Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Localnicii din Vințu de Jos, afectați după ce au aflat de moartea primarului. Vecin despre Petre Barbu: ”Un om de nota zece”

Publicat

Localnicii din Vințu de Jos sunt afectați după ce au aflat de moartea primarului. După ce au aflat că primarul comunei, Ioan Petru Barbu, a fost găsit decedat și din câte se pare s-ar fi spânzurat. 

Reamintim că tragedia s-a petrecut marți, 16 aprilie 2024. Trupun neînsuflețit al primarului a fost descoperit într-o anexă gospodărească. Bărbatul era căsătorit și avea copii. Pagina de Facebook a primarului este plină de poze alături de familie și cei dragi. 

Petru Barbu era la primul mandat după ce câștigase alegerile din 2016.

Primarul urma să mai candideze pentru încă un mandat din partea PNL Alba. Acesta de aproape o lună le spunea colegilor de partid că ar avea o problemă medicală, la un picior, și că se trata la o clinică din Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Primarul din Vințu de Jos, Ioan Petru Barbu, a fost găsit decedat. Acesta s-ar fi spânzurat

Însă de câteva zile nu le mai răspundea la telefon colegilor din partid, au precizat surse din PNL Alba.

Vecini: Un om de nota zece

”Un copil de nota zece, nu știu ce l-a determinat să facă așa ceva”, spune un vecin al primarului.


”Nu l-am mai văzut de o lună, am auzit că ar fi fost la spital, de o lună nu l-am mai văzut”, a mai continuat bărbatul vizibil afectat de situație.

Poziția IPJ Alba: Ce spun polițiștii despre moartea primarului din Vințu de Jos

Potrivit IPJ Alba, la data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a fost sesizat prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani, din Vințu de Jos, a fost găsit, spânzurat, într-o anexă a locuinței sale.

Cercetarea la fața locului este în desfășurare.

Trimis în judecată, pentru abuz în serviciu

În 16 octombrie 2023, Petru Ioan Barbu, a fost trimis în judecată. Acesta a fost trimis în judecată alături de un administrator de firmă au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Este vorba despre o trimitere în judecată care a venit în urma unei anchete ce a fost făcută publică de procurori, în anul 2021.

CITEȘTE ȘI: Primarul din Vințu de Jos, Petru Barbu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și uz de fals. Ce acuzații îi aduc procurorii

Ancheta a vizat un studiu de fezabilitate care a fost întocmit fictiv și care a costat 427.805 lei. Studiul de fezabilitate privea extinderea rețelei de apă potabilă în comuna Vințu de Jos.

În urmă cu șase zile, dosarul s-a întors la procurori

După ce a ajuns în stadiul de măsuri și excepții, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au respins rechizitoriul și l-au trimis înapoi la procurori. S-a întâmplat în data de 10 aprilie 2024.

”Admite în parte cererile şi excepţiile invocate de către inculpaţii (…), BARBU PETRU(…) constată neregularitatea rechizitoriului nr. 235/P/2023 din data de 12.10.2023 emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba privind pe inculpaţii: 1. BARBU PETRU IOAN, trimis în judecată pentru săvârși irea infracțiunilor de: – abuz în serviciu,(…) , în formă continuată (5 acte materiale) (…) – fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale) (…) dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare în termen de 5 zile de la data comunicării, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”, se arată în soluția pe scurt.

Drept urmare, procurorii trebuiau să refacă dosarul pentru a continua acțiunea penală asupra primarului.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax