Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO Iohannis: Majoritatea școlilor se redeschid din 8 februarie. Cum se va proceda în funcție de scenarii

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că din 8 februarie majoritatea școlilor se redeschid, însă va depinde de scenariile în care se află localitățile în perioada respectivă.

Președintele a făcut declarații după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîțu și miniștrii Educației și Sănătății, Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu.

Citește și Când se termină semestrul și câte zile de școală mai au elevii. Structura anului școlar 2020-2021 cu detalii despre examene

Declarații Klaus Iohannis

Am avut o discuție foarte importantă cu premierul și miniștrii Educației și Sănătății. Tema a constat în deschidem sau nu școlile?

Am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Din semestrul doi, după vacanța de o săptămână la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni.

În localitățile din scenariu verde toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală

În scenariul galben lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală, la grădiniță și școală, copiii de la grădiniță, cei din ciclul primar și cei din anii terminali, 8 și 12

În scenariul roșu merg copiii de grădiniță și cei din ciclul primar

Când se ajunge peste rata de infectare mai mare de 6 localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, se merge în online.

Despre universități: având în vedere că fiecare are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară, dar sunt liberi să se alinieze la scenariul din preuniversitar.

Toate aceste lucruri devin realitate dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav.

Toate celelalte măsuri rămân în vigoare, se schimbă doar evaluarea pentru școli.

În data 2 februarie, înainte de începerea școlii, vom face o reevaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată în 2 februarie. Dacă evoluția pandemiei va fi cum a fost în ultimele săptămâni se va intra pe scenariul pe care l-am descris.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax