Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Klaus Iohannis la Școala de Vară a tinerilor liberali. Discursul președintelui

Publicat

Președintele Klaus Iohannis participă, sâmbătă, la școala de vară a tinerilor liberali ”Generația Altfel”, care se desfășoară în stațiunea Venus. Șeful statului va participa și la reuniunea organizațiilor PNL de la Constanța, alături de aleși locali și parlamentari ai partidului.

Klaus Iohannis a atacat sâmbătă, în faţa tinerilor liberali, la Şcoala de Vară Generaţia Altfel”, de la Venus, guvernarea PSD spunând că sunt foarte multe lucruri de făcut şi îndreptat după guvernările eşuate ale PSD şi a condamnat discursul radical.

Vezi și LISTA celor 22 de candidați înscriși la ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cine sunt cei care vor să intre în cursa pentru Cotroceni

  • Ne aflăm în fața unor bătălii electorale complicate. Avem peste puține luni alegeri prezidențiale, locale, parlamentare. Vă invit să câștigăm toate aceste alegeri, împreună cu mine.
  • După dezastrul PSD-ist care a răpit șansa la dezvoltare a României, cetățenii vor o guvernare eficientă, care să aducă bunăstare.
  • Reclădirea speranței într-un viitor mai bun este absolut necesară. Sunt încrezător în viitorul României, pentru că văd viitori primari, cu siguranță viitori miniștri și poate chiar mai mult.
  • Auzim adesea despre lipsa de potențial în pepinierele partidelor românești, partide care refuză să facă pasul înapoi Avem recent exemple în acest sens. pentru a permite tinerilor să vină în față cu idei noi, care revigorează spațiul politic. O abordare păguboasă care trebuie combătută.
    România are nevoie de oameni tineri în administrația locală, centrală
    Tinerii sunt mult mai informați și pregătiți în viața cetățenii decât alte generații. La pachet vine și obligația de implicare în viața publică. Voi ați făcut acest pas.
  • După guvernări păguboase, pentru reconstrucția statului român, creșterea economică și susținerea mediului privat sunt pilonii pentru a face România normală.
    Proiectul pe care îl propun românilor este acela de a trăi într-o țară normalitatea este regula, nu excepția, cetățeanul duce o viață sigură și prosperă. România normală este o țară în care investițiile sunt încurajate chiar și în cele mai dezavantaje zone, în care tinerii sunt condamnați la sărăcie.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă, la Şcoala de Vară a Tineretului Naţional Liberal organizată în staţiunea Venus, că România are nevoie de implicarea tinerilor în toate domeniile de activitate.

„Convingerea mea fermă este că ţara noastră are mare nevoie de oameni tineri în mediul privat, în administraţia locală, în administraţia centrală, în politică în general. Spre deosebire de trecut, tinerii sunt astăzi mult mai informaţi şi mult mai pregătiţi de implicare în viaţa cetăţii decât alte generaţii şi cu această pregătire vine la pachet şi obligaţia de a vă implica în viaţa publică. Voi, care sunteţi aici, aţi făcut deja acest pas: sunteţi implicaţi, aveţi organizaţii solide, pe care le reprezentaţi aici şi aveţi responsabilitatea să redaţi oamenilor încrederea că politica înseamnă, în primul rând, a-ţi pune toată forţa, energia şi priceperea în slujba cetăţeanului şi a interesului public şi pentru asta vă doresc multă-multă putere şi determinare”, a spus Iohannis.

Preşedintele a remarcat, totodată, prezenţa unui mare număr de tineri la referendumul pe tema justiţiei din 26 mai.

„Voi reprezentaţi forţa tânără a celui mai important partide deocamdată de opoziţie din România. Şi vreau să vă felicit pentru munca depusă la alegerile europarlamentare şi la referendum. Fără implicarea voastră rezultatul PNL nu ar fi fost acelaşi. (…) Prezenţa tinerilor le Referendum în număr foarte mare de datorează în bună măsură şi campaniei pe care aţi făcut-o şi exemplului pe care l-aţi dat şi rezultatul este extraordinar”, a mai afirmat şeful statului.

El le-a spus tinerilor prezenţi la Şcoala de vară a TNL că urmează „bătălii electorale complicate” în următoarea perioadă.

„Ne aflăm în faţa unor bătălii electorale complicate, avem peste puţine luni alegeri prezidenţiale, vom avea alegeri locale, vom avea alegeri parlamentare . Eu vă invit ca împreună cu mine să câştigăm toate aceste alegeri. După dezastrul PSD-ist care a răpit României ani de zile şansa la dezvoltare, cetăţenii vor o guvernare eficientă care să le aducă siguranţă, prosperitate, bunăstare şi cu ajutorul vostru o vor avea. Voi sunteţi generaţia care poate aduce entuziasmul, speranţa dar şi optimismul în politică şi în societatea românească. Reclădirea speranţei într-un viitor mai bune este o condiţie absolut necesară fără de care dezvoltarea ţării nu are cum să reuşească. Eu sunt încrezător în destinul României pentru că văd aici împreună cu mine viitori primari, actuali şi viitori parlamentari şi cu siguranţă viitori miniştri şi cine ştie, poate chiar mai mult”, a arătat Iohannis.

În opinia sa, România va fi condamnată la stagnare dacă nu va ţine cont de opiniile, de aşteptările şi de necesităţile tinerei generaţii.

„Auzim aşa, adesea, vorbindu-se despre lipsa de potenţial sau lipsa de capital uman performant în pepinierele partidelor politice româneşti. Este argumentul invocat frecvent de acei reprezentanţi ai clasei politice care refuză să facă pasul înapoi – şi avem recent câteva exemple în acest sens – pentru a permite tinerilor să vină în faţă cu idei noi, cu idei care revigorează spaţiul politic. Aceasta este o abordare păguboasă care trebuie combătută ferm, pentru că România va fi condamnată la stagnare dacă nu va ţine cont de opiniile, de aşteptările şi de necesităţile tinerei generaţii. Vă îndemn, aşadar, să nu renunţaţi, fiţi ambiţioşi, urmăriţi-vă cu perseverenţă obiectivele şi veţi reuşi să vă impuneţi punctele de vedere!”, a mai spus preşedinte. AGERPRES

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax