Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Jurnalist agresat în timpul protestului anti-RMGC de la Bistra. Instigatorul principal, un consilier local din comună

Publicat

YouTube video

Ostilitate, injurii și chiar lovituri cu pietre. De asta a avut parte un jurnalist duminică la Bistra, în timp ce încerca să fotografieze protestul împotriva proiectului minier de la Roșia Montană. Organizatorii, doi consilieri locali din comună, l-au etichetat la portavoce ca „intrus” și au solicitat forțelor de ordine să intervină pentru a-l îndepărta de la fața locului.

În general, protestele împotriva pornirii proiectului minier de la Roșia Montană s-au distins, până acum, printr-o atitudine pașnică și mai degrabă veselă, pancarte colorate cu mesaje ecologiste, parade în liniște și atitudine prietenoasă. Și dacă unul dintre obiectivele acestor proteste era să fie cât mai vizibile în presă, pentru a-şi face cunoscut mesajul, la Bistra nu s-a întâmplat tocmai așa.

În comuna Bistra din Munții Apuseni, în 10 noiembrie s-a desfășurat al doilea protest împotriva proiectului minier de la Roșia Montană. Protestul era autorizat și a fost organizat de doi consilieri locali, Constantin Berindei și Constantin Vodă. Berindei a fost candidat la funcția de primar al comunei Bistra, la alegerile locale din iunie 2012, de pe listele PNG, partid intrat ulterior prin absorbție în USL. A obținut 49 de voturi la alegeri, s-a clasat pe ultimul loc dintre cei patru candidați la Primărie însă a reușit să obțină un post de consilier local. Vodă este membru PP-DD, este unul dintre cei doi consilieri locali de culoare „mov” din forul decizional al comunei Bistra. Este tatăl unuia dintre cei cinci reținuți pentru provocarea scandalului din Câmpeni, din data de 8 noiembrie 2013. Vedeți AICI detalii.

Cea de-a doua duminică de protest anti-RMGC s-a transformat într-o veritabilă aventură pentru un jurnalist aflat la fața locului pentru a fotografia manifestația. Este vorba despre colegul nostru Cătălin Cădan, jurnalist independent și operator foto-video la Alba24.ro. Nu se afla acolo pentru a scrie un articol, ci doar pentru a filma și fotografia evenimentul.

În timp ce fotografia manifestația, organizatorii care vorbeau la portavoce au început să comute atenția asupra lui, ca fiind „un intrus” și au solicitat forțelor de ordine să îl determine să plece.

Cu toate că manifestația se desfășura pe domeniul public, unde este permis fotografiatul și filmatul și unde jurnaliștii au dreptul la liberă mișcare inclusiv la mitinguri, câțiva dintre protestatari au început să îl înjure și chiar să îl lovească cu pietre. Jandarmii au intervenit și ei pentru a-l convinge să părăsească locul.

Potrivit primarului Gligor Traian, după autorizarea protestului de către comisia din Primărie, organizatorilor li s-a prezentat un regulament, insistându-se pe prevenirea comportamentelor violente. Se pare că acest lucru nu i-a împiedicat pe aceștia să aibă o atitudine agresivă, să dea cu pietre și să folosească un limbaj vulgar la adresa fotografului.

Contactat telefonic, unul dintre instigatori, consilierul local Constantin Berindei, și-a explicat atitudinea prin faptul că fotograful „deranja protestatarii, că se plimba cu aparatul foto printre ei”: „Am fost deranjați de prezența unui fotograf, pentru că deranja protestatarii. Se plimba prin fața lor și făcea poze aiurea. Am rugat organele de ordine să îi spună să plece ca să nu provoace protestatarii la violență”.

Primarul comunei Bistra, Gligor Traian, absent la manifestație, și-a exprimat uimirea față de incidentele produse și susține că va lua măsuri: „Nu este o atitudine firească. Nu înțeleg de ce au reacționat în acest fel. Probabil că nu voiau să fie văzuți că protestează. Este ciudat, pentru că lor li s-a prezentat regulamentul de protest, cu tot ce înseamnă prevenirea comportamentelor violente etc. Eu rămân total surprins. Aceasta a fost a doua duminică în care s-a protestat la Bistra, dar nu s-a întâmplat așa ceva până acum. Rămâne să vedem ce s-a întâmplat exact acolo și o să sesizăm oamenii legii să cerceteze, să ia măsuri. Putem convoca acea comisie care avizează protestele, de la Primărie, și poate li se va retrage acordul de organizare a unor astfel de acțiuni”.

„Acesta a fost încă un episod din serialul care a început cu Tică Darie (n.r. care nu este jurnalist) și a continuat cu un parlamentar și acum ca și atunci intenția oamenilor noștri a fost îndreptată spre a-i oferi protecție și a preveni escaladarea violenței”, a explicat purtătorul de cuvânt al jandarmilor, Cosmin Jurcoveț.

După publicarea acestui articol pe Alba24.ro, PNL Alba a ținut să își comunice poziția vis-a-vis de comportamentul consilierului local din Bistra, la protestul de duminică. Vedeți mai jos conținutul integral al textului transmis de Biroul de Presă al PNL Alba, luni, 11 noiembrie 2013, la ora 16.00:

„În privința situației create la manifestările de protest anti-RMGC desfășurate duminică, 10 noiembrie, în localitatea Bistra, în timpul cărora unul dintre consilierii locali ai PNG, dl. Constantin Berindei, a avut o atitudine nepotrivită față de unul dintre jurnaliștii prezenți la fața locului, PNL Alba se declară dezamăgit de situația creată și se delimitează de acțiunile domnului Constantin Berindei. PNL Alba respectă libertatea presei și ideea că această <a patra putere în stat> are dreptul și obligația de a informa corect opinia publică”.

Vedeți mai jos un video de la fața locului:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

24 Comentarii

24 Comentarii

 1. Alin C

  luni, 11.11.2013 at 14:53

  mai nou in zona se pare ca jurnalisti care prezinta adevarul si care nu impartasesc opinile opozantilor proiectului RMGC sunt agresati. Dupa ce saptamana trecut un jurnalist a fost atacat la campeni,ieri un jurnalist a fost atacat cu pietre la bistra de nenea Voda a carui copil e la bulau acum pt scandalurile si distrugerile provocate in ultimul timp

  • AAASSS

   luni, 11.11.2013 at 17:40

   Si care e adevarul?Ce adevar arata presa?…ps: Ala e pacala , nu e reprezentativ pentru comuna Bistra si pentru zona Muntilor Apuseni…se baga si el in seama…

 2. kla2005

  luni, 11.11.2013 at 15:32

  Rusine Jandarmeriei!
  Cum e posibil sa ingraditi accesul presei la orice manifestatie PUBLICA!!!
  Erau 10 jandarmi in jurul unui jurnalist!!!!
  Va e frica de puterea presei stimati jandarmi?
  Rusine, rusine, rusine!
  Felicitari jurnalistului ca s-a tinut bine in fata agresivitatii opozantilor proiectului!

 3. cunoscator

  luni, 11.11.2013 at 17:25

  rusine jandarmeriei!!! daca au ajuns sa execute ordinele unui intelect liminar- berindei, propun sa fie trecuti si platiti ca gardieni publici. probabil si baza de selectie si recrutare a jandarmilor din zona este una de pomina….

 4. dilau

  luni, 11.11.2013 at 18:35

  Protestataru era cunoscut drept PACALA 🙂

 5. dilau

  luni, 11.11.2013 at 18:38

  el saracu …tot de astea face
  merita shi el macar o amenda daca nu o bataie de la JANDARMERIE

 6. manga

  luni, 11.11.2013 at 21:17

  Eu personal sunt împotriva proiectului rmgc, dar ce au facut primitivii ăştia de protestatari, barbarii ăştia, e dezgustător, revoltător, o dovadă crasă de lipsa de cultură si civilizaţie… Ruşinos!

  • Zmo

   miercuri, 13.11.2013 at 10:37

   Cand se notifica un protest, se cere protectia jandarmeriei astfel ca, atunci cand organizatorii solicita jandarmilor excluderea unei persoane pe motiv ca instiga, sfideaza sau provoaca acestia isi fac datoria conform legii deoarece sunt acolo pentru protectia celor care au solicitat acest lucru si pentru a se asigura ca evenimentul se desfasoara fara incidente, in cazul nostru pentru protectia opozantilor proiectului. Acel asa-zis jurnalist este anagajat al companiei si se stia acest lucru (se pare ca Alba24 uita sa mentioneze acest lucru asa ca RUSINICA pentru denaturarea adevarului), a venit si in Alba la proteste si ne fotografia sfidator, se stie ca face acest lucru pentru pentru „albumul opozantilor proiectului”, a sfidat de mai mutle ori si probabil nu stia ca toate aceste sfidari au o limita. Jandarmeria si-a facut si isi face datoria indiferent daca organizatorii sunt pro sau contra proiectului de la Rosia Montana, sunt impartiali si de fiecare data si-au facut datoria (ma refer aici strict la Jandarmeria jud. Alba nu din alte orase).

   • moderatorul de serviciu

    miercuri, 13.11.2013 at 12:12

    @Zmo, ce aberatii scoti din tine…omul fotografia nu instiga. putea sa faca si albumul lui peste-prajit. N-a incalcat nicio regula, nu a atins niciun manifestant. A facut poze. Pe strada, pe domeniul public. Sa-ti fie rusine ca iei apararea unor batausi doar pe considerentul ca este de partea voastra. Asta-i fanatism prostesc.

    • Zmo

     miercuri, 13.11.2013 at 17:25

     Controleaza-ti limbajul „moderator de serviciu” nu e nevie de istericale, stiti foarte bine al cui angajat este domnul Catalin Cadan, ar fi fost corect ca spuneti acest lucru. Atunci cand un anagjat al comapniei se afla printre protestatari, indiferent cu ce scop, este o sfidare pentru cei care s-au adunat acolo si stiau al cui angajat este; totusi au fost corecti si i-au rugat pe domnii jandarmi sa il scoata.
     Si la ce scoli inalte ai invatat comunicarea asta domnule „moderator de serviciu”, credeam ca stiti pastra profesionalismul si atunci cand musca de pe caciula bazaie rau.

     • moderatorul de serviciu

      miercuri, 13.11.2013 at 18:31

      @Zmo, Limbajul meu este controlat si foarte calm. Nu sunt PR-ist ci jurnalist. Istericalele iti apartin. Stiu foarte bine al cui angajat este Cadan. Este propriul lui angajat, la propria lui firma. Face producții foto-video pentru tot felul de clienti: politicieni, companii, trupe de muzică, administratii sau presa. Nu-și permite sa aiba opinii pro sau contra, isi face doar treaba. Este un profesionist in meseria asta. Era acolo sa filmeze nu sa faca o contra-manifestatie. Asa ca nu vad de ce sa fie agresat. N-am auzit ca filmatul si fotografiatul să fie socotit in vreo tara democrată drept instigare sau provocare. Comportamentul celor care au facut asta nu este scuzabil. Mustele de care vorbesti se invart in jurul rahatului pe care l-au facut ”militantii” de la PPDD si PNG(USL)- organizatorii mitingului anti RMGC de la Bistra.

     • Zmo

      joi, 14.11.2013 at 14:17

      Observ limbaj de jurnalist…nu a cerut nimeni CV-ul lui Cadan si tocmai ti-am explicat de ce oamenii de acolo au reactionat astfel, ca nu vrei sa intelegi este problema ta, normal ca jurnalistii isi tin partea unul altuia dar in cazul lui Catalin adevarul este altul si indiferent de cine a fost organizatorul manifestatiei de acolo, reactia a fost mai mult decat motivata. Jandarmii si-au facut datoria si l-au indepartat deoarece exista riscul ca evenimentul sa degenereze. Nu va mai grabiti cu victimizarea ca nu e cazul.

 7. Ion Creanga

  marți, 12.11.2013 at 00:03

  Pacala saracu nici nu poate lega doua vorbe si se baga si el in seama, nici Voda nu ii mai presus, dar asa e cand ajung incultii la putere…

 8. coleg

  marți, 12.11.2013 at 08:29

  Si jandarmii trebuie sanctionati

 9. crys

  marți, 12.11.2013 at 12:03

  Bai domnu’ Berindei…auru de la gat o fi fost scos cu maioneza, sau tot cu cianura?! Sau o fi fost gasit printr-un bustean…de la padurea taiata? Iti meriti porecla domle’!

 10. dilau

  miercuri, 13.11.2013 at 19:36

  Ar fi fost ok daca s-ar fi facut un reportaj cu punctul de vedere a celor doi consilieri,motivele care au stat la baza comportamentului (indecent) si a-ti fi vazut ca nu le-a placut scoala si nu mar refer doar la scoala de ~soferi~ a domnului „Pacala” ci la exprimarea gramaticala a celor doi …
  eh asta e ca la firma CUCU minte multa nu se cere sa fi pr..tsa ai bani …ca’s la PUTERE..
  🙂

 11. dilau

  miercuri, 13.11.2013 at 19:39

  Interesant era ca se uita cu un ochi la jurnalist si cu celalat la JANDARMERIE
  🙂

 12. Rusu Mirel

  luni, 25.11.2013 at 21:54

  Dezavantajul proiectului minier este ca, fiind primul proiect minier modern de amploare construit in Romania, naste reticenta, pentru ca tot ceea ce este necunoscut provoaca teama. Totusi, la nivel mondial, tehnologiile folosite la Rosia Montana sunt folosite de 100 de ani, sunt sute de mine care opereaza in mod asemanator, inclusiv in state europene precum Suedia sau Finlanda

 13. Cristi

  joi, 28.11.2013 at 01:07

  ce sa mai zici…fac si ei ceea ce stiu mai bine, nu sunt in stare sa duca un protest in pace si cedeaza psihic imedita…a naibii salvatori are Rosia Montana, nu are de ce sa isi mai faca nici o grija…

 14. Edy Sarbu

  joi, 28.11.2013 at 18:56

  Roşia Montană se salvează cu investiţii şi cu proiecte care să genereze locuri de muncă,nu cu gălăgie în presă să arate că noi suntem cei răi, iar ei cei buni. În final, noi rămânem cu sărăcia noastră!

 15. Mihai Tomita

  vineri, 06.12.2013 at 00:10

  Una dintre cele mai grave probleme cu care ne confruntăm la Roșia Montană este poluarea apelor. Unde sunt așa zisii ecologiști când vine vorba de acțiuni concrete? Ei știu doar să iasă în stradă și să lupte împotriva locurilor de muncă. Priviți cum arată acum apele din zonă și dati share să vadă toată lumea.Un prim beneficiu net pentru comunitățile din Munții Apuseni îl constituie eliminarea poluării istorice existente. Astfel va crește calitatea mediului înconjurător pentru comunități și atracția zonei pentru turiști. În absența proiectului minier, rezolvarea poluării existente ar trebui făcută pe cheltuiala statului român, și vorbim aici despre sute de milioane de euro pe care România nu îi are.

 16. Robi Raicu

  vineri, 13.12.2013 at 15:16

  Roşia Montană stă pe aur, dar locuitorii acestei comune cerşesc un loc de muncă, iar cei care se pretind a fi ecologişti contribuie la distrugerea unui viitor prosper pe care Roşia Montană l-ar putea avea dacă acest proiect ar demara.

 17. Dany Bogdan

  vineri, 13.12.2013 at 15:21

  Protestatarii astia cu „frunzultia” nu stiu altceva decat sa instige la violenta si sa dezbine! Rusine, abia asteptam toamna sa cada „frunzulitele”!!! Jurnalistii trebuie sa-si faca meseria fara sa fie agresati de protestatari!

 18. Ada Sarbu

  luni, 13.01.2014 at 21:43

  Dacă i-am întreba pe „împotriviști” ce știu despre Roșia Montană și istoria mineritului în Apuseni probabil că s-ar lăsa tăcerea. Noi știm bine însă ce ne dorim, vrem locuri de muncă și un viitor mai bun pentru familiile noastre.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

ABRUD

3-6 decembrie: Evenimentul cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, la Abrud. PROGRAM

Publicat

În perioada 3 – 6 decembrie, în orașul Abrud va avea loc evenimentul cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”. 

Consilierii locali din Abrud au votat joi, 24 noiembrie, un proiect privind aprobarea activităților desfășurate cu ocazia evenimentului cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, ce va avea loc în perioada 3 – 6 decembrie 2022.

Potrivit documentului, finanțarea cheltuielilor pentru desfășurarea activităților prilejuite cu ocazia evenimentului cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, estimate la 10.000 de lei, se face din sume provenite din sponsorizări și din bugetul local al orașului Abrud.

Program „Sf Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”

Sâmbătă, 3 decembrie

 • ora 13:30 – Sfințirea Centrului de zi „Sf. Ierarh Nicolae” Abrud
  • prezentarea titlului de Cetățean de onoare pentru ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de la Alba Iulia

Duminică, 4 decembrie

 • ora 12:00 – Sfințire troiță Sf. Varvara, Biserica Pogorârea Duhului Sfânt, pr. Matei
 • ora 12:30 – Sfințire totem Sf. Varvara Biserica Pogorârea Duhului Sfânt, pr. Matei
 • ora 14:00 – Ședință festivă a Consiliului Local, Sala de ședințe CL Abrud
  • Acordare titluri cetățeni de onoare: IPS Nicolae Mladin In memoriam (fost Arhiepiscop de Sibiu și Mitropolit al Ardealului), Ileana Anghel Meșter (artist plastic, poet și profesor), Tiberiu Tanțoș (profesor de sport și antrenor emerit de schi)

Luni, 5 decembrie

 • ora 17:30 – Concert Corul Academica – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Biserica Catolică

Marți, 6 decembrie

 • ora 17:30 – Concert Remus Von Henning, Biserica Reformată

Organizatorii activităților sunt Consiliul Local Abrud și Primăria Abrud.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Anunț începere proiect „Diversificarea produselor întreprinderii GINMOB DESIGN SRL prin investiții în active”

Publicat

Titlul proiectului: „Diversificarea produselor întreprinderii GINMOB DESIGN SRL prin investiții în active corporale și necorporale”

Numele beneficiarului: SC GINMOB DESIGN SRL

Numele programului: Programul Operațional Regional 2014-2020

Numele Autorității de Management: MLPDA

Numele Organismului Intermediar: ADR Centru

Valoarea totală a proiectului: 681,941.68 RON

Finanțarea nerambursabilă: 486,489.17 RON

Data începerii și data finalizării: 01/07/2019 – 30/11/2022

Codul MySMIS: 131071

Proiectul „Diversificarea produselor întreprinderii GINMOB DESIGN SRL prin investiții în active corporale și necorporale” cod MySMIS 131071, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, program implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Obiectivul (ele) proiectului:

„Obiectivul general al proiectului creșterea competitivității firmei SC GINMOB DESIGN SRL, ca urmare a introducerii de noi tehnologii moderne în procesul de lucru a societății, prin achiziționarea de echipamente și utilaje tehnologice moderne în procesele de lucru ale societății”

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

 • Introducerea de 2 produse noi ca urmare a inovării şi diversificării proceselor în cadrul firmei prin achiziționarea: Circular cu masă mobilă, Centru de prelucrare vertical, Mașină unilaterală de aplicat cant, Software Design PRO
 • Îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin asigurarea creșterii gradului de recuperare și reciclare a deșeurilor, realizată printr-o colaborare cu un furnizor de colectare selectivă a deșeurilor în perioada de implementare al proiectului, și în perioada de durabilitate al proiectului.
 • Dezvoltarea resurselor umane din cadrul microîntreprinderii prin angajarea unei persoane din categoria persoanelor defavorizate și păstrarea locurilor de muncă existente, precum și a celor nou create pe toată perioada de durabilitate a proiectului.

Rezultatele proiectului:

 • Inovarea fluxului tehnologic prin două produse noi – achiziționarea de Circular cu masă mobilă, Centru de prelucrare vertical, Mașină unilaterală de aplicat cant, Software Design PRO
 • Masuri implementate pentru respectarea principiilor privind dezvoltarea durabila, egalitatea de șanse, de gen si nediscriminare prin: o persoana angajata din categorii defavorizate, echipamentele achiziționate pot fi operate si de persoane cu dizabilități, contractarea unor servicii de colectare selectivă a deșeurilor
 • Impactul proiectului la nivelul regiunii: proiectul a condus la dezvoltarea activității firmei prin introducerea  de două noi produse și prin păstrarea locurilor de muncă dar și angajarea unei persoane din categoria persoanelor defavorizate

Date de contact beneficiar:

Adresa: Municipiul Blaj, strada Eroilor, Bloc 31, Ap. 23, Județ Alba, România, Tel: 0765338632, E-mail: ginmobdesign@gmail.com

Vezi aici comunicatul (.pdf)

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Investiție de peste 11,4 milioane de lei la Liceul Tehnologic din Aiud. Patru corpuri de clădire vor fi reabilitate și dotate

Publicat

Patru corpuri de clădire ale Liceului Tehnologic din Aiud urmează să fie renovate, modernizate și dotate, printr-o investiție de peste 11,4 milioane de lei. 

Primăria Aiud a lansat vineri, 25 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor la obiectivul „Reabilitare și dotări Colegiul Tehnic Aiud”. În prezent, denumirea unității de învățământ este Liceul Tehnologic Aiud.

Valoarea totală a investiției este estimată la 11.453.488,03 lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, proiectul urmărește renovarea, modernizarea și dotarea celor patru corpuri (C1, C2, C3, C9) ale Liceului Tehnologic Aiud. Investițiile în învățământul profesional și tehnic vor viza asigurarea unor facilități de înaltă calitate, în concordanță cu cerințele angajatorilor, cu tendințele evoluției economice și cu nevoile pieței muncii.

Principalele calificări care pot fi obținute în cadrul unității de învățământ sunt calificări cu o foarte mare căutare pe piața forței de muncă din județ: tehnician operator tehnici de calcul, tehnician de activități economice, tehnician în administrație, tehnician în transporturi, tehnician proiectant CAD, tehnician instalator pentru construcții, tehnician în construcții și lucrări publice, tehnician mecatronist, mecanic auto, operator la mașini cu comandă numerică, comerciant – vânzător, confecționer produse textile.

Lucrările propuse sunt următoarele:

Corp clădire C1 (școala)

 • lucrări de reabilitare termică
 • modernizarea și dotarea școlii
 • extinderea cu o a doua casă de scară, pe o latură a construcției
 • reparații în proporție de 50% la acoperiș, schimbarea învelitorii
 • înlocuirea sistemului pluvial
 • schimbarea finisajelor exterioare
 • schimbarea finisajelor interioare
 • schimbarea ușilor interioare
 • schimbarea instalațiilor sanitare, termice și electrice
 • se propune realizarea unui sistem de panouri solare pentru producerea apei calde menajere

Corp clădire C2 (colegiu tehnic)

 • lucrări de reabilitare termică
 • modernizarea și dotarea școlii
 • reparații în proporție de 50% la acoperiș, schimbarea învelitorii
 • înlocuirea sistemului pluvial
 • schimbarea finisajelor exterioare
 • schimbarea finisajelor interioare
 • schimbarea ușilor interioare
 • schimbarea instalațiilor sanitare, termice și electrice

Corp clădire C3 (anexa socială), C9 (cabina poartă)

 • lucrări de reabilitare termică
 • modernizarea și dotarea școlii
 • reparații în proporție de 50% la acoperiș, schimbarea învelitorii
 • înlocuirea sistemului pluvial
 • schimbarea finisajelor exterioare
 • schimbarea finisajelor interioare
 • schimbarea ușilor interioare
 • schimbarea instalațiilor sanitare, termice și electrice

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Finalizarea proiectului ”TIC pentru e-educație în comuna Galda de jos, județul Alba”

Publicat

Comuna Galda de Jos, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “TIC PENTRU E-EDUCAȚIE ÎN COMUNA GALDA DE JOS,  JUDEȚUL ALBA”, derulat în baza contractului de finanțare nr. 393/233t/22.09.2021, încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

Proiectul este cofinanțat din  Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020,  Axa  prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c. – Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e- cultură, e-sănătate, Obiectiv specific OS 2.4. – Creșterea gradului de utilizare a internetului, Acțiunea 2.3.3. Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e- incluziune, e-sănătate și e-cultură- SECȚIUNEA E-EDUCAȚIE.

Obiectivul general al proiectului:

 • Asigurarea accesului în condiții de siguranță la învățământul online pentru cadrele didactice și elevii din învățămantul preuniversitar din comuna Galda de Jos.

Rezultatele așteptate/obținute:

 • 205 elevi ai școlilor din învățământul preuniversitar din comuna Galda de Jos vor beneficia de acces la educație online prin achiziționarea de tablete mobile;
 • 24 cadre didactice din învățământul preuniversitar din comuna Galda de Jos vor putea participa la cursurile online datorita achiziței de laptopuri și tablete grafice;
 • 18 Săli de clasă aparținand școlilor din învățământul preuniversitar dotate cu camere web profesionale;
 • 14 Săli de clasă aparținând școlilor din învățământul preuniversitar dotate cu table interactive;
 • 4 Săli de clasă aparținând școlilor din învățământul preuniversitar dotate cu sistem all in one;
 • 12 săli de clasă aparținând școlilor din învățământul preuniversitar dotate cu videoproiectoare  și  ecrane de proiecție;
 • 7 săli de clasa aparținând școlilor din învățământul preuniversitar dotate cu routere wireless;
 • 1 sistem de management al dispozitivelor IT mobile ale elevilor va asigura folosirea acestora  în  interesul educației.

Valoarea totală a proiectului este 712111,20 lei, din care:

 • Valoarea totală eligibilă: 664420,77 lei
 • Valoarea eligibilă nerambursabilă: 651132,34 lei (din care FEDR: 564757,66 lei și Bugetul național: 86374,68 lei)
 • Valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului: 13288,43 lei
 • Valoarea neeligibilă inclusiv TVA: 47690,43 lei

Dată începere proiect: 22.09.2021 Dată finalizare proiect: 22.12.2022 Cod MySMIS 2014:145268

„Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020”

DATE DE CONTACT:

UAT com. Galda de Jos, cu sediul în loc. Galda de Jos, str. Principală, nr. 90, jud. Alba

tel. 0258/846101

e-mail: clgalda@yahoo.com

AICI, comunicatul în format .pdf.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax