Connect with us
Advertisement

Educație

Când se termină semestrul și câte zile de școală mai au elevii. Structura anului școlar 2020-2021 cu detalii despre examene

educatie

Publicat

Luni, 11 ianuarie 2021, a început din nou școala, iar următoarea vacanță va începe în 30 ianuarie 2021 și va ține până duminică, 7 februarie 2021. Semestrul 1 se încheie pe 29 ianuarie 2021.

IMPORTANT: DOCUMENT Ministerul Educației- Cum încep elevii școala din 8 februarie. REGULI, organizarea claselor și sfaturi pentru părinți

Cursurile au început tot online pentru toate unitățile de învățământ și, potrivit ministrului Educației, nu vor fi schimbări până la finalul semestrului. Premierul Florin Cîțu a anunțat că decizia prin care se va decide dacă școala va începe în format fizic va fi luată în data de 2 februarie.

Vezi și Cum reîncepe școala în Alba: FĂRĂ DISTANȚARE FIZICĂ între elevi, masca rămâne obligatorie. Ce este INTERZIS în pauze

UPDATE 2 februarie: Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat marți, 2 februarie, că școlile se redeschid din data de 8 februarie.

Mai multe detalii aici: LIVE VIDEO: Se redeschid școlile din 8 februarie. În ce condiții se întorc elevii în bănci

Cele patru scenarii aplicate după data de 8 februarie pentru școli, licee și grădinițe:

Scenariul verde –incidența sub 1 la mie:  toate școlile se redeschid fizic. Toți elevii merg la școală

Scenariul galben –incidența între 1- 3 la mie:  merg la școală elevii din ciclul primar ( clasele I- IV) și cei din clasele terminale clasa a VIII-a și Clasa a XII-a și a XIII-a. NU merg la scoală clasele V, VI, VII și IX, X, XI. La aceste clase NU se fac cursuri în sistem hibrid. Numai online.

Scenariul roșu –  incidența peste 3 la mie: continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Ceilalți elevi nu merg la școală.

Rata de infectare peste 6 la mie: Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid.Nimeni nu mai merge la școală

Vezi și Măsuri stricte înainte de redeschiderea şcolilor. Ministrul Sănătății anunţă reguli noi în unitățile de învățământ

Joi, 21 ianuarie a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică OMEC nr. 5599/2020.

Ministrul educației a emis un ordin prin care a fost redus numărul elevilor din clasele de liceu

  • Învățământ liceal cu frecvență ( zi), filiera tehnologică și învățământ profesional, inclusiv dual – 24 elevi
  • Învațământ liceal cu frecvență ( zi), filiera teoretică – 26 elevi
  • Învațământ liceal cu frecvență ( zi) filieră vocațională, profil sportiv, teologic, pedagogic, precum și la învățământul liceal de artă – 24 elevi
  • Învățământ liceal cu frecvență ( seral) și frecvență redusă – 28 de elevi
  • Învațământ liceal cu frecvență ( seral)  filieră tehnologică, ciclul superior – 28 elevi
  • Învățământ postliceal – 28 elevi

Majoritatea școlilor se vor redeschide din 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea, care are 17 săptămâni de cursuri. În ștructura anului școlar 2020-2021, Evaluarea Națională începe în 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 4 iulie, în timp ce Bacalaureatul începe în 14 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 9 iulie.

Cele patru scenarii aplicate după data de 8 februarie pentru școli, licee și grădinițe:

Scenariul verdeincidența sub 1 la mie:  toate școlile se redeschid fizic. Toți elevii merg la școală

Scenariul galbenincidența între 1- 3 la mie:  merg la școală elevii din ciclul primar ( clasele I- IV) și cei din clasele terminale clasa a VIII-a și Clasa a XII-a și a XIII-a. NU merg la scoală clasele V, VI, VII și IX, X, XI. La aceste clase NU se fac cursuri în sistem hibrid. Numai online.

Scenariul roșu –  incidența peste 3 la mie: continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Ceilalți elevi nu merg la școală.

Rata de infectare peste 6 la mie: Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid.Nimeni nu mai merge la școală

Sistemul hibrid dispare complet după 8 februarie

Ministrul sănătății a anunțat că școlile nu se vor deschide fără să fie luate măsuri de precauție:

”Nu o vom face fără măsuri de precauție și printre măsurile de precauție vor fi următoarele:

  • vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi.
  • A doua măsură pe care o luăm este testarea, testarea tuturor persoanelor simptomatice și a tuturor persoanelor care sunt contacți ai celor identificați pozitiv cu Covid-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu cineva din acea școală sau lucrează în acea școală, va fi imediat testată cu teste antigen, fie că este copil, fie că este adult. De asemenea, dacă un copil într-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copii vor fi testați.”

Vezi și Structura semestrului II după deschiderea școlilor, în 8 februarie: Calendar examene de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021

UPDATE 14 ianuarie: Președintele Klaus Iohannis a anunțat că majoritatea școlilor se vor redeschide din 8 februarie (semestrul doi), dar se va ține cont de evoluția pandemiei și se va lua o decizie finală în 2 februarie.

La acest moment, se ia în calcul redeschiderea școlilor în funcție de scenariul în care se află localitatea respectivă. În cele din scenariul verde, se redeschid toate unitățile, iar copiii/elevii vor merge fizic la grădiniță/școală/liceu. În localitățile aflate la momentul respectiv în scenariul galben, vor participa (fizic) șa activitățile din unități doar copiii de la grădiniță, elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a.

În scenariul roșu vor merge la grădiniță/școală doar copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar.

Dacă rata de infectare va fi mai mare de 6, localitatea respectivă se carantinează și toată lumea stă acasă, se merge în online.

În ceea ce privește universitățile, decizia le va aparține fiecăreia dintre acestea, privind modalitatea de desfășurare a activității – fizic sau online.

Școlile vor rămâne închise; Semestrul I se va încheia online; Examenele naționale se vor susține

UPDATE 12 ianuarie 2021: Bacalaureatul și Evaluarea Națională din 2021 vor avea loc ”cu prezență fizică” pentru a fi relevante, a anunțat luni, la TVR, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a precizat că decizia de a susține examenele cu prezență fizică a fost luată după ce reprezenntanții ministerului au avut o serie de consultări cu reprezentanții elevilor, profesorilor și ai părinților.

„Cu toţii au solicitat şi împreună am agreat că vom face tot posibilul ca examenele naţionale să se deruleze predictibil, la datele la care sunt planificate. Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a precizat ministrul educației.

UPDATE 10 ianuarie: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că peste 200.000 de elevi nu au putut participa la cursurile online și că  profesorii vor primi bani pentru a participa la „acţiuni remediale”, în funcţie de numărul de ore lucrate.

”Acţiuni remediale” compensarea pierderilor generate de sistemul online de predare

Duminică, ministrul Educației a susținut că sunt 7.203 școli în România care trebuie să fie chestionate prin sistemul informatic integrat, dar, potrivit raportărilor la nivelul zilei de vineri, „237.000 de elevi, respectiv 286.000 de elevi nu au avut acces la mijloace informatice, respectiv internet”. Noi cifre vor ajunge luni la minister.

În acest context, Sorin Cîmpeanu a precizat că e nevoie ca profesorii să depună ceva eforturi în plus pentru a compensa aceste pierderi.

„Este esenţial să putem relua şcoala în format fizic pentru a evalua ce pierderi au înregistrat elevii, din perspectiva a ceea de a asimilat elevul. E nevoie de o identificare particularizată peste care să intervii cu acţiuni remediale. Am identificat deja sursele de finanţare”, a declarat Cîmpeanu, pentru Antena 3.

„Cu siguranţă profesorii vor primi bani, conform cu volumul orelor de acţiuni remediale pe care le vor presta”, a punctat ministrul.

Cîmpeanu : semestrul I va fi finalizat online

„Poziția Ministerului Educației a fost foarte clară: îmi doresc reluarea semestrului doi, în format clasic din data de 8 februarie, sub rezerva analizei evoluției epidemiologice a ratei de infectare. De asemenea trebuie să vedem disponibilitatea personalului din învățământ pentru vaccinare. Cert este că următoarele trei săptămâni se vor desfășura online, adică perioada cuprinsă între 11 ianuarie și 29 ianuarie. Semestrul unu va fi finalizat online”, a mai declarat ministrul Educației.

Elevii vor face ore suplimentare de educație remedială. Concursurile naționale se vor susține

De altfel, ministrul Educației a vorbit de mai multe ori despre pierderile generate de învățământul online.

„Învățământul online a generat pierderi care ar trebui compensate într-o cât mai mare măsură”, a declarat el vineri, pentru B1 TV.

Cîmpeanu a afirmat atunci că elevii vor face ore suplimentare de educație remedială pentru a recupera materia: „Ministerul Educației va crea cadrul, va găsi sursele de finanțare pentru plata acestor ore de educație remedială. Dacă stai multe ore la școală trebuie să găsești soluții și pentru o masă în timpul acestor ore. Sunt foarte multe variante, incluse într-un pachet integrat de acțiuni remediale. Anul școlar se va încheia și concursurile naționale se vor susține”.

UPDATE 9 ianuarie:  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa de vineri, prelungirea până la data de 7 februarie 2021 a desfăşurării cursurilor online în unităţile de învăţământ.

“Se propune suspendare activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2021”, a informat sâmbătă Comitetul.

Comunicat Ministerul Educației – după întâlnirile ministrului cu sindicatele din învățământ și organizațiile de elevi, studenți și părinți.

Au fost stabilite, de comun acord, printre altele, următoarele:

”S-a reiterat dorința de deschidere în format clasic a semestrului al II-lea, pe 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice și a evoluției campaniei de vaccinare, înțelegându-se importanța prioritizării stării de sănătate a elevilor și profesorilor prin diminuarea riscurilor, fără a neglija importanța procesului educațional, inclusiv necesitatea imperativă a organizării unor acțiuni remediale. Nu se va exclude niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize responsabile realizate în ultima decadă a lunii ianuarie, de către factorii decizionali îndreptățiți, referitor la modalitatea de derulare a activităților didactice în semestrul II.

Susținerea examenelor naționale, cu prezență fizică, la datele planificate, pe baza unor tematici de examen adaptate/corelate cu materia predată și susținerea unor evaluări premergătoare examenelor, astfel încât să existe suficient timp pentru acțiuni remediale, focusate pe rezultatele analizelor/evaluărilor/simulărilor. Identificarea surselor de finanțare a acțiunilor remediale. Sindicatele din învățământul preuniversitar au solicitat ME elaborarea unor seturi de subiecte pentru a veni în sprijinul elevilor care vor susține examenele naționale.

Susținerea finanțării instituționale a cercetării din universități și asigurarea resurselor financiare pentru investiții în infrastructura din sistemul de educație.

Identificarea resurselor financiare pentru motivarea personalului din învățământ”.

UPDATE 6 ianuarie 2021: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care se poate suspenda învățământul în format fizic până la data de 8 februarie, în cazul antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor. Astfel, cursurile online continuă cel puțin până la acea dată.

În ședința de astăzi a fost adoptată o OUG de modificare a legii 55/2020 cu un articol unic:

“În perioada 11.01.2021-08.02.2021, prin excepție de la prevederile alineatului (1), în baza și sub rezerva analizei situației epidemiologice la nivel național, realizată de Ministerul Sănătății împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și în baza CNSU, prin ordin al ministrului Educației, se poate dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în online.

Precizăm că dispozițiile prevăzute la art. 38, alin. (1) din legea 55/2020 au avut aplicabilitate până la data de 31 decembrie 2020.

În condițiile în care pandemia de Covid-19 afectează încă, după cum știm, sănătatea populației, se impune adoptarea în regim de urgență a cadrului legal care să asigure desfășurarea procesului de învățământ, astfel încât cadrele didactice și elevii să beneficieze de drepturile constituționale la învățământ și sănătate în condiții de siguranță epidemiologică, demonstrând în același timp dorința Guvernului de trecere a școlii în format clasic începând cu cel de-al II-lea semestru al anului școlar 2020-2021 sub rezerva evoluției epidemiologice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Declarații anterioare făcute de ministrul Câmpeanu

UPDATE 4 ianuarie 2020: Guvernul adoptă o ordonanță de urgență prin care școala va fi exclusiv online doar până în 8 februarie. Anunțul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta a mai spus că examenele se vor da ”ca și până acum”.

”Vom avea o ordonanţă de urgenţă (în sedința Guvernului din 6 ianuarie – n.r.) prin care putem să continuăm învăţământul online. Aşa cum am început semestrul întâi, cu siguranţă îl vom termina, online. Speranţa şi dorinţa noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat.

Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la Legea 55, care dădea dreptul ministrului Educaţiei să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020.

Am fost pus în faţa unei întrebări: <Dacă iniţiem ordonanţă de urgenţă pentru învăţământul online, haideţi să iniţiem până în septembrie 2021>. Am refuzat acest lucru şi am spus <Nu>. Îl iniţiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună ştiinţă mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învăţământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, afirmând că prin acest fapt arată clar că îşi doreşte deschiderea şcolilor.

Întrebat dacă ia în calcul renunţarea la examenul naţional pentru clasa a opta, ministrul Educaţiei a spus că examenele se vor da ca şi până acum.

„Nu am anunţat până acum şi avem deja mai puţin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Naţională. Examenele naţionale trebuie să se deruleze. S-au derulat şi în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai spus Cîmpeanu.

Decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată în a doua jumătate a lunii ianuarie. Ministrul Educației spune că își dorește ca școlile să se deschidă cât mai repede, chiar și din 8 februarie, adică odată cu începerea semestrului al doilea, dacă este posibil, în funcție și de campania de vaccinare.

În acest timp, Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei descentralizarea deciziei privind redeschiderea şcolilor în funcţie de rata incidenţei la nivel local şi demararea discuţiilor privind organizarea examenelor naţionale, pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să se poată desfăşura.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen “mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile.

Școlile ar putea fi deschise fizic din 8 februarie.

Acesta spune însă că instituția pe care o conduce “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta “în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.

Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, potrivit Știrile ProTV.

Întrebat dacă există posibilitatea să se deschidă acum pe 11 ianuarie, Sorin Cîmpeanu a răspuns în mod indirect: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (…) Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″.

În ceea ce privește momentul redeschiderii școlilor, acesta va fi decis în funcție de situația epidemiologică, iar prioritate vor avea grădinițele, învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și școlile defavorizate în ceea ce privește accesul la tehnologie, a anunțat oficialii din Educație.

Vacanța intersemestrială, care urmează vacanței de iarnă, este de o săptămână. Va începe pe 30 ianuarie 2021 și durează până în 7 februarie 2021.

Ordinea deschiderii anunțată de ministrul Câmpeanu: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar

Acesta a precizat că și în învățământul universitar “sunt dificultăți majore” cu desfășurarea cursurilor online, deși structura orelor de curs și a orelor practice ar permite o mai mare flexibilitate decât în preuniversitar.

La audierile din Parlament, Sorin Cîmpeanu a amintit și de creșterea burselor pentru elevi și studenți.

„Salut una dintre ultimele decizii ale guvernului prin care s-a instituit un cuantum minim al burselor per elev. Aceste burse de 530 mil lei trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Până acum au fost 270 milioane, deci 30 mil pe lună, la 3 milioane de elevi este 10 lei pe lună. Trebuie finanțate clar de către stat prin autoritățile locale” a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu și-a încheiat discursul cu o promisiune, și anume aceea că dacă va considera că nu va putea realiza toate proiectele pe care le-a propus, va renunța „în favoarea cuiva mai competent”.

Elevii de clasa a 9-a nu vor avea manuale

Cîmpeanu a mai declarat că, ”cel mai probabil”, elevii de clasa a 9-a nu vor avea manuale pentru că licitația nu a fost organizată până în acest moment.

Examenele naționale – problema urgentă a educației

Problemele urgente ale educației sunt “organizarea examenelor naționale, aprobarea curriculumului după ce vom avea planurile-cadru analizate și aprobate și apoi vin celelalte probleme cronice”, a afirmat Cîmpeanu. Acesta a precizat că unul dintre obiectivele sale este “susținerea eticii și integrității în sistemul educației”, prin realizarea unui sistem integrat al actelor de studii.

Bacalaureat diferențiat în 2021, în funcție de specificul fiecărui candidat

Bacalaureatul va fi un examen diferențiat „în funcție de specificul fiecărui candidat”, a declarat noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a dat un exemplu în privința bacalaureatului profesional care ar trebui să permită accesul doar în universități tehnice. Cîmpeanu a mai spus că va exista și Bacalaureat clasic.

„Bacalaureatul să fie diferențiat în funcție de specificul fiecărui candidat, în funcție de dorințele lui de dezvoltare profesionale și personală, vor fi pe învățământ profesional care să îți permită accesul într-o universitate tehnică, nu în altfel de universitate, bacalureatul clasic și vom vedea…”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Noul ministru a mai spus că Bacalaureatul diferențiat „face parte din an treilea capitol, probleme cronice” și că „un Bacalaureat diferențiat este absolut necesar. Rutele de evoluție educațională și profesională trebuie să fie diversificate, complete și deschise. Pentru a avea aceste rute trebuie să ai un bacalaureat diferențiat”.

Introducerea Bacalaureatului diferențiat este inclusă în Programul de Guvernare al guvernului Cîțu.

Prioritate la deschidere: grădinițele, învățământul primar, liceal și școlile care nu au acces la tehnologie

Sorin Cîmpeanu a explicat în 27 decembrie la B1 că, atât din punct de vedere al redeschiderii, cât și al acțiunilor pentru compensarea pierderilor aferente acestei perioade, prioritate vor avea grădinițele, învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și școlile defavorizate în ceea ce privește accesul la tehnologie.

„Cu siguranță, Ministerul Educației își dorește redeschiderea școlilor cât mai devreme posibil, dar asta va fi discutat cu Ministerul Sănătății. În funcție de situația epidemiologică, de evoluția ei și de ceea ce fac alte state. Cert este – și vă pot spune asta foarte clar – că prioritate vor avea grădinițele și învățământul primar, fără să neglijăm învățământul gimnazial, liceal, universitar, dar acolo apropierea este cea mai necesară între cadrul didactic și copil, în grădiniță și învățământul primar.

Acolo ne vom concentra. De asemenea, ne vom concentra pe clasa a VIII-a și pe elevii clasei a XII-a, pentru că ei vor susține examene naționale, și nu în ultimul rând e nevoie de prioritizarea școlilor care, să spunem, au avut un acces deficitar la tehnologie și la internet, pentru că sunt câteva sute de mii de copii care în toată această perioadă au putut să facă ceea ce numim învățământ online într-o manieră deficitară – o spun cu toată răspunderea.

Când spun că prioritizăm aceste trei categorii – grădiniță, învățământ primar, clasa a VIII-a, XII-a și școlile defavorizate, să le spunem în așa fel – mă refer nu numai la urgența deschiderii acestor școli, ci mă refer și la nevoie de acțiuni remediale, pentru a compensa cât se poate de mult, din timp, pierderile aferente aceste perioade”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Cât despre eventuale reforme în sistemul de educație, ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat: „E bine să facem reformele acestea într-un echilibru cu societatea, cu așteptările societății, nu neapărat cu ideile unui ministru sau altui ministru. Posibilitatea de mișcare este foarte, foarte puternic îngrădită și e normal, și e bine să fie așa”.

Ministerul Educației a solicitat inspectoratelor școlare și unităților de învățământ să transmită evidența elevilor pentru care nu se poate încheia situația școală pe primul semestru. De asemenea, ministerul adună date despre școala online și în contextul campaniei naționale de vaccinare pentru personalul din învățământ.

Unităţile şcolare trebuie să identifice şi să raporteze, până pe 11 ianuarie 2021, numărul elevilor aflaţi în situaţie de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, în vederea stabilirii planului de intervenţie personalizată pentru evitarea abandonului şcolar cauzat de dificultăţile derulării procesului de învăţământ în sistem online.

În perspectiva încheierii semestrului I este solicitată reactualizarea datelor privind dotarea cu echipamente şi conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin HG 370/2020 „Şcoala de acasă”, HG 756/2020, OUG 144/2020, precum şi prin intervenţii realizate la nivel local;

reactualizarea datelor privind accesul cadrelor didactice la tehnologie şi internet, în vederea desfăşurării în cele mai bune condiţii posibile a activităţilor de predare/evaluare;

precum şi modul de acoperire cu personal calificat şi procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare în timpul anului şcolar 2020-2021.

De asemenea, Ministerul Educaţiei solicită inspectoratelor şcolare o informare corectă şi completă din perspectiva educaţiei pentru sănătate/campaniei de vaccinare.

Conform sursei citate, în vederea informării corecte a personalului din învăţământ cu privire la campania naţională de vaccinare, precum şi în sprijinul încurajării vaccinării, Ministerul Educaţiei va solicita tuturor şcolilor, inspectoratelor şcolare şi universităţilor publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Structura anului școlar 2020-2021

Vacanța de iarnă: miercuri, 23 decembrie 2020 – duminică, 10 ianuarie 2020

Cursuri: luni, 11 ianuarie 2021 – vineri, 29 ianuarie 2021

Vacanța intersemestrială: sâmbătă, 30 ianuarie 2021 – duminică, 7 februarie 2021

Semestrul al II-lea (17 săptămâni)

Cursuri: luni, 8 februarie 2021 – joi, 1 aprilie 2021

Vacanța de primăvară: vineri, 2 aprilie 2021 – duminică, 11 aprilie 2021

Paștele Catolic va fi în 2021 pe data 4 aprilie

Cursuri: luni, 12 aprilie 2021 – joi, 29 aprilie 2021

Vacanță de primăvară: vineri, 30 aprilie 2021 – duminică, 9 mai 2021

Paștele Ortodox va fi în 2021 pe data 2 mai

Cursuri: luni, 10 mai 2021 – vineri, 18 iunie 2021

Vacanța de vară: sâmbătă, 19 iunie 2021 – data din septembrie 2021 la care încep cursurile anului şcolar 2021 – 2022

Elevii de clasa a XII-a vor avea doar 32 de săptămâni de școală, pentru ei cursurile urmând a se încheia pe 4 iunie 2021. La clasa a VIII-a, numărul de zile de școală este 165 din cauza Evaluării Naționale: vor face 33 de săptămâni de școală, care se încheie pe 11 iunie 2021.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Noile modele de subiecte pentru examen, publicate de Ministerul Educației. Care sunt cerințele

Calendar Examen Evaluare Națională 2021:

7 – 11 iunie 2021: înscrierea la evaluarea națională

11 iunie 2021: încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a

22 iunie 2021: Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie 2021: Matematică – probă scrisă

25 iunie 2021: Limba și literatura maternă – probă scrisă

29 iunie 2021: afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00): depunerea contestațiilor

30 iunie – 4 iulie 2021: soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Vezi și BACALAUREAT 2021: Modele de subiecte publicate de Ministerul Educației. Variante de pregătire pentru examen și calendar

CALENDAR BACALAUREAT 2021 – sesiunea iunie-iulie 2021:

31 mai-4 iunie 2021: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

4 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

14-16 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

16-17 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

18-23 iunie 2021: Evaluarea competențelor digitale – proba D

23-25 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

28 iunie 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

1 iulie 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00-18.00

6-9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor

9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Bardi szabolcs

    marți, 24.11.2020 at 12:10

    Fără comentarii

  2. Tudor

    vineri, 25.12.2020 at 15:43

    Dragi mei vreau sa vă mulțumesc pentru tot ceea ce se întâmplă din cauza voastră. Nu știu cui să-i mai mulțumesc pentru toate legile care le dă și nu le înțelege nimeni. Am 4 copii sunt foarte fericita . Dar voi le-ați luat totul . Le-ați luat colegi învățătoarea tot. Și mie mi-ați luat salariul . Știți de ce? Noi vă dăm o lege în care puteți sta cu copilul acasă . Da e bine . Dar băi nebunilor cu 11mil la 4 copiii . Vreau să vă văd și pe voi cu asemenea salariu . Sărbători fericite !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement