Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mai multe clădiri proiectate de arhitecți din Alba, nominalizate la premiile BATRA 2023. Ce proiecte intră în competiție

Publicat

Mai multe clădiri proiectate de arhitecți din Alba, fie că vorbim despre case personale sau spații publice intră în competiție pentru premiile BATRA 2023. 

Batra este un evniment care odată la doi ani adună cele mai bune lucrări de arhitectură, design și intervenții urbane realizate de arhitecți din mai multe județe din Transilvania. 

În mijlocul Cetății Alba Iulia au fost amplasate mai multe panouri în care copiii, locanicii sau chiar turiștii din Alba Iulia pot vota cele mai impresionante lucrări de arhitectură.

Printre lucrările care au fost nominalizate din județul Alba se numără mai multe case din Alba Iulia realizate de arhitectul Sorin Magda.


De asemenea în competiție mai intră și un spațiu de cazare din Cetatea de Baltă, un bar din Alba Iulia, dar și câteva clădiri publice.

Vorbim despre complexul sportiv de la Ocna Mureș, Sala Polivalentă de la Blaj, lucrările de restaurare de la Palatul Princiar din Alba Iulia, sau o biserică din Lopadea Nouă.

CITEȘTE ȘI: Arhitectul Ioan Străjan din Alba Iulia va primi Premiul BATRA Opera Omnia, în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania

”Din fericire avem multe proiecte înscrise în concursul Batra. Este extrem de important (n.r. faptul că arhitecți din Alba intră în competiție). În primul rând este o afirmație, cel puțin la nivel de Transilvania și apoi la nivel național.

Este o muncă depusă, o muncă colectivă. Tot ceea ce se întâmplă în arhitectură reprezintă efortul a multor specialiști pe mai multe domenii care se întâlnesc și își dedică efort, timp, sudoare și lacrimi care să scoată niște proiecte care sunt demne de un concurs”, a declarat pentru alba24.ro arhitectul Ștefan Nechimiș.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax