Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Luptă strânsă pentru locurile din Camera Deputaților la PDL Alba. Numărul celor înscriși depășește, de 2 ori, numărul colegiilor

Publicat

YouTube video

Democrat-liberalii din Alba care doresc să-și depună candidaturile pentru parlamentare mai pot să o facă,  astăzi, până la ora 17.00. Până în prezent, potrivit reprezentanților PDL Alba, PDL-iștii au manifestat interes crescut pentru Camera Deputaților, unde numărul celor înscriși va depăși cel mai probabil, de 2 ori, numărul colegiilor din județ.

Senatorul Alexandru Pereș nu a dorit să facă public numele celor care și-au depus deja candidaturile pentru parlamentare, deoarece a explicat că, după finalizarea solicitărilor, aceștia vor intra într-un sondaj. Pereș a declarat totuși că există un interes crescut pentru locurile din Camera Deputaților, unde numărul celor înscriși depășește numărul colegiilor din Alba, respectiv, undeva la 10-11 candidați: „Sunt multe persoane cunoscute, care dețin funcții importante în partid și în instituțiile din Alba dar avem și câțiva candidați noi”.

Potrivit senatorului, până joi, au fost depuse 18 dosare dar probabil că vor mai apărea și alți doritori. Pereș a adus în discuție și posibilitatea impunerii, din partea alianței de Centru Drepta, din care PDL face parte, a unui candidat pentru parlamentare dar că acest aspect este încă discutat. „Luăm în considerare și această posibilitate dar cu siguranță, și dacă se va ajunge în această situație, se va vorbi doar de un singur loc și nu de mai multe deoarece, în Alba, rezultatele membrilor PDL din decursul timpului o să cântărească suficient”.

Toți cei care s-au înscris pentru parlamentare vor fi supuși unui sondaj intern, dar și unui sondaj efectuat în rândurile cetățenilor, iar cei care se vor poziționa cel mai bine vor adjudeca respectivele colegii. Ulterior acestei proceduri, Comisia de Integritate va analiza la nivel național aceste propuneri, respectiv trecutul fiecărui candidat la parlamentare, pentru a nu exista surprize în campania electorală.

Deși oficial, numele democrat-liberalilor doritori nu a fost făcut încă public, surse din interiorul partidului au amintit câteva nume. La Camera Deputaților, pe Colegiul Alba Iulia, un posibil candidat este fostul prefect Ștefan Bardan, dar și actualul deputat pe colegiul Sebeș-Blaj, Clement Negruț care din cauza relațiile tensionate cu primarul Blajului, ar putea să se reorienteze.

Alți doi  membri PDL,  avocați de profesie,  și-au anunțat intenția de a candida pentru un loc în Camera Deputaților pe colegiul Alba Iulia respectiv, Marius Costinaș și Simion Marcel.

Pe Colegiul Zlatna-Cugir, partidul l-ar putea promova pe interpretul de muzică populară Ionuț Fulea, în timp ce pe Colegiul Aiud-Ocna Mureș o candidatură mai mult decât probabilă este cea a Oanei Badea.

Lupta cea mai intensă se va da și în acest an pe Colegiul Sebeș-Blaj, unde, pe lângă Clement Negruț un alt posibil candidat este și Dorin Nistor marele perdant în cursa pentru Primăria Sebeș.

Întrebat ce va face dacă, în urma sondajului, se va poziționa pe un loc secund în raport cu un alt candidat, Clement Negruț a răspuns răspicat: „voi face un pas în spate și cel mai probabil voi candida ca independent”.

Pe Colegiul Apuseni, favoritul PDL Alba rămâne în continuare, de departe, Corneliu Olar, dar , aceleași surse susțin că Olar ar dori să schimbe deputăția cu un loc în Senat, în urma unei candidaturi pe colegiul Alba Iulia- Zlatna -Cugir-Apuseni.

Vedeți care ar putea fi candidații partidelor din Alba la parlamentarele din toamnă, la Senat și Camera Deputaților.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax