Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: ÎPS Irineu, Arhiepiscop ortodox de Alba Iulia, cetățean de onoare al comunei Horea. A primit titlul la Târgul Lemnarilor

Publicat

Untitled ÎPS Irineu, Arhiepiscop ortodox de Alba Iulia, a fost numit cetățean de onoare al comunei Horea. Titlul i-a fost acordat în acest weekend, cu ocazia Zilei Lemnarului, de către primarul Marin Nicola. De la eveniment nu putea să lipsească deputatul Corneliu Olar, care s-a alăturat grupului de tulnicărese pentru un mic moment dedicat acestui eveniment. 

„E o surpriză plăcută care mi s-a făcut astăzi, aici în comuna Horea, decernarea titlului de cetăţean de onoare al acestei comune. Cred că cei care au hotărât au intuit dragostea mea sinceră și statornică pentru Țara Moților și pentru locuitorii acestei țări moțești. E o noblețe și cum spune francezul, la noblesse oblige. Asta mă obligă pe mine să contribui după putere de acum înainte la promovarea spiritului moțesc și a valorilor etnice care au odrăslit și care rodesc miraculos în acest ținut românesc”, a declarat ÎPS Irineu, la primirea distincţiei.

Diploma i-a fost îmânată de primarul Marin Nicola, iar câteva cuvinte au fost rostite şi de deputatul Olar, care pare să ducă dorul Biroului Oval și nu ratează ocazia de a se implica în treburile actualei administrații.

„Sunt bucuros că ați acceptat cea mai mare distincție pe care o poate aproba o localitate, prin Consiliul Local” i-a spus Corneliu Olar, Înalt Preasfințitului Irineu.

După terminarea discursurilor, a urmat un moment susținut de tulnicăresele din zonă, alături de deputatul PNL.

Se pare că administrația din Horea și-a făcut deja o tradiție din a da diplome de cetățean de onoare la Târgul Lemnarilor.

În urmă cu trei ani, supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni și salvatorii acestora au primit acest titlu.

FOTO – VIDEO: Supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni și salvatorii, cetățeni de onoare ai comunei Horea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax