dacă condiƫiile în care se lucrează sunt extrem de dificile, vă asigur că echipele noastre vor continua intervenƫiile până când lumina va ajunge în fiecare casă din zona munƫilor Apuseni”, a precizat directorul DEER Alba, Marius Ceteraș.

Îngrijorare printre locuitori

Pe de altă parte, oamenii din Apuseni sunt îngrijorați. Unii dintre ei nu au curent de câteva zile bune.

”Sunt un simplu locuitor al comunei Bucium care dorește să vă atragă atenția asupra unui aspect deosebit: din dimineața zilei de duminică 26 februarie nu avem curent!!!

Da, știu, noi cei din Bucium dar și încă alte mii de gospodării din Apuseni. Nu suntem o situație singulară, așa este, însă cred că este impardonabil ca în sec XXI, an de grație 2023, să fim nevoiți a rămâne fără energie electrică mai mult de 48 de ore, ca sa nu mai zic de semnal mobil sau internet!

Mă aflu pe traseul viitoarei Transalpina de Apuseni. Foarte „viitoare” pentru că nu știm exact când se vor termina lucrările.

Ideea acestei rute este de a pune pe harta turistică a României o zonă superbă din Apuseni. Cum? Fără curent timp de 2 zile si 2 nopți?

Așa ne dorim dezvoltarea potențialului turistic în regiune? Le vom explica turiștilor străini sau din restul țării noastre că la noi curentul vine când poftește dânsul??

M-am mutat din București în această comună pentru reconectarea cu natura, liniște și pentru peisajele superbe din Apuseni, nu zic ba. Acum chiar m-am conectat: sunt ca în Epoca De Piatră!

Da știu: haterii vor spune că nu am generator de curent, nu mă interesează părerea altora. Nu a fost nevoie până acum, nicio pană nu a durat atât de mult de când sunt strămutat aici.

Vecinii mă consolează zicând: „”aaa…e binie acum, să fi văzut în alți ani, cu ierni mai grele ce o fost!”

Nu mă interesează, repet, ce a fost în alți ani, dar autoritățile locale / distribuitorul de energie pare-se că știu ce se întâmplă în zonă și nu au rezolvat infrastructura neam! Închei trist povestea cu o întrebare… Așadar: vom avea curent până în luna martie 2023?” a transmis un cititor Alba24.

Vezi și Zăpada abundentă a făcut ravagii în Apuseni. Mii de gospodării, încă fără electricitate. Autoritățile continuă intervențiile

Echipele DEER au desfășurat intervenții pe timp de noapte pentru remedierea defecțiunilor.

Situația pe localități, luni, la ora 20:00, se înregistrau următoarele probleme:

  • Feneș parțial 6 PT cu 6 utilizatori nealimentați
  • Câmpeni parțial 4 PT cu 198 utilizatori nealimentați
  • Sohodol 19 PT cu 830 utilizatori nealimentați
  • Vidra, Avram Iancu 29 PT cu 1992 utilizatori nealimentați
  • Bistra, Câmpeni parțial 25 PT cu 1233  utilizatori nealimentați
  • Poiana Vadului, Horea, 39 PT cu 1880 utilizatori nealimentați
  • Roșia Montană 17 PT cu 1061 utilizatori nealimentați
  • Ciuruleasa parțial 7 PT cu 346 utilizatori nealimentați
  • Abrud parțial cu 4 PT cu 167 utilizatori nealimentați
  • Mogoș, Bucium, Ponor Întregalde 32 PT cu 2258 utilizatori nealimentați
  • Laz cu 4 PT cu 56 utilizatori nealimentați
  • Geamăna 1 PT cu 28 utilizatori nealimenați
  • Bistra, Lupșa 25 PT cu 2038 utilizatori nealimentați
  • Lupșa parțial 6 PT cu 555  utilizatori nealimentați
  • Almașu Mare 2 PT cu 2 utilizatori nealimentați
  • Runc 1 PT cu 15 utilizatori nealimentați
  • Arieșeni, Gârda, Scărișoara 44 PT cu 1694 utilizatori nealimentați
  • Poșaga, Ocoliș, 19 PT cu 1247 utilizatori nealimentați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax