Connect with us
Publicitate

ABRUD

Zăpada abundentă a făcut ravagii în Apuseni. Mii de gospodării, încă fără electricitate. Autoritățile continuă intervențiile

Publicat

Autoritățile din Alba continuă intervențiile în zona Munților Apuseni, pentru înlăturarea efectelor negative provocate de ninsorilor abundente din ultima perioadă.

Până la ora 14.00, echipele Electrica au reușit repararea unei linii de înaltă tensiune de 110 kV la Bucium. Cu toate acestea, peste 18.000 de abonați nu au încă energie electrică. 

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a transmis pentru Alba24 că autoritățile au reușit alimentarea cu energie electrică a stației de pompare a apei de la Mihoiești. Astfel, au fost începute manevrele pentru realimentarea cu apă a UAT-urilor Câmpeni, Bistra și Lupșa.

Până la ora 14.00, electricienii au reușit repararea unei linii de înaltă tensiune de 110 kV, în zona localității Bucium. Echipe din trei județe acționează în continuare pentru reluarea furnizării energiei electrice pentru cei peste 18.000 de abonați rămași fără curent după ninsorile din ultima perioadă.

Din cauza unor arbori căzuți pe carosabil, drumul național DN 74 a fost blocat pentru scurt timp în zona localității Izvorul Ampoiului. Echipele autorităților au intervenit și pe drumul comunal DC 141, la Valea Bistrii (Câmpeni).

În zona Munților Apuseni acționează în teren reprezentanți ai instituțiilor din Alba cu atribuții în astfel de situații, respectiv SDN Alba, Electrica, ISU Alba, IPJ Alba și Comitele Locale pentru Situații de Urgență (SVSU).

„Avem echipe din toate instituțiile în teren iar unde apar probleme se intervine. Vom rămâne în teren până când se vor elimina toate efectele negative”, a transmis prefectul de Alba, Nicolae Albu, pentru Alba24.

Citește și Se reia alimentarea cu apă în mai multe localități din Apuseni. Stația de pompare de la Mihoiești, realimentată cu energie

Alimentarea cu energie electrică a stației de pompare a apei de la Mihoești a fost reluată în jurul orei 13.00. Potrivit reprezentanților Prefecturii Alba, în cel mai scurt timp se va relua și alimentarea cu apă a UAT-urilor Câmpeni, Bistra și Lupșa.

Reamintim faptul că aceste localități au rămas fără apă potabilă luni dimineața, după ce stația de pompe a Stației de tratare a apei Mihoiești a rămas fără curent.

Intervenții pentru deblocarea drumului la Valea Bistrii și Dealu Capsei

Autoritățile din Câmpeni au intervenit luni dimineața pentru deblocarea drumului comunal DC 141, la Valea Bistrii și Dealu Capsei.

Localitățile componente ale orașului au rămas fără curent electric după ce liniile electrice au fost puse la pământ de copacii căzuți din cauza zăpezii.

Citește și FOTO: Intervenții ale autorităților din Câmpeni, la Valea Bistrii și Dealu Capsei. Arbori căzuți pe drum și pe liniile electrice

Intervenții pe DN 74 – Dealu Mare

Probleme au fost semnalate și în zona orașului Abrud. Potrivit viceprimarului din Abrud, Sergiu Simina, echipe de intervenție au intervenit în Abrud, Dealu Mare, Corna sau Bucium.

Cea mai mare problemă reprezintă afectarea rețelei electrice care a lăsat jumătate de oraș fără curent electric.

Citește și FOTO: Jumătate din orașul Abrud fără curent electric, după furtuna de duminică noapte. Mai mulți copaci sunt căzuți pe drum

UPDATE: La Abrud, pentru remedierea problemelor în alimentarea cu energie, au fost formate echipe mixte Primărie – SVSU și Electrica.

”În urma avariilor cauzate de căderea masivă de zăpadă, din ultimile 48 de ore, au fost formate echipe mixte din cadrul Primăriei și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență pentru a interveni în sprijinul echipelor Electrica, din dorința de a remedia grabnic această situație și pentru a realimenta orașul cu energie electrică.

Tot în acest context am intervenit și pentru deblocarea căilor de acces și degajarea zonelor afectate de căderea arborilor”, a anunțat Primăria Abrud.

Intervenții și la Roșia Montană

Comuna Roșia Montană din județul Alba este fără curent din noaptea de 26 spre 27 februarie. Viceprimarul Vasile Morariu a declarat pentru Alba24.ro că mare parte a stâlpilor de curent, cei din lemn sunt căzuți la pământ și că toată localitatea este fără energie electrică.

Pe lângă stâlpii de lemn, vijelia de azi noapte a pus la pus la pământ și un stâlp din beton. Firele sunt căzute la pământ, iar angajații primăriei au început să le curețe.

Citește și FOTO: Roșia Montană, fără energie electrică. Stâlpi de lemn și de beton, puși la pământ. Ce spune viceprimarul Morariu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax