Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Lupta pentru supremație între doi cerbi dominanți, suprinsă în Parcul Natural Apuseni. Imagini rare cu superbele exemplare

Publicat

Imagini rare cu doi cerbi dominanți au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate în Parcul Natural Apuseni.

”Lupta pentru supremație se dă în această perioadă. Cerb comun-Cervus elaphus” au transmis reprezentanții Parcului, care au postat imaginile pe contul de Facebook.

Cerbii se află în perioada boncănitului, adică în perioada de împerechere, care ține până în octombrie.

Imaginile, care suprind un adevărat joc al puterii între cei doi, sunt foarte greu de surprins.

Împerecherea începe în luna septembrie, mai întâi în zonele de șes, apoi și la munte, terminându-se cu a doua jumătate a lunii octombrie.

Între cerbii masculi se duc lupte aprige, pentru supremația cârdurilor de ciute. Este de reținut că în această perioadă, cerbii elimină un miros specific, ușor de perceput chiar și de către om.

Ciutele fată, de regulă, câte 1-2 viței, foarte rar 3, care își pot urma mama la 1-2 ore după naștere.

Parcul Natural Apuseni – în topul celor mai frumoase locuri din Europa

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munții Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax